Biop 29.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Mam pytanko... Na wiosne ruszamy z budowa domku z pustaka ceramicznego max 29cm plus styropian i pewnie tynk od zewnatrz. Ciekaw jestem czym jeszcze oprocz tynku moglbym wykonczyc ten dom. Slyszalem o sidingu ale podobno grzyb itp..? Pierwotnie domek mial byc drewniany i wlasnie cos co imitowalo by drewno -a moze drewno wlasnie?-by mnie interesowalo. Drewniany wyglada po prostu pieknie... Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weni 30.01.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 GRZYB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 30.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Swierkowa "szalówka" ładnie zaipregnowana, nic ładniejszego chyba nie widziałem w domach Chochołowa, czy innych powiatu tatrzańskiego. Przy drewnianej wentylowanej grzyb nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 31.01.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jeżeli okładzina zostanie zamontowana zgodnie ze sztuką budowlaną i będzie wentylowana - żadne grzyby nie mają szans . Przyłączam się do zdania poprzedników - największy urok mają elewacje drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 31.01.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Może tutaj znajdziesz coś ciekawego . http://www.elewacje-drewniane.pl/ Mnie też podoba się elewacja drewniana lub z kamienia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 03.02.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 dzieki za stronke i pomoc, poczytam pomysle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 03.02.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Jeszcze o elewacji drewnianej. Czy jest ktos kto ma taka?? Ciekawi mnie jej zywotnosc i pielegnacja. Widzialem kiedys wneke balkonowa wykonczona boazeriaa...po paru latach wygladalo to tragicznie. Poczernialo , lakier/farba odpadala itp. a co powiecie na temat sidingu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.02.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Moja szeregowka jest oblozona sidingiem (Royal Europa z gwarancja na 30 lat) juz 10 lat i zmian czy zniszczen nie zauwazono Z tego co wiem od poprzednikow, to myli elewacje co dwa lata i bylo ok. Ja teraz bede ja zdejmowac, bo zamierzamy wstawic rolety, dodatkowo wymienimy parapety zewnetrzne a ze wstawilismy dodatkowo drzwi balkonowe, to trzeba tez czesc wyciac i zalozyc obramowki na okolo... to przy okazji doloze dodatkowo 5 cm welny i wymienie wiatroizolacje. Oczywiscie siding pojdzie spowrotem na sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 12.02.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 witam,Kolejne pytanko. Ja mysle o takim rozwiazaniu: max 29cm + welna mineralna+okladzina drewnianaCzy ktos ma elewacje drewnianá na scianach z maxa?? jak to sie sprawuje?? Jakie klopoty sprawia taka elewacja? Z gory dzieki za opinie (na temat sidingu tez:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 17.02.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 czyzby nikt nie mial domu z maxa wykonczonego drewnem?? albo sidingiem?? Prosze o jakies info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 18.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Ja dałbym sobie spokój z Sidingiem. Fakt, może jest łatwy w utrzymaniu, ale zdecydowałbym jednak się na elewację drewnianą. Dużo jest teraz środków na rynku służących do zabezpieczania drewna. Ale każdy wybiera to co lubi - kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts