Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W płytach i izolacjach specjalizuje się WKT - oddział w gdańsku i gdyni, sprawdz w necie. Ja tam kupuje wełnę Fasrock L i biją na głowę cenowo wszystkich, w tym Izolmat z Gdanska, a do tego nawet najrzadsze grubosci wełny w pewnych ilosciach mają w magazynie (czyli jest od ręki). a reszte błyskawicznie domawiają. Płyty g-k mają do wyboru do koloru, plus wszystkie mozliwe systemy.

Hmmm, nie wiem kogo oni bija na glowe, ale jesli zapytalem ich o cene (juz po rabatach) wełny URSA to mieli az o 40-50% !!! wyzsza cene niz inne hurtownie. Jesli chodzi o plyty do zabudowy, to tez nie sa najtansi chociaz tu roznica nie byla az tak drastyczna jak w przypadku welny. A-ha no i za kurs do Chwaszczyna sobie licza a reszta podala mi ceny bez tego.

Ja tam się licytowac nie zamierzam "kogo" :roll: - sprawdzalam 7 hurtowni szukając Rockwoola, a oni jako jedyni dali 53% od ceny cennikowej a za dojazd z Gdanska do Chwaszczyna liczą 40 zł (to chyba nie duzo biorąc pod uwagę fakt, iz z Chwaszczyna na działkę 3km dalej dowóz z Jerpola kosztował mnie 80zł).Do tego termin realizacji 7 dni- pozostali 14. Ponadto większosc, nawet nietypowych ,materiałów posiadają na magazynie, co ułatwia zakupy, bo nie trzeba czekac az cos sprowadzą na zamówienie w terminie 10-14 dni :roll:

No, dobra. Poczulam sie wywołana do tablicy i chyba nie polecę juz zadnej hurtowni, bo rzeczywiscie, to że ja za kazdym razem wynegocjuję u nich sper cene i mam materiały od ręki, taniej niz gdzie indziej, nie znaczy że inni też dostaną taką cenę (choc prawde mówiąc nie wiem czemu niby nie? :roll: ).

A poza tym - wszystko jest kwestią argumentów i sposobu negocjacji 8) :wink:

No właśnie sam chciałbym wiedzieć czemu jest tak jak jest. Za każdym razem jak obdzwaniam i potem wysyłam mail'e to goście w tych hurtowniach traktują mnie jak ciołka, którego można wydymać. No bo jak poważnie traktować np. Izolmat, gdzie na zapytanie moje wprost o tym, że interesuje mnie cena już po rabacie, gościu podsyła cennik hurtowni, który jest identyczny z oficjalnymi cennikami producentów. Przecież każdy (KAŻDY!) wie, że 20% rabatu na cokolwiek może mieć bez łaski. W WKT część towarów mi podali z rabatami ale nie powalającymi, zaś wełnę z zerowym albo kilkuprocentowym. Nie będę pisał konkretnie o cenach bo dopóki nie będę miał dowiezione na budowieto może się jeszcze wiele zdarzyć. A najgorsze jest to, że gdy pytam np. o płyty i profile np. Knauf i dostaję ceny dla profili zastępczych (innych firm) to nie ma tej informacji, że to jest inny producent!

A-ha, dowóz mam droższy z WKT niż Ty, ale pewnie benzyna podrożała albo jest kilka km dalej ;) .

P.S. Z dotychczasowych doświadczeń mam tylko jeden wniosek: tam gdzie traktowano mnie jak należy zawsze miałem do czynienia z... kobietą. Pewnie przypadek, ale jak kiedys kupowałem auto to takie samo miałem odczucie po wizytach w kilku salonach...

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś jest zorientowany w aktualnych cenach za ogrodzenie?

Mam taką ofertę: kuta brama 4 m przesuwna - 2500 zł, furtka 1m - 800 zł, przęsło kute - 200 zł za metr kwadratowy. Ogrodzenie z siatki - podmurówka, słupki i siatka - 60 zł za mb - robocizna.

Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć czy to dobra cena?

Moje kute ogrodzenie kosztowało 200 zł/mb wraz z montażem. Ale nie sugeruj się bo przecież cena zależy od wysokości przęsła, od tego czy pręty są proste/kręcone, rodzaju zakończeń ilości ozdób czy jest proste/łuk etc.

Do mieszkańców gminy Szemud:

na stronie

http://www.szemud.pl/pol/index.php?kate=9&men1=88&menu=88

można zapoznać się z najnowszymi wytycznymi i zebraniami z p. Wójtem i innymi zaangażowanymi osobami w budowę trasy S6. Sprawa ostatnio jest bardzo kontrowersyjna bo cały czas brany pod uwagę przebieg trasy przez Koleczkowo nagle i bez konsultacji z lokalnym społeczeństwem zmienił na ... Kielno, omijając Koleczkowo.

Czy ktoś jest zorientowany w aktualnych cenach za ogrodzenie?

Mam taką ofertę: kuta brama 4 m przesuwna - 2500 zł, furtka 1m - 800 zł, przęsło kute - 200 zł za metr kwadratowy. Ogrodzenie z siatki - podmurówka, słupki i siatka - 60 zł za mb - robocizna.

Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć czy to dobra cena?

Moje kute ogrodzenie kosztowało 200 zł/mb wraz z montażem. Ale nie sugeruj się bo przecież cena zależy od wysokości przęsła, od tego czy pręty są proste/kręcone, rodzaju zakończeń ilości ozdób czy jest proste/łuk etc.

Brama otwierana 5m- 2500, przesuwana 5m - 3000, furtka 600, Przeslo 210

---- takie niedawno skladalem zamowienie fi 14 kwadratowy pret, tylko kute (bez tych ozdobek a la Castorama). Jak dla mnie cena atrakcyjna(taniej nie znalazlem)