Gosia23 15.01.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Dziękuję wszystkim za porady i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 23.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 witamna ostatnim etapie pieniedzy brak wiec stanalem przed dylematem panele czy deska barlinecka BKL ktora mozna kupic juz za 50-60zl. Ktos ulozyl sobie to cudo?jak to wyszlo? Przedstawiciel barlinka i sprzedawca twierdza ze przy odrobinie pracy i szczescia nie widac roznicy ale ile w tym prawdy?dziekujearek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 24.01.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 lepeij panele - ja mam deske barlinecką normalną, kosztowala ok.150 zl za metr a dziadostwo straszne. Panel jest przynajmniej tani, bardziej wytrzymaly i bez zalu mozna go wymienic. Jedynym plusem deski jest to, że w przeciwieństwie do panela jest ciepla. My nasza bedziemy wymieniac na parkiet - trzeba było klaść od razu, licho nas podkusiło na ten barlinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 24.01.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 ja sobie na górze położyłem takie cudo.goście od układania trochę klęli, że sporo braków (partia była i tak przebrana).Kupiłem jak ty, ze wzgl. na cenę.Teraz już bym nie kupił tego, tylko zapożyczył się na prawdziwą, zwykłą deskę dębową.W tym bezklasowym sorcie jest jednak sporo ubytków - żeby te szczerby były na zwykłej desce, to pikuś - taka uroda naturalnego drewna, ale deska barlinecka to taki panel - jak się zniszczy, to bida, bo nadaje się tylko do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mabor44 26.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ja rownież (z oszczędności) położyłam deskę barlinecką bezklasową w całym mieszkaniu i żałuję bardzo a mieszkam dopiro 2 miesiące.Duży odpad, niedolakierowane miejsca, zadziory no i najgorsze: jest bardzo miękka. Po wniesieniu mebli i urzadzeniu mieszkania powstały rysy zadrapania choc staraliśmy się bardzo uważać. Jestem bardzo niezadowolona i chyba przyjdzie mi prawie wszystko przykryć dywanami, wykładzinami itp. Podobno można przecyklinowac i polakierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 26.01.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 niepocieszyly mnie te Wasze odpowiedzi mialem nadzieje ze bede mial ladne podlogi a teraz mam problem co dalej z tym fantem zrobic... parkiet ze wzgledu na cene odpada wiec chyba bede musial skonczyc na panelach dziekuje wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jeżeli można coś doradzić...Miałem podobny dylemat, kasy nie było a podłogę jakąś ułożyć trzeba, wybrałem inny wariant, zaznaczam że nie jestem parkieciarzem ani jakimś specjalnie utalentowanym gościem..kupiłem w leroju parkiet dębowy w jakiejś promocjii czy coś po 45 PLN (4 lata temu) kupiłem do tego polski klej izoprenowy i lakier "Domalux" + capon, ułożyłem toto korzystając z literatury fachowej ("Murator"czy coś w tym rodzaju, po czym wypożyczyłem na weekend cykliniarkę (bębnową) i korzystając z rad pracownika wypożyczalni (który sam cyklinował) przecyklinowałem to. Wyszło trochę nierówno i roboty było full, ale przy kolejnym remoncie wezmę profesjonalnych cykliniarzy i będę miał spokój. Generalnie goście nie widzą że to własna robota tylko ja wiem gdzie jest spiep...... wyszło w sumie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 28.01.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jeżeli można coś doradzić... kupiłem w leroju parkiet dębowy w jakiejś promocjii czy coś po 45 PLN (4 lata temu) kupiłem do tego polski klej izoprenowy i lakier "Domalux" + capon, ułożyłem toto korzystając z literatury fachowej ("Murator"czy coś w tym rodzaju, po czym wypożyczyłem na weekend cykliniarkę (bębnową) i korzystając z rad pracownika wypożyczalni (który sam cyklinował) przecyklinowałem to. Wyszło trochę nierówno i roboty było full, ale przy kolejnym remoncie wezmę profesjonalnych cykliniarzy i będę miał spokój. Generalnie goście nie widzą że to własna robota tylko ja wiem gdzie jest spiep...... wyszło w sumie tanio. takie rozwiazanie niestety nie wchodzi w gre..za duzo roboty, za duze ryzyko, teraz parkietu tez sie nie kupi za 45zl(chyba ze taki 12mm gruby ale tez nei jestem pewien). Teraz w promocji obi jest deska barlinecka sieciowa za 70zl. Moze to jest jakies rozwiazanie?ale powyzsze odpowiedzi wypowiadaja sie negatywnie chyba ogolnie o desce barlineckiej a nie o samej desce bkl... dziekuje arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 01.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ktos z was jest z deski podlogowej niezadowolony, jak sie kupi poza jakoscia to trudno sie dziwic a moze to stolarz ktory robi parkiet, konkurencja nie spi co do deski barlineckiej sie nie zgodze, gdybym ja mial, bylbym bardzo zadowolony tak jak piec malzenstw ktore znam, mam parkiet lecz kiedy zobaczylem deske Barlinecka to mnie zatkalo jaka wspaniala jakosc i jak przyjemnie wyglada itd. tam w Barlinka pracuje na taka deska cala fabryka i 1000 ludzi a u stolarza, gdzie on to wam tak wysuszy, warto przemyslec zanim sie cos tak waznego zainwestuje jak podloga na nastepne 30 lat, a ja mam teraz przed soba problemy ktore czekaja na tych ktorzy zdecydowali sie na parkiet 1) kupic odpowiednio wysuszony 2) kupic u odpowiedniego stolarza (firmy) 3) ludkowanie kiedys widzialem to u znajomych (jak im o zym wspomnialem nie chcieli tego widziec, i o tym mowic lepiej bylo by kupic deske podlogowa np z barlinka ) deska Barlinecka sprzedaje sie ponoc na calym swiecie, panele nie dla zachodnich sasiadow, tam tylko biedni to kupuja, natura sie liczy 4) ruchy i praca parkietu zima lato, co za tym idzie poluzowywanie sie klepek za pozno sie o tym wszystkim dowiedzialem 5) a o panelach plastikowych nawet nie myslcie w domu Katastrofa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 01.02.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a ja w przeciwieństwie do reszty jestem zadowolony. W marcu 2006 kupiliśmy i ułożyliśmy w całym domu barlnka bezklasowego - grab - krótkie deski chyba 1 m. Mija już prawie rok, nic się nie dzieje, wszyscy sa zachwyceni naszą podłogą. kupowaliśmy około 160 m2 (+zapas około 15m2, na wypadek kiepskiej partii). Kładliśmy jak popadnie, praktycznie zero odrzutów). Dodam, że deska kosztowało 60zl/m. Jednak chciałbym podkreślić, że być może mielismy szczęscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirror2 01.02.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A może to by było jakieś wyjście, warto się przyjrzeć, wygląda zachęcająco, przymierzamy się właśnie do tego... http://www.balticwood.pl/ Może ktoś wyrazi opinię na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 02.02.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ktos z was jest z deski podlogowej niezadowolony, jak sie kupi poza jakoscia to trudno sie dziwic a moze to stolarz ktory robi parkiet, konkurencja nie spi co do deski barlineckiej sie nie zgodze, gdybym ja mial, bylbym bardzo zadowolony tak jak piec malzenstw ktore znam, mam parkiet lecz kiedy zobaczylem deske Barlinecka to mnie zatkalo jaka wspaniala jakosc i jak przyjemnie wyglada itd. tam w Barlinka pracuje na taka deska cala fabryka i 1000 ludzi a u stolarza, gdzie on to wam tak wysuszy, warto przemyslec zanim sie cos tak waznego zainwestuje jak podloga na nastepne 30 lat, Gościu, może jakbys mial deske bralinecka we wlasnym domu i uzywał twoja wypowiedz mialaby jakis sens. Jeszcze raz powtórzę - barlinek według mnie to dziadostwo, nie warte swojej ceny. Gdybym miala wybierać wolalabym plastikowe panele za 50 zl - przynajmniej sa twarde i tak szybko sie nie niszcza, a i pieniędzy nie byloby żal. I ja niemam deski bezklasowej, tylko normalna, dlugą, za dośc duże pieniadze. W poprzednim mieszkaniu mialamparkiet debowy - cos pieknego i wytrzymaly jak nic, nawet kiedys mężowi spadl cięzki handet i nic, nawet sladu nie było. szkoda, że tak późno, ale zgadalam sie ostatnio z facetem ode mnie z pracy i okazało się, że u niego to samo, tyle, że on ma dąb (a ja buk parzony antic), tez mowi, że szajs- cały ma powgniatany i porysowany i po 3 latach podloga wyglada jakby miala 30. przestrzegam więc wszystkich, aby przed kupnem barlinka dobrze się zastanowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Gościu, może jakbys mial deske bralinecka we wlasnym domu i uzywał twoja wypowiedz mialaby jakis sens.Jeszcze raz powtórzę - barlinek według mnie to dziadostwo, nie warte swojej ceny. Gdybym miala wybierać wolalabym plastikowe panele za 50 zl - przynajmniej sa twarde i tak szybko sie nie niszcza, a i pieniędzy nie byloby żal.I ja niemam deski bezklasowej, tylko normalna, dlugą, za dośc duże pieniadze.. wiesz zalezy co masz na mysli to dziadostwo i jaka deske masz w pomieszczeniachjezeli bkl lub jakies miekkie drewno to sie nie dziwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 13.02.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Czy ktoś użytkuje deskę barlinecką olejowaną ,jak ona się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 14.02.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 wiesz zalezy co masz na mysli to dziadostwo i jaka deske masz w pomieszczeniach jezeli bkl lub jakies miekkie drewno to sie nie dziwie Zalecam Ci zacząć czytac ze zrozumieniem bo jak na razie to piszesz chyba po to zeby sobie popisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.02.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 lepeij panele - ja mam deske barlinecką normalną, kosztowala ok.150 zl za metr a dziadostwo straszne. Panel jest przynajmniej tani, bardziej wytrzymaly i bez zalu mozna go wymienic. : przepraszam jezeli Cie nie zrozumiałam, ale nie cierpie jak ktos wypisuje głupstwa za 150zł to nie jest to super deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 15.02.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 przepraszam jezeli Cie nie zrozumiałam, ale nie cierpie jak ktos wypisuje głupstwa za 150zł to nie jest to super deska ja tez strasznie nie lubię jak ktos takie brednie pisze Nie wiem po ile w takim razie jest barlinek w zachodniopomorskim ale w śląskim jest to normalna cena za tą deskę w pierwszym gatunku, 25 lat gwarancji, nieco drozsze są te dechy z drewna egzotycznego. I jeżeli masz aż taka wiedze na temat tego szajsu to pewnie tez wiesz, że wedlug tej skali twrdości podawanej przez producenta buk jest jedna z twardszych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 15.02.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 oki przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana13 12.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Czy można polakierować deskę barlinecką a jeśli tak to jakim lakierem. Podobno jest już wstępnie lakierowana w fabryce ale chiałabym aby miała trochę większy połysk a poza tym wydaje mi się , że wtedy byłaby łatwiejsza do utrzymania w czystości.Jeśli nie, to czym konserwujecie deskę? Czy używacie preparatów, które rozpuszcza się w wodzie czy może są jakieś pasty, które nanosi się bezpośrednio na deskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana13 12.06.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Nikt nie ma deski barlineckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts