karol3000 30.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, jakie sa stawki za 1 m kw. jeśli chodzi o ; - ułożenie płyt kartonowo- gipsowej na tzw. placki na ścianach,- sufit podwieszany / oczywiście kartonowo-gipsowy/ na zawieszkach. Opuszczony o 15 cm,- obudowa rur od kaloryfera na szerokość 1 płyty. Trzeba odejejść od ściany ok 10 cm,. Oczywiscie trzeba postawić profile do ścianki.- pogipsować, szlifować,- pomalować ścian na biało x 2 i 2 x kolor sufit na biało malowany x 3, Może mi ktoś pomóc ??? Lepiej wziąść firmę czy kogoś bez faktury ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro83 30.01.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 płyta G-K na klej 10zł, sufit podwieszany 28zł, obudowa rur od 15-20zł, malowanie 2zł jedna warstwa,wypełnienie spoin z siatką zbrojącą i wyszlifowaniem wliczone w podane ceny, moje ceny brutto, no i rachunek zawsze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol3000 30.01.2007 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, interesują mnie ceny za wykonanie z terenu Sosnowca, gdyż za dojazd za pewne będe musiał dopłacić. maro83 Twoja cena za malowanie jak i za ułożenie płyt k/g na ścianie na placki odbiega od tego co już wyczytałem. Dlaczego ? Zaproponowano mi 9 zł/ m kw. za malowanie jednokrotne /biel, kolor/ i 25zł/m kw za ułożenie płyt naq placki /w tym podobno jest szlifowanie i gipsowanie/ Zaczyna mnie boleć głowa od cen które poznaję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 30.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Na Pomorzu przeciętnie: płyta na klej - 12-16 zł/mkwsufit podwieszany prosty - 20-25 zł/mkwsufit podwieszany wielopłaszczyznowy - od 30zł/mkw w zwyż ( wszystko zależy od kształtu i ilości płaszczyzn do wykonania.obudowy rur - najczęściej za pion - 30-50 zł/ szt w zależności od wielkości tej zabudowy.malowanie białe - 2-4 zł/mkw od warstwymalowanie kolor - 3-8 zł/mkw od warstwy w zależności od typu farbymalowanie kolor miks - czyli cieniowanie, efekty patyny itp stawka uzgadniana inwidualnie w zależności od zakresu robót i typu materiałów ( najczęściej 20-25 zł mkw ściany niezależnie od ilości warstw.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro83 30.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 moje ceny są jak najbardziej w normie, teren prac to cały górny śląsk więc i Sosnowiec jest w zasięgu, a za dojazd doliczam tylko wtedy gdy przekroczy 10% wartości wykonanych prac (np. 15% całkowitej wartości to doliczam 5%,koszt jednego kilometra to 20groszy!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol3000 31.01.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam, nie jest tak strasznie z cenami - chyba. Widzę że rozpiętość cen jest duża. Czy to znaczy że czym taniej tym wykonanie jest gorszej jakości ??? Mój znajomy kiedyś stwierdził że wykonawcę można określić po jego narzędziach ??? Może do każdej pracy wziąść osobnego fachowca ??? Tzn, do malowania, do ułożenia płyt, do gipsowania, szlifowania także osobno. Nie wyjdzie wtedy taniej ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 31.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jest wolny rynek - to Ty decydujesz czy ceny Ci odpowiadają, i czy chcesz jednego wykonawcę, czy wielu. Najprościej - zamieść ogłoszenie w prasie lokalnej i zobaczysz ilu przyjdzie i jakie Ci ceny zaoferują. Na pewno nie wybieraj najtańszego - bo można się przejechać, ale na pewno od każdego poproś o dwa ostatnie adresy prac, abyś mógł sprawdzić ich "referencje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol3000 31.01.2007 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam, w sasiedztwie mieszka facet/mój sasiad/ który miał remont mieszkania. Najął dwóch fachowców /swoich znajomych/ bez faktury. Umówili się słownie co i jak a gdy przyszło do płacenia to sąsiad okazał się niechętny do płacenia. Teraz toczy się sprawa w sądzie. I tak się też zdaża i wcale mi nie żal sasiada. Za pewne przegra sprawę. Podobno umowa słowna to także umowa ważna, chociaż ja wolę to przelać na papier nawet gdy nie mam za pracę faktury. Ogłądałem prace tych jego znajomych. Mnie się podobała ich robota. Ceny mieli średniej klasy, ale jak dla mnie dobre wykonanie. Czy może mnie fachowiec pozwać do sądu jeśli jemu nie zapłacę tyle ile on chce ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
castorp 13.02.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Szukam wykonawcy sufitu z płyt gk z okolic Trójmiasta. Budowa w Jankowie, niedaleko Gdańska, za obwodnicą. Czy ceny podane przez was w opowyższych postach zawierają matweriał, czy tylko sama robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol3000 13.02.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam, to jest robocizna. Materiał znajdujesz /najtaniej/ i kupujesz osobiście. Tak jest pewniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 13.02.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Czy może mnie fachowiec pozwać do sądu jeśli jemu nie zapłacę tyle ile on chce ??? Za tyle ile on chce to nie. Ale za tyle za ile było umowione i potwierdzone to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjos 16.02.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Szukam wykonawcy sufitu z płyt gk z okolic Trójmiasta. Budowa w Jankowie, niedaleko Gdańska, za obwodnicą. Czy ceny podane przez was w opowyższych postach zawierają matweriał, czy tylk o sama robociznę. jestem z gdanska.wykonuje takie prace,ceny sa cenami samej robocizny.jezeli jestes jeszcze zainteresowany to sie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
castorp 26.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Podaj swój namiar, komórkę, moze byc na skrzynke prywatną[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 poddasze zakres:-wełna 2 warstwy-stelaż metalowy-paroizolacja-płyty G-K-spoinowanie-szpachlowanie 100% całości-jednokrotne malowanie (gruntowanie) stawka: ---- 35zł/m2---- 45zł/m2 płyta na klej - 10-15 zł/m2sufit podwieszany prosty - 20-25 zł/m2malowanie - 4-8 zł/m2 na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts