kustosz 29.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dzis dzwonilem do biura obrotu nieruchomościami i pani mi powiedziala, ze zmienilo się prawo, weszła jakaś ustawa i minimalna wielkość działki na której można postawić dom w przypadku dzielenia ich po 1 stycznie 2007r. wynosi 1070m2 (czy cos około tego). Troche mnie to zdziwilo, bo z tego co wiem, minimalna wielkość działki budowlanej ustala gmina, a nie jakies ustawy odgórne, ale prawnikiem nie jestem. Słyszał ktos o takich zmianach? Czy wyczerpujące informacje nt. wielkości działki uzyskam w gminie pytając tam gdzie plan zagospodarowania terenu? Z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 30.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 tylko i wylacznie miejscowy plan zagospodarowaniana terenach podmiejskich wymagaja 600-800 m2a w scislych centrach miast wystarczy nawet 200 m2na wsiach moze zdarzyc sie i 1200 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts