zetce 24.05.2003 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2003 Witam! Moja działka graiczy z lasem, a moim projekcie jest kominek zewnętrzny na tarasie. Wiem, że nie wolno rozpalać ognia otwartego np. ognisk w odległości mniejszej niż 100m od lasu. Czy to dotyczy też kominka na tarasie? Czy są jakieś przepisy, które to regulują. Czy ktoś ma taką samą sytuację i ma z tym jakieś doświadczenia? PozdrawiamZetce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 25.05.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Myślę,że będziesz nie mniej dbał o ezpieczeństwo lasu,jak o własną koszulę. Ja też buduję tuż przy lesie,gałęzie drzew zwisają nad domem.I wolę nie myśleć o pożarze lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetce 26.05.2003 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Dbałość o bezpieczeństwo to sprawa oczywista. Problem polega tylko na tym, czy mi się pan urzędnik nie doczepi do kominka tarasowego w projekcie podczas składania wniosku o pozwolenie na budowę. Nie wiem czy kominej zewnętrzny nie jest traktowany przez prawo budowlane jako ogień otwarty (np. ognisko) i czy nie jest zabroniony w odległości mniejszej niż 100m od lasu.Nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat. Może ktoś coś wie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetce 03.07.2003 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts