OlafŁukasz 24.07.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 W płytach i izolacjach specjalizuje się WKT - oddział w gdańsku i gdyni, sprawdz w necie. Ja tam kupuje wełnę Fasrock L i biją na głowę cenowo wszystkich, w tym Izolmat z Gdanska, a do tego nawet najrzadsze grubosci wełny w pewnych ilosciach mają w magazynie (czyli jest od ręki). a reszte błyskawicznie domawiają. Płyty g-k mają do wyboru do koloru, plus wszystkie mozliwe systemy. Hmmm, nie wiem kogo oni bija na glowe, ale jesli zapytalem ich o cene (juz po rabatach) wełny URSA to mieli az o 40-50% !!! wyzsza cene niz inne hurtownie. Jesli chodzi o plyty do zabudowy, to tez nie sa najtansi chociaz tu roznica nie byla az tak drastyczna jak w przypadku welny. A-ha no i za kurs do Chwaszczyna sobie licza a reszta podala mi ceny bez tego. Ja tam się licytowac nie zamierzam "kogo" - sprawdzalam 7 hurtowni szukając Rockwoola, a oni jako jedyni dali 53% od ceny cennikowej a za dojazd z Gdanska do Chwaszczyna liczą 40 zł (to chyba nie duzo biorąc pod uwagę fakt, iz z Chwaszczyna na działkę 3km dalej dowóz z Jerpola kosztował mnie 80zł).Do tego termin realizacji 7 dni- pozostali 14. Ponadto większosc, nawet nietypowych ,materiałów posiadają na magazynie, co ułatwia zakupy, bo nie trzeba czekac az cos sprowadzą na zamówienie w terminie 10-14 dni No, dobra. Poczulam sie wywołana do tablicy i chyba nie polecę juz zadnej hurtowni, bo rzeczywiscie, to że ja za kazdym razem wynegocjuję u nich sper cene i mam materiały od ręki, taniej niz gdzie indziej, nie znaczy że inni też dostaną taką cenę (choc prawde mówiąc nie wiem czemu niby nie? ). A poza tym - wszystko jest kwestią argumentów i sposobu negocjacji No właśnie sam chciałbym wiedzieć czemu jest tak jak jest. Za każdym razem jak obdzwaniam i potem wysyłam mail'e to goście w tych hurtowniach traktują mnie jak ciołka, którego można wydymać. No bo jak poważnie traktować np. Izolmat, gdzie na zapytanie moje wprost o tym, że interesuje mnie cena już po rabacie, gościu podsyła cennik hurtowni, który jest identyczny z oficjalnymi cennikami producentów. Przecież każdy (KAŻDY!) wie, że 20% rabatu na cokolwiek może mieć bez łaski. W WKT część towarów mi podali z rabatami ale nie powalającymi, zaś wełnę z zerowym albo kilkuprocentowym. Nie będę pisał konkretnie o cenach bo dopóki nie będę miał dowiezione na budowieto może się jeszcze wiele zdarzyć. A najgorsze jest to, że gdy pytam np. o płyty i profile np. Knauf i dostaję ceny dla profili zastępczych (innych firm) to nie ma tej informacji, że to jest inny producent! A-ha, dowóz mam droższy z WKT niż Ty, ale pewnie benzyna podrożała albo jest kilka km dalej . P.S. Z dotychczasowych doświadczeń mam tylko jeden wniosek: tam gdzie traktowano mnie jak należy zawsze miałem do czynienia z... kobietą. Pewnie przypadek, ale jak kiedys kupowałem auto to takie samo miałem odczucie po wizytach w kilku salonach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 24.07.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Czy ktoś jest zorientowany w aktualnych cenach za ogrodzenie? Mam taką ofertę: kuta brama 4 m przesuwna - 2500 zł, furtka 1m - 800 zł, przęsło kute - 200 zł za metr kwadratowy. Ogrodzenie z siatki - podmurówka, słupki i siatka - 60 zł za mb - robocizna. Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć czy to dobra cena? Moje kute ogrodzenie kosztowało 200 zł/mb wraz z montażem. Ale nie sugeruj się bo przecież cena zależy od wysokości przęsła, od tego czy pręty są proste/kręcone, rodzaju zakończeń ilości ozdób czy jest proste/łuk etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 24.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam Chetnie kupie 150 stępli budowlanych o dł. 2,7-2,8m w rozsadnej cenie Kontakt na priv Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Do mieszkańców gminy Szemud:na stroniehttp://www.szemud.pl/pol/index.php?kate=9&men1=88&menu=88można zapoznać się z najnowszymi wytycznymi i zebraniami z p. Wójtem i innymi zaangażowanymi osobami w budowę trasy S6. Sprawa ostatnio jest bardzo kontrowersyjna bo cały czas brany pod uwagę przebieg trasy przez Koleczkowo nagle i bez konsultacji z lokalnym społeczeństwem zmienił na ... Kielno, omijając Koleczkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 26.07.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Proszę o informację gdzie mogę w okolicach trójmiasta tanio kupić zbrojenie i bloczki betonowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 26.07.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam, moze ktos ostatnio kupowal drzwi w okolicy 3miasta i moze polecic hurtownie w której mozna uzyskac dobre ceny.dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Proszę o informację gdzie mogę w okolicach trójmiasta tanio kupić zbrojenie i bloczki betonowe. Pozdrawiam My kupowaliśmy u Połomskiego w Małkowie. Braliśmy dużo materiałów i uzyskaliśmy dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 [do sprzedania garaż blaszany,stan bdb., po jednej budowie. Aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 28.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam,pytanie jak w temacie,wystawiają się na allegro, ale mają mało komentarzyjakieś opinie?z góry dziękujęJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris01 28.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam! Kupię stemple budowlane długość od 2,7 - ... Kontakt telefoniczny 609 317 203. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 28.07.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gdzie kupie najtaniej pręty zbrojeniowe?czy cena #12 po 1,8 zł/kg to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 28.07.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Moze ktos ma dobre namiary na hurtownie elektryczne?Gdzie w trójmieście dobrze negocjuje się ceny i jest WSZYSTKO lub wiekszośc materiałów do położenia instalacji elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 28.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 w Amperze w Straszynie negocjowaliśmy ceny, ale osprzętu tzn. wszelkie pstryczki elektyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gdzie kupie najtaniej pręty zbrojeniowe? czy cena #12 po 1,8 zł/kg to dobra cena? Jesli to cena brutto, to wydaje mi sie bardzo dobra. Niedawno kupowalem nieco stali i wydaje mi sie ze placilem ok 2.5 za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.07.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś jest zorientowany w aktualnych cenach za ogrodzenie? Mam taką ofertę: kuta brama 4 m przesuwna - 2500 zł, furtka 1m - 800 zł, przęsło kute - 200 zł za metr kwadratowy. Ogrodzenie z siatki - podmurówka, słupki i siatka - 60 zł za mb - robocizna. Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć czy to dobra cena? Moje kute ogrodzenie kosztowało 200 zł/mb wraz z montażem. Ale nie sugeruj się bo przecież cena zależy od wysokości przęsła, od tego czy pręty są proste/kręcone, rodzaju zakończeń ilości ozdób czy jest proste/łuk etc. Brama otwierana 5m- 2500, przesuwana 5m - 3000, furtka 600, Przeslo 210 ---- takie niedawno skladalem zamowienie fi 14 kwadratowy pret, tylko kute (bez tych ozdobek a la Castorama). Jak dla mnie cena atrakcyjna(taniej nie znalazlem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Moze ktos ma dobre namiary na hurtownie elektryczne? Gdzie w trójmieście dobrze negocjuje się ceny i jest WSZYSTKO lub wiekszośc materiałów do położenia instalacji elektrycznej? MORS. Wiem ze jest w Gdyni i Wejherowie, a czy w Gdansku? jesli chodzi o hurtownie el, to chyba najtansi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 28.07.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dziękuję, myślę, że te nasze ceny nie są wygórowane, przęsła są i proste i kręcone i delikatną ozdóbką i zakończeniem z grotami, oraz podwójnymi płaskimi prętami na górze i dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 28.07.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gdzie kupie najtaniej pręty zbrojeniowe? czy cena #12 po 1,8 zł/kg to dobra cena? Jesli to cena brutto, to wydaje mi sie bardzo dobra. Niedawno kupowalem nieco stali i wydaje mi sie ze placilem ok 2.5 za kg to cena netto, a brutto: 2,20zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stils 28.07.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Poszukuje kogoś do wymurowania z klinkieru słupków do płotu. Jeśli znacie kogoś solidnego to proszę o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 28.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ja najtaniej kable/przewody/puszki/uchwyty kupowalem przez allegro - a dokladniej przez hurtownie ktore tam sie wystawiaja- max 3 dni czekalem, + oddam ziemie z wykopu -glina piaszczysta + gdansk osowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts