kasinka83 29.01.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Najpierw pojawił sie Braas cisar i zawładnął sercami poszukujących dachówki cementowej z połyskiem.Ale słyszałam o nowej powłoce Prodachu Primo-podobno niezła.Euronit wprowadził własną błyszczącą powłokę Perłę.Czy ktoś z Forumowiczów ma już na dachu dachówkę z w/w?A może ktoś porównywał te powłoki i nasunęły mu się jakieś wnioski? Podejrzewam, że osoby kryjące dachy w tym roku i oczywiście wybierające dachówkę cementową, sięgną już po nowe powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Brass Lumino jest od dawna znana, Prodach Primo to była nawet troszeczkę pierwsza niż Cisar, powłoka powłoce nie równa ja bym zrobił taką klasyfikację 1) betonowa zwykła, naturalna, np. zwykły Euronit, Prodach2) uszlachetniona powłoka, np. akrylowa, modele to np. Braas LUMINO, Euronit PERŁA, Prodach PRIMO3) super dachówka, warstwowa np. Braas CISAR coś na wzór ceramicznych 1)naturalna 2)anagoba 3)glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.01.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 W ubiegłym roku Euronit wprowadził na rynek perłe.Kolor bardzo ostry choć może w całości na dachu wyglada to lepiej.W kwietniu ma wejśc czarna perła.Widziałam bardzo ładna a i powłoka perłowa jest bardziej praktyczna bo śliska.Szkoda ,że perłowe sa tylko 2 kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts