Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W WIESIOŁKACH CMyK-a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciesze sie ze podoba wam sie nasz domek. Okna bralismy z polecanej w muratorze firmy Vetrex Tczew jednostronnie barwione ciemny dab. Drzwi kosztowaly 6300 zakupione u miejscowego stolarza, szyby fenickie. Niestety obecnie kosztuja po 3 miesiacach 12 tys. Prawdopodobnie bedziemy brali drzwi wewnetrzne tez u niego zalezy to od tego czy wystruga nam okreslony wzor ktory spodobal sie mojej zonie. :D

Bloki sa rzeczywiscie blisko ale licze ze pozostale 3 dzialki odetna mnie od ich widoku jak sie zabuduja.

CMyK

zakonserwowane chyba dobrze smierdzialy jeszcze przez miesiac, pozatym montazu pilnowala moja zona i pokazywala palcem gdzie poprawic.

Trudno stwierdzic teraz czy pracuja na razie zadnych odksztalcen nie widac jedynie trzeba trzaskac aby je zamknac ale to problem niewyrobionych uszczelek. Raczej nie powinny pracowac poniewaz nie sa obciazone scianami czyli nie robione na styk. Na razie zamknalem je aby robotnicy nie wchodzili przez nie a co za tym idzie nie usmarowali i nie uszkodzili jak chca cos wiekszego przeniesc wchodza przez garaz z przodu a dalej przez kotlownie, a ogolnie dostepne wejscie jest z tylu od ogrodu tez przez garaz. Drzwi sa pozatym bardzo grube na aluminiowej podstawie.

Moja zona dlugo szukala odpowiednia firme, ktora zrobi takie drzwi jakie chciala i znalazla.

CMyK

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...