Słomka 14.07.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Zależy do czego potrzebujesz tego architekta: adaptacja projektu czy na indywidualne zamówienie. Jeśli do adaptacji (nam ją robiła), to: Joanna Wilk-Zawadzka 509 960 093 Sopot/Rotmanka Projekty indywidualne też robi, tyle tu nie chcę się wypowiadać - nie widziałam... Jest solidna i współpracuje z ojcem-konstruktorem Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 14.07.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 to jak Forumowicze? Nikt nie ma namiarow na architekta z okolic Trojmiasta, tago 'duzego' lub tego 'malego ' ? Wolalbym nie brac nikogo w ciemno... witam Polecam Usługi projektowe Bogdanna Ziętek Adres: Łęgowskiego 14, 84-200 Wejherowo Telefon: (058) 672-52-01 Fax: (058) 672-52-01 pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.07.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Czy ktoś z Was współpracował z Panią architekt Małgorzatą Maroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia79221719505380 15.07.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam Wszystkich! Zaczynam wlasnie przygode... Poszukuje namiarow na dobrego i godnego polecenia architekta z okolic Trojmiasta. Przegladalem forum, ale ostatnie dokaldniejsze informacje to rok 2004... Mozecie kogos zaproponowac? Dzieki! Witam!Ja swój projekt do adaptacji powierzyłam panu Andrzejowi z Rumi.Miły opanowany konkretny ,doradzi ,szybkie wykonanie (w zależności od ilości zmian) numer tel.Pan Andrzej 608-862-160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719505381 15.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 dzieki za podpowiedzi. Sam tak do konca nie wiem, czy wystarczy adaptacja projektu czy moze indywidualny... dzialke mam troche pokrzywiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldank 15.07.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 WitamMam po zakończeniu do odsprzedania rozdzielnie i skrzynkę z gniazdami oraz 17 m. kabla , wszystko kupowałem od Energii i ich ekipa mi zakładala, więc całość spełnia ich normy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 15.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Juz troche ekip sie przewinelo (jestem na etapie przed elewacjami na zew., i przed g-k wew.) i mam takie wrazenie, ze najwiecej ekip mam ani na bialą listę ani na czarną... Zawsze są jakieś "ale". Na wpisy na czarną nie zasługują, na białą nie wiem... Też macie takie odczucia? Przykłady: - ekipa stan surowy: ściany równo, dużo podpowiedzi zmian (m.in. zaoszczedzenia kasy) względem projektu, uczciwość (!), jak należy a tu nagle się okazuje, że jak lali na strop beton (WAKOZ - na czarną listę z nimi!) to nie dodano chemii (a musiał chyba jakiś mróz chwycić w nocy; nie miałem wówczas świadomości, że niezależnie od szefa ekipy oraz opłacanego kierbuda taką podstawową sprawę powinienem przypilnować) co po pół roku wyszło - na szczeście po opukaniu i zdrapaniu okazało się, że tylko miejscami i tylko cienka warstewka. ALE CHEMIA POWINNA BYĆ MUSOWO, ZAŚ WAKOZ PODOBNO NIGDY NIE DAJE JEJ NAWET ZIMĄ. Na marginesie: ówczesny kierbud wywalony z mojej budowy już kilka miechów temu za coś innego. I teraz pytanie: czy taka ekipa nadaje się na białą listę? załóżmy, że wszystko inne super, a tu taki "jeden raz" ale nie jest to jak widać drobnostka... - wylewka: super równo, jak należy, jedynie w dwóch miejscach trzeba wylewki samopoziomującej (na obszarze po 2 m2) i w dwóch innych zeszlifowania małych górek (ze 2-3mm powyżej normy), zostanie to zrobione/poprawione (mam nadzieję ) lada dzień. czy taka ekipa to biała lista...? P.S. dlaczego większość ekip to syfiarze-śmieciarze? jak się nie powie aby sprzątali, to nie posprzątają, jak sprzątają, to nie wszystko, jak zapakują w worki, to np. butelek po napojach już nie... a tekst typu "ale przecież będzie pan sobie tutaj teren równał i zasypie to" to już wzbudza we mnie tylko śmiech. dlaczego jak ci sami ludzie pracują np. w Niemczech to zostawiaja budowę w czystości (codziennie!) a w Ojczyżnie już im się nie chce? ile jeszcze lat musi upłynąć? Wakoz daje chamię jak powiesz, że ma być chemia. Ja beton bralem z węzła Kowale, była chemia i grzanie betonu (bo to też ważne przy temperaturach koło 0 stopni). Sami zaproponowali. U mnie Wakoz jak najbardziej na plus (dobra cena, beton na czas, obsługa super) a wozili do Skowarcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaczuszka 16.07.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam serdecznie, szukam opini o firmach budowlanych z okolic Tczewa. Interesuje mnie budowa stanu surowego otwartego ( dom jednorodzinny ok. 150m2). Za wszystkie informacje z gory dziekuje. Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 16.07.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam wiem że temat był już wielokrotnie przerabiany ale... chodzi mi o przyłącza wod-kan. Własnie dostałam pierwszą wycenę - odcinek 13m (w tym przekop przez utwardzoną betonem ulicę dla kanalizy i przecisk dla wody) w Straszynie - koszt 26 000,00zł Jestem w "lekkim" szoku. wzw z tym mam pytanie - ile kosztowały was przyłącza i może macie namoiary na jakiś hmm... tańszych wykonawców działających w Straszynie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719505381 16.07.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Czolem, Czy ktos z was korzystal z uslug tej firmy: http://doradztwo-budowlane.pl/ S&S doradztwo budowlane. Pan Skiba... ? dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 16.07.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam wiem że temat był już wielokrotnie przerabiany ale... chodzi mi o przyłącza wod-kan. Własnie dostałam pierwszą wycenę - odcinek 13m (w tym przekop przez utwardzoną betonem ulicę dla kanalizy i przecisk dla wody) w Straszynie - koszt 26 000,00zł Jestem w "lekkim" szoku. wzw z tym mam pytanie - ile kosztowały was przyłącza i może macie namoiary na jakiś hmm... tańszych wykonawców działających w Straszynie. Z góry dziękuję Nam robil ZUK z Glincza. Za ponad 20m od rurociagu do samego wyjscia w budynku wlacznie z zasuwa, licznikiem oczywiscie z cala reszta i robocizna dalismy o ile dobrze pamietam 2300PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 16.07.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 witam wiem że temat był już wielokrotnie przerabiany ale... chodzi mi o przyłącza wod-kan. Własnie dostałam pierwszą wycenę - odcinek 13m (w tym przekop przez utwardzoną betonem ulicę dla kanalizy i przecisk dla wody) w Straszynie - koszt 26 000,00zł Jestem w "lekkim" szoku. wzw z tym mam pytanie - ile kosztowały was przyłącza i może macie namoiary na jakiś hmm... tańszych wykonawców działających w Straszynie. Z góry dziękuję Nam robil ZUK z Glincza. Za ponad 20m od rurociagu do samego wyjscia w budynku wlacznie z zasuwa, licznikiem oczywiscie z cala reszta i robocizna dalismy o ile dobrze pamietam 2300PLN. Właśnie - taka kwota jest do zaakceptowania. Ale 26 tys??? za co? Jeszcze mój mąż mnie oświecił (bo to on rozmawiał ws wyceny) że nie 13m, tylko 5m (tylko 2 przeciski pod ulicą, bez wprowadzenia na działkę i podłączenia do budynku). Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilxus 17.07.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.07.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Szukam beczek drewnianych - mogą być stare, do renowacji, nieszczelne (ale nie połamane) 2szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 17.07.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Frma Konar z Gory robil stoly na beczkack.http://www.konar.vti.pl/pl/stoly/stoly_barowe/stol_beczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.07.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzięki, sprawdzę ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 18.07.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Szukam beczek drewnianych - mogą być stare, do renowacji, nieszczelne (ale nie połamane) 2szt. eeeee bedziemy cos warzyli?? Po znalezieniu szesciopaku na progu mojego domu smiem podejrzewac, ze kolega zmienia branze i bedzie Swietym Mikolajem chmielnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 19.07.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Jesli chodzi o płyty karton-gips, to czy jest tu jakaś paleta producentów i jakości materiału? Ludzie wybieraja sobie dachówki, wełne, styropian etc. a mam wrażenie, że jeśli chodzi o płyty g-k to zostawiają to wykonawcom. Czy słusznie? Czy są lepsze i gorsze, tańsze i droższe? Ktoś rozpoznawał kiedykolwiek ten temat? dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 19.07.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Cena cena, producent producentem ale trzeba pamietac o przezaczeniu tych plyt. Inne plyty stosuje sie, powinno sie stosowac na sciany np.w pokojach, inne do lazienki, a jeszcze inne na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 19.07.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 WITAM.POSZUKUJĘ NAMIARY NA SOLIDNE ,GODNE POLECENIA I NIEDROGIE EKIPY BUDOWLANE.BUDOWA W OKOLICACH WEJHEROWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts