Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek na środku salonu, dwustronny, kominek wolnostojący - opinie użytkowników

trobe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Kapitalne położenie kominka. Daje takie możliwości aranżacyjne i pole do popisu dla każdego architekta że tylko pozazdrościć.

Tym bardziej że zdarza się niezmiernie żadko - dzięki temu będziesz miał całkiem inny kominek niż wszyscy Twoi znajomi :wink:

Pozdrawiam.

Witam.

Kapitalne położenie kominka. Daje takie możliwości aranżacyjne i pole do popisu dla każdego architekta że tylko pozazdrościć.

Tym bardziej że zdarza się niezmiernie żadko - dzięki temu będziesz miał całkiem inny kominek niż wszyscy Twoi znajomi :wink:

Pozdrawiam.

Forest, ja właśnie obie taki wymarzyłam. Trochę jednak zaniepokoiła mnie opinia, że będzie problem z wyczystką (śmietnik w salonie).

Zaczęło się od znajomej, której jakaś-tam-koleżanka po 2 latach użytkowania takiego kominka zrobiła remont i przemieściła (?) go w inne miejsce, bo ... No właśnie, co może byc prawdziwym problemem?

Tutaj jest taka ciekawa wizualizacja wnętrza gdzie kominek jest umieszczony w centrum salono-jadalnio-kuchni :)

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=242&opcja=wnetrza

raczej nie widzę problemów w takim układzie kominka....wygląda to interesująco.

Dzięki, kiedyś myślałam o tym projekcie ale dom przekraczał dozwoloną na moim terenie wysokośc.

To niezupełnie ta sama sytuacja. U mnie kominek będzie stał autentycznie solo i chcę, żeby był dwustronny.

Jestem na etapie, kiedy trudno zmienic założenia projektowe. Wymarzyłam sobie kominek dwustronny w centrum salonu a teraz słyszę, że to fatalne rozwiązane, bo...

Czekam na opinie Was - użytkowników.

kto Ci tak powiedział? Niech zamilknie, bo nie wie co mowi;-).

Przyjedz do nas:-). Zobaczysz dwustronny kominek w centrum parteru - wygląda super (to nasza zupełnie subiektywna ocena;-). Nie ma problemu z czyszczeniem. o sprawach technicznych z przyjemnoscia opowie Ci mąż - PeterZ:-).

ulanka

Hej

Ja będę mieć też kominek dwustronny, z jednej strony bedzie w salonie a z drugiej w jadalni i kuchni.

Nie moge sie doczekac :lol: , wlasnie zamawiam to cudo.

U Ulanki nie byłam, ale gdyby ten Szczecin był bliżej już bym sie przy jej kominku grzała :lol: :wink:

Ja pierwszy raz widziałam taki kominek live w salonie na srodku, dzielił go na czesc TV i czesc biblioteczną. Super sprawa!

My mamy kominek na środku , w dodatku trójstronnie przeszklony . Ogień widać jak się wchodzi do domu , w salonie , w kuchni i jadalni .

Największe wrażenie robi właśnie to że wchodząc do nas goście są cieplutko witani :lol: :D

http://img214.imageshack.us/img214/2039/dominarty107fv2.jpg

To jest widok z jadalni .

Ulanka -a możesz wrzucić zdjęcie?

wg mnie jedyny problem dwu, trzystronnie szklonego kominka to, wyższa cena i nic więcej. sama mam zaplanowany taki i tylko cena mnie narazie powstrzymuje przed realizacją. :cry:

nasz kominek na razie nie wyglada;-) ciagle czekamy na skonczenie obudowy. Co prawda strona kuchenna juz jest obudowana (pasek trawertynu i blacha - nie mam zdjecia) ale nie pomalowana, strona salonowa wciaz w wersji demo i brakuje wykonczenia trzeciej sciany 0 mam tam byc lampa od sufitu do podlogi.

jak napisalam w wersji demo wyglada to tak:

http://ulaz.wrota.net/dudek/008/images/0137.JPG

to strona kuchenna

i tak:

http://ulaz.wrota.net/dudek/008/images/0158.JPG

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi.

Maxtorka, kominek super! Zastanawiałam się nad panoramicznym w podobnej wersji ale cena mnie powala na kolana. Chyba, że poczekam na cudowny przypływ gotówki.

Ulanka, ja w ogóle chcę się do Was wprosic, żeby obejrzec cały dom. Jestem bardzo ciekawa.

A'propos, jakie macie wkłady?

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi.

Maxtorka, kominek super! Zastanawiałam się nad panoramicznym w podobnej wersji ale cena mnie powala na kolana. Chyba, że poczekam na cudowny przypływ gotówki.

Ulanka, ja w ogóle chcę się do Was wprosic, żeby obejrzec cały dom. Jestem bardzo ciekawa.

A'propos, jakie macie wkłady?

my mamy Aristo. Trobe - zapraszamy - mamy dobrą kawe:-)

ula