Dose2000 29.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witajcie,wczytuję się w temat zabudowy zagrodowej, ale i tak mam trochę wątpliwości.Jak by to było w mojej sytuacji: mam na terenie gminy "gospodarstwo",płacę tam podatek rolny, w razie potrzeby mogę dołożyć ziemi z "dzierzawy" od rodziców. Gmina posiada MPZP. Czy : mogę wystapic o zabudowę zagrodową na dowolnej z moich działek rolnych na terenie gminy, nawet w szczerym polu? Czy działka rolna musi mieć przeznaczenie w MPZP na siedlisko? Czy mogę sobie kupić dowolną działkę rolna w mojej gminie (czyli powiększyć gospodarstwo) i na niej sie wybudowac? A może lepiej kupic działkę rolną w sąsiedniej gminie, gdzie nie mają MPZP? Przyniosę im zaświadczenie, że kilka km obok mam gosp. i płace podatki. Może bez Planu łatwiej o siedlisko na pierwszej z brzegu dzialce rolnej? pzdrdose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts