mszatko 07.06.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Odświeżam temat, jak tam budowniczy i mieszkańcy sprawuje sie wasz Z24? Czy ktoś przerabiał dach wiązarowy na tradycyjny i ile m3 w sumie wyszła mu więźba ze stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 14.06.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Odświeżam temat, jak tam budowniczy i mieszkańcy sprawuje sie wasz Z24? Czy ktoś przerabiał dach wiązarowy na tradycyjny i ile m3 w sumie wyszła mu więźba ze stropem? Witam, całość drewna zamknęła się w 15m3. przy konstrukcji krokwiowo-płatwiowej więcej szukaj na 7 stronie na 8 masz zdjęcie strychu bez zmian w proporcjach budynku (teraz nad strop dałbym ze dwa pustaki byłoby normalne poddasze - ale nie wiem jak wyglądałby dom po zmianach czy byłby proporcjonalny ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszatko 18.06.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 15m3?? to zaczynam się niepokoić???mój majster wyliczył mi ze wszystkim 8m3 ???A może ktoś krył dach blachodachówką i pamięta jaki to był koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 19.06.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, sorki nie napisałem że 15m3 z łatami i kontrłatami oraz deskowaniem dachuu nas jest beton więc przekroje na pewno większe jak przy blacho-dachówce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszatko 20.06.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 no to juz sie trochu uspokoilem. Ja tez zamowilem laty i kontrlaty, wiec zobacze ile to wyjdzie wszystko za tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszatko 21.06.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Jareq a czy w związku ze zmianą dachu zwiększałeś wysokość ścian nośnych aby dach nie nachodził na okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszatko 28.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 czy wentylacje, ktore sa w kuchni i lazience wyprowadzone sa przez sciany nosne czy sufit i dalej na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebannn000 13.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Czy ktoś wybudował z24 bez garażu?Jeśli tak to ile m3 wyniosło drewno przy konstrukcji krokwiowo platwiowej?Mam z tym mały problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniajs 25.09.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Witam Po wielu dniach spędzonych na przeglądaniu różnych projektów padła decyzja na Z84 GL lustro i od razu zakup projektu. Miał być z24 /nie planujemy robić poddasza użytkowego/, ale tam jest strop drewniany i kąt 25 stopni, a interesuje nas betonowy i z warunków dach 30-45 stopni ... zatem projekt kupiony i powoli do dzieła Ze zmian myślę zrobić tak: kotłownia w spiżarnie, kominek też na ścianę ze spiżarnią i kuchnią, w miejscu starej kotłowni ma być łazienka powiększona o szafy obok /ścianka nośna wsunięta w głąb najmniejszego pokoju/, a w miejscu łazienki przejście do garażu i mała garderoba kosztem tego długiego pokoju troszkę, a zamiast wc druga garderoba dla sypialni. No i likwidacja podcienia ... salon będzie nieco większy i po przesunięciu kominka chyba nieco lepiej ustawny. W związku z planowanym rozpoczęciem budowy /teraz kompletuję dokumenty na pozwolenie/ prosiłabym o podesłanie jakiś fotek z Waszych zetek na maila, ewentualnych rad, co byście zmienili, co warto zrobić, a czego nie z perspektywy czasu ... z góry serdecznie dziękuję; mail: [email protected] A tak na koniec pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości i wytrwałości budującym, a mieszkającym... niskich rachunków!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniajs 10.03.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 witam ponownie po kilku miesiącach ... czyżby nikt tu juz nie zaglądał??? pisałam prywatne wiadomości, ale uzytkownicy milczą, skrzynki pewnie zawalone mają, szkoda :/ chętnie bym wymieniła opinie o domku, mimo budowy z84, dla mnie to praktycznie ten sam dom pozdrawiam i prosze o kontakt budowniczych/użytkowników z24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts