luknas 24.03.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam,czy mogę prosić osoby które mają ten dom o zdjęcie okna narożnego z roletą. znalazłem jedno ale w kiepskiej rozdzieczości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 03.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 A tu dalej bryndza... Prezes preznej, dobrej firmy deweloperskiej poradzil mi rozwiazanie zblizone do Jareq'a - drewniany strop (jednak) i ew. przeprojektowanie wiazarow. Jest kolejna osoba "z barnzy" ktora ten domek uwaza za bardzo sensowny. i ladny Z Waszych wczesniejszych wypowiedzi wnioskuje, ze Legalett cenowo bylby drozszy niz fundament+ogrzewanie (czy to grzejniki czy podlogowka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.04.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Niedobra grupo! Wciaz uparcie zadaje pytania - moze ktos tu jednak wpadnie? Czy ktokolwiek wycenial moze zamiane wiazarow kratownicowych na attykowe (takie pozwalajace na poddasze uzytkowe) u Burkietowicza (Odolanow)? PS. Obiecuje solennie, ze jesli bede budowac ten domek (a wszystko na to wskazuje) nie zostawie "nowych" samym sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 18.10.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Cisza spora tu panuje a my już pomieszkujemy jak tam Wasze budowy ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszew 30.10.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Jareq, to napisz coś o wadach i zaletach tego projektu. Tyle, że Ty trochę pozmieniałeś względem projektu typowego. Co nasuwa mi się od razu, to zadaszony taras jest fajny, ale teraz po wstawieniu okien tarasowych i ociepleniu belki nad tarasem stwierdzam, że nawet w zimie słońce będzie przyświecać tylko przez ok połowę przeszklenia, co pod względem energooszczędności nie wychodzi to za dobrze. Także wpuszczone okna tarasowe nie dadzą zbyt dużo światła. Również zmiana wiązarów na tradycyjną więźbę zmniejszy koszy budowy. Przy wiązarach dochodzi sporo więcej robocizny. Zaletą jest tylko większa sztywność dachu, wadą - mniejsze wykorzystanie przestrzeni na strychu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 03.11.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 witam, Co do tarasu to my akurat z niego zrezygnowaliśmy na rzecz większego pokoju, mamy zamiar zrobić taras przez przedłużenie części połaci dachowej. Strych warto zmienić na użytkowy kilka postów wyżej jest zdjęcie Strop drewniany to kilka plusów ( cena, łatwość prowadzenia instalacji i dokonywania przeróbek - dokładanie przewodów itp. ) ale i minusy - pęknięcia na suficie z płyt gipsowych, słychać chodzenie ( tupanie ) na górze ( pomimo ze daliśmy 40 cm. wełny ) Położenie kotłowni w środku budynku to jeden spory minus - instalacja gazowa musi przejść przez sporą część domu ( teoretycznie rur nie wolno zabudowywać ) Myślę że dobrym pomysłem na doświetlenie salonu jest powiększenie w nim okna - chyba tak mamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszew 08.11.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Czym zabudowaliście otwór nad wnęką tarasową? Czy podwieszenie płyty OSB do belek stropowych byłoby tu najlepszym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 08.11.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 witam, nie mam tej wnęki - powiększyliśmy o nią pokój, gdybym miał dałbym tam podbitkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszew 26.11.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 gdybym miał dałbym tam podbitkę Dzięki za propozycję. I tak właśnie zrobię; będzie szybciej, taniej i prościej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witold Paluch 20.01.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ja również mieszkam już w tym domu od roku i 3 m-ce. Zmiany które zrobiłem topodniesienie kąta nachylenia dachu, okna w dachu, większe okno w salonie,drzwi w sypialni zamiast okna (na taras) to tak z grubsza. Jak ktoś będzie miał pytania, to co mogę to odpowiem.Jareq. Co do kotłowni i gazu to można jak najbardziej zabudować rurę gazową .U mnie wchodzido domu w połowie belek stropowych i wychodzi w kotłowni z góry.Ale się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIQITA 24.02.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witm, bardzo mi się podoba projekt z24, i jesteśmy z mężem prawie pewni jego zakupu. Ale pojawiło się jedno ALE. Gmina narzuca nam kąt nachylenia od 30-35 stopni. Obawiamy się, że jeżeli zminimy konstrukcję dachu do nachylenia 30 stopni to domek straci na swoim uroku. Czy ktoś dysponuje może jakimiś fotkami z podwyższonym dachem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszew 15.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witm, bardzo mi się podoba projekt z24, i jesteśmy z mężem prawie pewni jego zakupu. Ale pojawiło się jedno ALE. Gmina narzuca nam kąt nachylenia od 30-35 stopni. Obawiamy się, że jeżeli zminimy konstrukcję dachu do nachylenia 30 stopni to domek straci na swoim uroku. Czy ktoś dysponuje może jakimiś fotkami z podwyższonym dachem??? Zobacz na projekt Z84 z tego studia projektowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 03.05.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Te 55 tys to sa koszta li tylko materialow, czy wlacznie z robocizna? A jak wyglada kwestia stropu drewnianego? Ktos zmienial na monolit? Bo mi Dziewczyny-Parterowki na watku krzycza, ze nigdy wiecej drewniany, zebym robila zelbet. Czy ktos sie orientuje, jakim kosztem byloby przeprojektowanie dachu? tak circa-about. Jareq, Ty zmieniales konstrukcje dachu, orientujesz sie, jaki to moze byc rzad wielkosci (projekt)? 55 tyś za całość materiały + robocizna konstrukcję zmieniała znajoma więc cena moja cena nic nie powie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luis67 24.05.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jareq- Jestem nowym na forum i chcę kupić projekt Z24, bardzo mi się podoba wykorzystanie poddasza, chciałbym zeobić tak samo, mam pytanie w jakich kosztach zamknoleś stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 06.06.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Jareq- Jestem nowym na forum i chcę kupić projekt Z24, bardzo mi się podoba wykorzystanie poddasza, chciałbym zeobić tak samo, mam pytanie w jakich kosztach zamknoleś stan surowy zamknięty Hmmm proste pytanie - trudna odpowiedź budowaliśmy systemem gospodarczym, sporo robiąc samemu dokładnie nie powiem ( mam wszystko zapisane na starym komputerze ) ale zamknęliśmy się chyba w 140 000 PLN, postaram się sprawdzić tylko czy to coś Ci da - robocizna zależy od regionu kraju, materiały są teraz tańsze, no i sposób budowy ( system gospodarczy ) ma duże znaczenie na koszty całej budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luis67 12.06.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Hmmm proste pytanie - trudna odpowiedź budowaliśmy systemem gospodarczym, sporo robiąc samemu dokładnie nie powiem ( mam wszystko zapisane na starym komputerze ) ale zamknęliśmy się chyba w 140 000 PLN, postaram się sprawdzić tylko czy to coś Ci da - robocizna zależy od regionu kraju, materiały są teraz tańsze, no i sposób budowy ( system gospodarczy ) ma duże znaczenie na koszty całej budowy pozdrawiam bardzo Ci dziekuję za odpowiedź zdaje sobie sprawe że duzo zależy od regionu oraz wlasnego wkładu w budowe ale zadawala mnie ta kwota bo ja będę mial 300 tys i myśle ze to powinno wystarczyć aby zamieszkać osobna sprawa jest działka i przyłącza. chcę wykorzystać poddasze podobnie jak Ty i zrobić sobie tam suszarnie i jeden pokoik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil14spoko 28.08.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 witam! Strasznie cicho i smutno w tym wątku Mam pytanie czy ktoś buduje ten projekt w województwie świętokrzyskim? bo ja za 2 tygodnie zaczynam budowę tego domku. pytanie do jarqa :czy tekokna 120x150 nie są za małe do tych sypialni ? bo zastanawiam się nad ich powiększeniem ..? proszę o odpowiedź i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 29.08.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, Luis67 Na strychu będziesz miał piękny pokój - przy zachowaniu kątów dachu spokojnie wygospodarujesz 35m2 do wysokości 2m i kolejne 20m do wysokości 1,5m. Problem trochę ze schodami - może umiejscowić je kosztem kotłowni . kamil14spoko Powiększyć zawsze można i na pewno nie będzie gorzej, u nas zostały jak w projekcie od południa światła jest dosyć, trochę gorzej jest od północy ale też wystarczy.Generalnie na zacienienie okien spory wpływ ma konstrukcja dachu. Mocno wysunięty dach nawet w lato daje spore zacienienie okien z wszystkich stron świata.Natomiast jak już wcześniej pisałem polecam powiększenie okna w salonie - pozdrawiam Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Jareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donnelly 27.01.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam mam pytanie czy wybudowal ktos z 24 w woj. dolnoslaskim.Chcemy zaczac budowe w przyszlym roku,ale wachamy sie pomiedzy projektem z 23 a z24.Bardzo bysmy chcieli zobaczyc dom na zywo.Ulatwiloby nam to podjecie decyzji.Nasz meil [email protected] Pozdrawiam wszystkich budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 31.03.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 HEY! A może buduje ktoś ten domek na Mazurach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts