aga81 30.01.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Hello dawno mnie nie było... Zaczęłam remont domu, który kupiłam we wrześniu, ściągnęliśmy boazerię w korytarzu, są tam bardzo ładne belki drewniane, ale wyciąglęliśmy mech i glinę, która była między nimi i zastanawiamy się czym można teraz wypełnić tą przestrzeń? Może macie jakieś pomysły, co? Może ktoś już coś takiego robił i jego sposób się sprawdził? Narazie myślimy żeby wsadzić tam nową glinę, bo niedaleko nas jest takie miejsce gdzie można wykopać taką glinę Dom chcemy robić na styl wiejski, że się tak wyrażę I jeszcze 1 pytanko? Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza użytkowego i jakiej była grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 30.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Wypełnienie takich przestrzeni to z reguły wełna - ale już się spotkałem z wypełnieniem styropianem dociętym na wymiar i uszczelnionym pianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 31.01.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 no a potem co?? pomalować to na odpowiedni kolor?? a poza tym nie chodzi mi o funkcję izolacyjną (dom będę ocieplać od zewnatrz), ale o funkcję dekoracyjną żeby wnętrze miało "klimat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 01.02.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 cześć. nie jestem fachowcem ale wiem że belki poziome uszczelniano w zależności od regionu a nawet narodowości, powrozy, słoma czy też glina z sieczką. może spawdzic trzeba jak było w twojej okolicy bo wieś wsi nie równa.pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 01.02.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a jak większe przestrzenie to widziałem tynk wapienny nakładany pacą i lekko przeciągnięty mokrym pędzlem. efekt taki że w naszej chatce (remont na wiosne ) też cos takiego będę robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 12.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hello dawno mnie nie było... Zaczęłam remont domu, który kupiłam we wrześniu, ściągnęliśmy boazerię w korytarzu, są tam bardzo ładne belki drewniane, ale wyciąglęliśmy mech i glinę, która była między nimi i zastanawiamy się czym można teraz wypełnić tą przestrzeń? Może macie jakieś pomysły, co? Może ktoś już coś takiego robił i jego sposób się sprawdził? Narazie myślimy żeby wsadzić tam nową glinę, bo niedaleko nas jest takie miejsce gdzie można wykopać taką glinę Dom chcemy robić na styl wiejski, że się tak wyrażę I jeszcze 1 pytanko? Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza użytkowego i jakiej była grubości? ja wypelniam welna mineralna ,glina nadmiernie obciaza strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts