lewakk 18.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Z ZNP jest wielu wspaniałych nauczycieli, ale Ci akurat nie interesują sie polityką, przerażenie budzą jednak ludzie którzy uczą młodzież by człowieka do wora i do jeziora, przypominam że ZNP jest częścią SLD, zresztą w ogóle mnie nie dziwi że na forum zaraz się broni tych SLD-owskich polityków, szkoda tylko że jak Ci ludzie rządzili 4 lata nie zrobili nic z pensjami nauczycieli, nie podnieśli rangi nauczyciela, doprowadzili szkołę do upadku kolejnymi reformami reasumując jak zwykle dyżurne politruki zwykły temat przeistoczyły w polityczną jatkę, miało być o reformach prorodzinnych a skończyło się na mantrze o Giertychu i Rydzyku Gdy nawet w Sejmie jest zgoda co do zmiany konstytucji i wpisu o godności od człowieka, gdy Episkopat prosi i wierzących, ateistów i wszystkich dobrej woli o poparcie u nas na forum odpowiedź o "chołocie".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 18.03.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ciekawe czy wtedy będą karać uwłaczanie godności dyskutanta na forum? I za uwłaczanie godności elektoratu /ludzkiego wszak/ przez polityków? To ja jestem za. Godność jest godnością a inicjatorom tylko o to wszak chodzi, prawda? ps. A kobietom zaganianym przez moich ulubionych posłów P. i S. do garów i traktowanym przedmiotowo przez głupawe pomysły ww. to godność się nalezy czy tez nie?? Ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 18.03.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ciekawe czy wtedy będą karać uwłaczanie godności dyskutanta na forum? I za uwłaczanie godności elektoratu /ludzkiego wszak/ przez polityków? To ja jestem za. Godność jest godnością a inicjatorom tylko o to wszak chodzi, prawda? ps. A kobietom zaganianym przez moich ulubionych posłów P. i S. do garów i traktowanym przedmiotowo przez głupawe pomysły ww. to godność się nalezy czy tez nie?? Ciekawe... To czy kobieta robi karierę czy wybiera dom, to jej wybór, Dropsiak, nie wiem czy to rozumiesz???? Dropsiak, o co chodzi Episkopatowi z godnością dowiesz się gdy tylko przeczytasz ostatni komunikat Episkopatu, bo szkoda że nadal nie przeczytałaś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dropsiak Ja widze, ze Twoj czas nieobecnosci na forum ,Ty wyraznie zmarnotrawilas. Prasowka koalicjyjna nie odrobiona, komunikat episkopatu nie przeczytany. No boj sie Boga Dropsiak ! Mam nadzieje, ze chociaz Goscia Niedzielnego pobieżnie ekhm... przelecialas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 18.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 18.03.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Drops z jednym kolegą jest faktycznie zasłużona, w pewnym wątku przez wiele, wiele miesięcy robiła codzienną prasówkę polityczną, nie dziw że w końcu od tej polityki trafiła do psychologa:):) p.s. Jak tam SLD zadowolone z ZNP??? p.s.2 Wojtku zapewniam Cię że Drops w życiu by Gościa Niedzielnego do rąk nie wzięła....., mylę się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 18.03.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 babo zdolności i możliwości to ma skrajna lewica,Teraz to sie nawet protestujacych nauczycieli nazywa komunistami. Wsytd . To ten bigmózg Orzechowski. Wymyślił sobie, że wszystkich nauczycieli z ZNP nazwie lewakami. /ciekawe gdzie szkoły kończył/ Jasne, ZNP które doskonale się miało za komuny a nawet w majątek obrastało gdy do ludzi strzelano, od wielu lat wierna przybudówka SLD, która w czasie 8 lat rządów SLD nie zrobiło NIC dla nauczycieli, ZNP które bedąc w rządzie nie zrobiło nic dla podwyższenia pensji nauczycielom, dziś nam dyżurny politruk mówi że nie ma nic wspólnego z lewicą??? Czy taka polityczna organizacja reprezentuje nauczycieli czy SLD??? Dziś protestują, a ja mam pytanie czy podczas tej manifestacji było więcej nauczycieli czy polityków z SLD??? No cóż MTOM i RRMI trzeba bronić swojego SLD??? z netu: Nauczyciele związani z ZNP, działacze partii lewicowych, organizacji lewackich oraz przedstawiciele środowisk homoseksualnych wzięli udział w manifestacji przeciw polityce edukacyjnej rządu i wicepremierowi, ministrowi edukacji Romanowi Giertychowi zorganizowanej w sobotę w Warszawie przez Związek Nauczycielstwa Polskiego. Manifestacja rozpoczęła się po godzinie 11.00 przy warszawskim Torwarze. Na manifestacji mogliśmy zobaczyć szefa SLD Wojciecha Olejniczaka, prezesa Kampanii Przeciw Homofobii Roberta Biedronia. Widać było flagi lewackiej partii Nowa Lewica Piotra Ikonowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolator 19.03.2007 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 lewakk masz racje,ta protestujaca swolocz z ZNP nazywajaca siebie "pedagogami"-poraza brakiem odpowiedzialnosci i instynktu samozachowczego.Wyprowadzaja najpierw dzieci na ulice a teraz nauczycieli.Wazniejsza jest dla nich polityczna zadyma, niz bezpieczenstwo uczniow a takze ich samych."Zero tolerancji"Giertycha broni ich wlasnej skory-przedewszystkim bo uczniem sie jest krotko a nauczycielem do emerytury.Co w tym zlego.ze Giertych chce wprowadzic troche normalnosci w polskich szkolach,mundurki,tarcze szkolne,obowiazek przyzwoitego zachowania sie,zakaz ostentacacyjnego olewania nauczycieli,bicia nauczycielek i zakladania koszy na glowe jeszcze nikomu nie zaszkodzil.Jasne,ze postkomunistyczna mierzwa(Cale ZNP to wielkie lewackie bagno) jest oburzona przywracaniem jakichkolwiek zasad przyzwoitosci i stawiania wymogom uczniom.Gnoje najlepiej sie czuja w srodowisku zdeprawowanym i prymitywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 19.03.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Jak widać niektórzy wciąż w formie, nawet zwielokrotnionej :):) Jak równiez widać powyżej wzorcowo szanują godnosć drugiej osoby ludzkiej /takich wskazań episkopat nie dawał na bank/ i tematu jak zwykle się trzymają. Może się mylę? A miłości bliźniego wręcz płynie z ich postów. Moja rada: moze mniej politycznych agitek a więcej ewangelii jako lektury. Może i w temacie godności się niektórym rozjaśni. Chociaż watpię. Straszliwie są przewidywalni i powtarzalni. ps. słyszeliscie, że posłanka S. postuluje likwidację złobków, bo baby winny siedzieć w domu a jak która ma fanaberie zarabiać na zycie swoje i dziecka to niech sobie zatrudnia opiekunkę? Takie pomysły z pewnościa poprawią liczbę urodzeń. Ciekawe ile posłanka S. ma wnucząt?? Bo dzieci juz chyba dorosłe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Właśnie, od pewnego czasu mi się na tym wątku jakoś dwoi w oczach . Albo mam wrażenie, że jeden z uczestników dialogu poza nami rozmawia jeszcze ze swoim alter ego. A może id czy jak mu tam, superego? To chyba ta pogoda i kawy jeszcze brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 19.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Pod opieką psychologa rozmowa z samym sobą jest dopuszczalna. Posłowie Ruchu Ludowo-Chrześcijańskiego proponują wydłużenie urlopów macierzyńskich do trzech lat. Za urlopy miałyby płacić samorządy. Posłanka Anna Sobecka proponuje też likwidację żłobków. To chyba jakiś koalicjant PiS, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 p.s.2 Wojtku zapewniam Cię że Drops w życiu by Gościa Niedzielnego do rąk nie wzięła....., mylę się??? Ja nie wiem czy Dropsiak jest az taka pruderyjna , ale sadze, ze chyba wziela by do ręki ... kto Ją wie, moze nawet i swojemu gosciowi niedzielnemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 19.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 LPR oczekuje, że partie tworzące koalicję rządową wspólnie przygotują program polityki prorodzinnej. Jednocześnie Liga skrytykowała propozycje wiceminister pracy Joanny Kluzik-Rostkowskiej w tej sprawie. Zdaniem posła Andrzeja Mańki, zaproponowany program nie pasuje do naszych czasów, ponieważ za bardzo koncentruje się na wymiarze zawodowym, a pomija o wiele ważniejszy - rodzinny./.../organ łojcai polecam to, też NDzw całosci. Fragmenciki:.....Od 1988 roku jestem zapraszany na spotkania z młodzieżą do polskich szkół i z osobistych kontaktów z uczniami wiem, jakie szkody wychowawcze wyrządzili demoralizatorzy, którzy pod pozorem przekazywania "nowoczesnej wiedzy" w rzeczywistości wmawiali wychowankom groźne mity, na przykład o tym, że prezerwatywa daje "bezpieczny" seks, że antykoncepcja hormonalna nie rujnuje zdrowia, że szkoła powinna być neutralna światopoglądowo czy że tolerancja jest największą wartością w relacjach międzyludzkich./..../.....W programie wychowawczym szkoły powinien być uwzględniany przekaz informacji o różnych aspektach rzeczywistości, w tym także o feminizmie i o homoseksualizmie, byle był to właśnie przekaz informacji, a nie przekaz "poprawnych" politycznie fikcji. Uczniowie mają prawo rozumieć tak oczywisty fakt jak to, że feministki proponują walkę między kobietami i mężczyznami, a aktywiści gejowscy proponują jako ich "ideał" separację między osobami płci odmiennej./..../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 p.s.2 Wojtku zapewniam Cię że Drops w życiu by Gościa Niedzielnego do rąk nie wzięła....., mylę się??? Ja nie wiem czy Dropsiak jest az taka pruderyjna , ale sadze, ze chyba wziela by do ręki ... kto Ją wie, moze nawet i swojemu gosciowi niedzielnemu ? Ja nadal wątpię czy wzięła kiedykolwiek "Gościa Niedzielnego" do ręki, myle się??? ważne że jest tak osoba jak ona która zawodowo sprawdza kto jest kim, kto się chowa pod nickami, stare przyzwyczajenia trwają i choc raz zaprzeczyłem że nie jestem kolatorem, to po co ma tu podawać jakieś argumenty skoro łatwiej się zajmowac tym co umie najbardziej, lustracją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Pod opieką psychologa rozmowa z samym sobą jest dopuszczalna. Posłowie Ruchu Ludowo-Chrześcijańskiego proponują wydłużenie urlopów macierzyńskich do trzech lat. Za urlopy miałyby płacić samorządy. Posłanka Anna Sobecka proponuje też likwidację żłobków. To chyba jakiś koalicjant PiS, prawda? likwidacja żłobków to idiotyczny pomysł!!!!! a co mtom sądzisz o pomyśle darmowych przedszkoli, czynnych codziennie do 18????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 wiem ze to się nie spodoba RRMI czy MTOM, ale odkąd zyje stanowisko ministerialne było polityczne, ale wbrew waszej obronie ZNP, może wynikającej z miłości do SLD ale powiem że to straszne że nasze dzieci uczą nauczyciele którzy są członkami skrajnie lewicowej partii, ze w szkole wkładają jedynie słuszne lewicową ideologię, że ci nauczyciele maszerują w jednym marszu z członkami najskrajniejszych komunistycznych partii..... a co to ZNP przez 8 lat bedąc w rządach zrobiło dla prawdziwych nauczycieli, czy walczyło o podwyzki???? aż tak będziecie bronić SLD że nie przeszkadza wam że ci nauczyciele należą do skrajnej lewicy??? Oni mają wychowywać młodzieć??? Hasłami o człowieku do wora i do jeziora??? pewnie głos z Platformy Obywatelskiej też nie spodoba ........... nieulega wątpliwości, że poglądy komunistyczne nie powinny być propagowane w polskich szkołach...Jednoczesnie to prawda że ZNP pozostał do dziś organizacją, w której wyraźne wpływy ma SLD, a czołowi działącze związku są blisko związani z środowiskami postkomunistycznymi. Cokolwiek o nich wszakże prywatnie sadzimy ja nie mam osobiście dla nich ani cienia sympatii....JArosław Gowin senator PO i jeszcze jeden głos rozsądku, czego życzę obrońcom SLD i ZNP:http://fakty.interia.pl/felietony/zarzeczny/news/zarzeczny-nauczyciele-do-szkoly,884656 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 wiem ze to się nie spodoba RRMI czy MTOM, ale odkąd zyje stanowisko ministerialne było polityczne, ale wbrew waszej obronie ZNP, może wynikającej z miłości do SLD ale powiem że to straszne że nasze dzieci uczą nauczyciele którzy są członkami skrajnie lewicowej partii, ze w szkole wkładają jedynie słuszne lewicową ideologię, że ci nauczyciele maszerują w jednym marszu z członkami najskrajniejszych komunistycznych partii..... Chyba za duzo dzis wypiles i nie rozumiesz co czytasz. U mojego Dziecka jest wrecz odwrotnie w szkole . Musze zwalniac Go z rekolekcji , bo sa obowiazkowe To chyba komunisci nie nakazuja chodzenia do Kosciola? Poza tym jest pytany na godzinie wychowawczej, dlaczego nie chodzi do kosciola .Tym komunisci tez sie chyba nie przejmuja Moze sie jednak myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ależ RRMI przecież pisałem że nie przestaniesz bronić ZNP, Tobie po prostu nie przeszkadza że część nauczyciele należą do skrajnej lewicy i ze tacy ludzie wychowują młodzież, do Ciebie i tak nie dotrze głos rozsądku Gowina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.03.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ależ RRMI przecież pisałem że nie przestaniesz bronić ZNP, Tobie po prostu nie przeszkadza że część nauczyciele należą do skrajnej lewicy i ze tacy ludzie wychowują młodzież, do Ciebie i tak nie dotrze głos rozsądku Gowina.... alez lewaku gdzie ja bronilam ZNP? Napisalam , ze niedorzeczne jest to co mowi niejaki orzechowski, zwany dalej przez mToma bigmozgiem. Ja bym nazwala bezmozgiem. Zreszta ja moge bronic kazdego kto ma olej w glowie i mowi z sensem przejawiajac jednoczesnie zrozumienie dla tekstu pisanego lub mowionego. Wychodzi na to skarbie , ze ze mnie adwokata(obroncy ) mial nie bedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 NO cóż Orzechowski jak to w typowym dla Ciebie RRMI określeniu dla drugiego człowieka "Bezmózgi", jak mógł skrytykować maszerujące mózgi Olejniczaka, Biedronia, Ikonowicza (czy któryś z nich jest nauczycielem????).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts