Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczow

Jakie sa ceny więźby dachowej w okolicach

Gdanska?

Chodzi mi o cenę za m3

Moze polecacie tartak w okolicy sprzedajacy tarcice w rozsadnej cenie i oczywiscie dobrej jakosci. :D

http://www.holz-komplex.pl/index.php/kontakt

dobra cena i impregnacja ciśnieniowa

polecam

J

witam

Ceny brak na stronie internetowej ,ale wysłałem maila z zapytaniem

dzieki pozdrawiam daro31ie

Za ok. 3 tygodnie sprzedam:

ok 250szt stępli o dł. większej niż 2,8m + ok 20szt krótszych (do nadproży)

2,3zł sztuka, krótkie gratis

1,5m3 łat drewnianych (wymiary .08*.12m) na deskowanie stropu o powierzchni ok. 110m2, większość w rozmiarach ok. 6mb

400zł m3

7,5m3 desek (grubość 2.2cm) na deskowanie stropu o powierzchni ok 110m2 + wieńce (parter strop był 115m2, piętro strop był 100m2). deski o długości -od 2,5 do 6mb, jednak znaczna większość długości 6mb, brak ściętych na ukos, w łuku - stropy tylko prostokątne.

300zł m3

Wszystko oczyszczone i rozgwoździowane

Łącznie za całość 3000zł

Odbiór własny z Gdyni

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv

Gdanska?

Chodzi mi o cenę za m3

Moze polecacie tartak w okolicy sprzedajacy tarcice w rozsadnej cenie i oczywiscie dobrej jakosci. :D

http://www.holz-komplex.pl/index.php/kontakt

dobra cena i impregnacja ciśnieniowa

polecam

J

witam

Ceny brak na stronie internetowej ,ale wysłałem maila z zapytaniem

dzieki pozdrawiam daro31ie

Na stornie jest numer telefonu - najszybsza metoda :-)

Gdanska?

Chodzi mi o cenę za m3

Wczoraj podpisałam umowę na więźbę, strop drewniany i dach z Tartakiem w Sulęczynie - Drewno konstrukcyjne po 650 zł/m3

dachówka i akcesoria - b. konkurencyjne (oczywiście trzeba trochę ponegocjować), dobrze doradzają, nie wpychają rozwiązań bezsensownych, mój kierBud stwierdził, że takiego drewna to jeszcze nie kupował, etc.

Zobaczymy za miesiąc, czy moja intuicja mnie nie zawiodła :)

Na pewno wezmę od nich materiał na podbitkę. Szkoda, że nie robią desek elewacyjnych ...

Słomka napisał:

Przepraszam, pochwaliłam się chyba za wcześnie: rzeczywiście 650 zł /m3 netto, ale VAT mam 7%, bo biorę z usługą...

Zresztą panowie są elastyczni w niektórych sprawach

Czy bierzesz od nich cieśli czy dekarzy?

Czy ktoś z Twoich znajomych korzystał z usług tego tartaku.

Wiem, że jest na białej liście ale niestety nie wszyscy z tej listy są godni polecenia.

Ogólnie szukam dobrych cieśli i dekarzy do mojego dachu kopertowego 340 m. Dość skomplikowana konstrukcja.

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

W tartaku zamówiłam:

- materiał na więźbę, bo mój cieśla jest z ekipy, która wykonuje stan surowy, więc miałam to zakontraktowane wcześniej - ale mają też swoich...

- pokrycie dachu, orynnowanie i akcesoria + robocizna (mają kilka współpracujących ekip, ale mój KierBud widział robotę i wybrał Rysia Króla - nie tylko dlatego, że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki :)

Cenowo byli porównywalni z Ambitem (też dają materiał z robocizną).

Pytałam na forum, kilka osób poleciło także tę hurtownię ale ja, kierując się "kobiecą intuicją", wybrałam Tartak.

czy nie żałuję - powiem w połowie września, jak mi skończą dach :)

Na razie przywieźli więźbę - wszystko zgodne z założeniami, deski heblowane i zaimpregnowane w kąpieli długotrwałej :)

W tartaku zamówiłam:

- materiał na więźbę, bo mój cieśla jest z ekipy, która wykonuje stan surowy, więc miałam to zakontraktowane wcześniej - ale mają też swoich...

- pokrycie dachu, orynnowanie i akcesoria + robocizna (mają kilka współpracujących ekip, ale mój KierBud widział robotę i wybrał Rysia Króla - nie tylko dlatego, że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki :)

Cenowo byli porównywalni z Ambitem (też dają materiał z robocizną).

Pytałam na forum, kilka osób poleciło także tę hurtownię ale ja, kierując się "kobiecą intuicją", wybrałam Tartak.

czy nie żałuję - powiem w połowie września, jak mi skończą dach :)

Na razie przywieźli więźbę - wszystko zgodne z założeniami, deski heblowane i zaimpregnowane w kąpieli długotrwałej :)

Ja też od nich brałem ale razem z robocizną, a obecnie zamawiam tam materiał na drugi dach.

Tym razem dla brata :wink:

Naprawdę mogę szczerze ich polecić, bo wszystko na czas i bez jakichkolwiek niedoróbek.

Pozdrawiam :D