pigeon 02.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 sam nie wiem czego oczekiwac - ale zapytam ostatnio w OBI zobaczylem tzw "deske barlinecka" czyli 3 warstwowke z 3,6 mm uzytkowego - ale z baltic wooda w cenie 69 zl m2 jakis dab niby - i teraz - patrzac na cenny innych wyrobow tego typu - cz oni zaczeli konkurowac cenowo z panelami? czy jakims kosztem udalo im sie obnizyc ceny - gorsza jakosc??? sledzac to forum - nasuwa mi sie wniosek ze za takie pieniadze jest to calkiem fajana alternatywa dla paneli tzn - drewno vs plastik (oczywiscie zdaje sobie sprawe z zalet i wad obu rozwiazan) duch pisal ze tego typu artykuly sa dla niego warte 15 zl/m2 - potem 30 zl/m2 - teraz nie jest to juz sto kilkadziesiat zlotch -tylko niecale 70 - duchu ,wiec moze warto dodatkowo co sadzcie o jakosci surowego parkietu z tegoz tez OBI w cenie 49zl m2 (dab 16x56x300 mm co stak bylo) jak sie to ma do cen z innych zrodel (a takze jakosci)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.01.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Zastanawiam się nad panelami, ale drewnianymi. No, ale jakby nie patrzeć to jednak dość droga impreza. Te, które mi się spodobały w "KOMFORCIE" kosztowały 399 zł / m2.Były też tańsze, które wpadły mi w oko i kosztowały o połowę taniej - 199 zł / m2.Dębowe, lakierowane. Pytanie, czy takie panele drewniane warte są swojej ceny ? Proszę o Wasze opinie odnośnie ich zalet i wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zastanawiam się nad panelami, ale drewnianymi. No, ale jakby nie patrzeć to jednak dość droga impreza. Te, które mi się spodobały w "KOMFORCIE" kosztowały 399 zł / m2. Były też tańsze, które wpadły mi w oko i kosztowały o połowę taniej - 199 zł / m2. Dębowe, lakierowane. Pytanie, czy takie panele drewniane warte są swojej ceny ? Proszę o Wasze opinie odnośnie ich zalet i wad.A jakie to panele wybrałeś za 400zł/m2?? Ja jak szukałem drewna dla siebie, to Kahrs jednolamelowy był tańszy. Może poszukaj w innych źródłach aniżeli Komfort. A czy jest warto?? wiele osób Ci powie, że w tych cenach to lepiej dać normalny parkiet. I ja bym się też do nich skłaniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZDESPEROWANA 05.01.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzięki Jarekkur:) A powiedz mi mam jakieś szansę z nimi wygrać? Może wiesz coś więcej na ten temat? Bo ciągnie mi się to juz pół roku, odrzucili reklamację i teraz olewają Rzecznika Praw Konsumenckich. A ile bierze taki rzeczoznawca? Orientujesz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.01.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Te po 400 zł produkowane są w Szwecji. Te za 200 zł produkowane w Chinach. Oba rodzaje to dąb lakierowany. Nie ma nazw producentów, produkowane i sprzedawane są chyba pod marką "KOMFORT". Cóż, naprawdę są przepiękne. Parkiet chyba nie wchodzi w grę - u mnie sama podłogówka. Podobno z dwojga złego ( parkiet czy panele ) lepiej wybrać panele. Parkiet jest za gruby. Niby są tacy ( nawet tu na FM ), co mają parkiet przy ogrzewaniu podłogowym, ale dogłębnie wertując wszystkie wątki na FM i męcząc wielu znawców tematu wysnuwa się wniosek, że jeśli już koniecznie drewno... to jednak raczej panele ( są cieńsze i lepiej przewodzą ciepło ). Kurczę, może jeszcze gdzieś indziej się rozejrzę za tymi panelami. Myślisz, że te z "KOMFORTU" są drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzięki Jarekkur:) A powiedz mi mam jakieś szansę z nimi wygrać? Może wiesz coś więcej na ten temat? Bo ciągnie mi się to juz pół roku, odrzucili reklamację i teraz olewają Rzecznika Praw Konsumenckich. A ile bierze taki rzeczoznawca? Orientujesz się? Około 800,00zł/netto wzwyż - zależnie od nakładu pracy i czasu.? Nie wiem jak w Katowicach. Jezeli chodzi o szansę napewno nie bez sądu. Kosztuje i wymaga nawet kilkuletniej cierpliwości zanim zapadnie werdykt. Robiłem opinię jako biegły na deskę barlinecką gdzie sprawa toczy się od 2006 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZDESPEROWANA 06.01.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 to już czwarty rok się toczy sprawa.... że tak powiem - masakra!... zdaję sobie sprawę z tego, że bez sądu ani rusz w tym przypadku... no nic, zobaczymy co uda mi się zdziałać w sprawie mojego barlinka, jeszcze raz dzięki za podpowiedź, odezwe jak sprawa znowu ruszy z miejsca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 09.01.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 A czy ktoś z Was położył u siebie litą deskę dębową z Barlinka? Widziałam ją wczoraj w trzech wersjach cenowych i wizualnie nie jest źle. Grubość to chyba 180 mm. A może forumowi specjaliści mieli styczność z tym produktem? Wymarzony orzech amerykański chyba sobie daruję. Przepiękne lite dechy Parador to koszt od 420 PLN w gorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTIQUE 12.01.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 a ja polecam dechy lite, super wygląd i bardzo dobrze się sprawują. Mm w domu zwierzyniec i przy 2 psach i 4 kotach nic złego się nie dzieje - podłogi mam postarzane , olejowoskowane. http://img709.imageshack.us/img709/2344/50506133.jpga i cena nie była kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 12.01.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 a ja polecam dechy lite, super wygląd i bardzo dobrze się sprawują. Mm w domu zwierzyniec i przy 2 psach i 4 kotach nic złego się nie dzieje - podłogi mam postarzane , olejowoskowane. http://img709.imageshack.us/img709/2344/50506133.jpg a i cena nie była kosmiczna. Najbardziej praktyczne rozwiązanie dla miłośników natury. Gratuluję wyboru i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.01.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Piękne, jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 12.01.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Antique - popieram , tak jak w innym watku pisalam - stare dechy to jest wygoda i zero stresu o rysy.Mam bardzo podobne , zniszczone , tylko kolor ciemniejszy , dab barwiony jak orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTIQUE 13.01.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 dzięki za miłe słowa , w drugim pokoju mam całkiem ciemne i jeszcze bardziej "zniszczone", niestety na ciemnej bardziej widać zabrudzenia ale też jest sliczna. Myślę , że takie "stare" dechy to idealne wyjście, faktycznie zero stresu jeśli chodzi o zarysowania, ale też nie wszyscy lubią taki rustykalny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.01.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 19.01.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, Przeczytałam tysiące postów na temat podłóg, ale nie znalazłam odpowiedzi. Czy ktoś ma olejowany barlinek? Jak bardzo jest uciążliwa pielęgnacja? Czy polecane przez producenta preparaty się sprawdzają? Jakie wrażenia z użytkowania? Rozważam olejowany dąb, klejony do podłoża, na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 20.01.2010 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Nikt nie ma???????? Pomóżcie proszę, muszę szybko podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cannon 20.01.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 My mamy .Jest śliczna -dąb w wersji ekskluzywnej.Pod deskami nie mamy ogrzewania ,więc w tej kwestii nie pomogę .Co do pielęgnacji -żona używa środków do podłóg olejowanych .Użytkujemy już 2 lata .Wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 20.01.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 My też mamy. Merbau. Od 1,5 roku sprawuje się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
step26 20.01.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 a co powiecie dziś o panelach i parkietach drewnianych, czy się coś zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 20.01.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ja też się podłączam pod pytanie. Zwłaszcza interesuje mnie połączenie panele lub parkiet + podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts