Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wykonanie ???

karol3000

Recommended Posts

Witam,

jakie sa stawki za 1 m kw. jeśli chodzi o ;

- ułożenie płyt kartonowo- gipsowej na tzw. placki na ścianach,

- sufit podwieszany / oczywiście kartonowo-gipsowy/ na zawieszkach. Opuszczony o 15 cm,

- obudowa rur od kaloryfera na szerokość 1 płyty. Trzeba odejejść od ściany ok 10 cm,. Oczywiscie trzeba postawić profile do ścianki.

- pogipsować, szlifować,

- pomalować ścian na biało x 2 i 2 x kolor sufit na biało malowany x 3,

Może mi ktoś pomóc ??? Lepiej wziąść firmę czy kogoś bez faktury ???

Pozdrawiam

Witam,

interesują mnie ceny za wykonanie z terenu Sosnowca, gdyż za dojazd za pewne będe musiał dopłacić.

maro83 Twoja cena za malowanie jak i za ułożenie płyt k/g na ścianie na placki odbiega od tego co już wyczytałem. Dlaczego ? Zaproponowano mi 9 zł/ m kw. za malowanie jednokrotne /biel, kolor/ i 25zł/m kw za ułożenie płyt naq placki /w tym podobno jest szlifowanie i gipsowanie/

Zaczyna mnie boleć głowa od cen które poznaję.

Pozdrawiam

Na Pomorzu przeciętnie:

płyta na klej - 12-16 zł/mkw

sufit podwieszany prosty - 20-25 zł/mkw

sufit podwieszany wielopłaszczyznowy - od 30zł/mkw w zwyż ( wszystko zależy od kształtu i ilości płaszczyzn do wykonania.

obudowy rur - najczęściej za pion - 30-50 zł/ szt w zależności od wielkości tej zabudowy.

malowanie białe - 2-4 zł/mkw od warstwy

malowanie kolor - 3-8 zł/mkw od warstwy w zależności od typu farby

malowanie kolor miks - czyli cieniowanie, efekty patyny itp stawka uzgadniana inwidualnie w zależności od zakresu robót i typu materiałów ( najczęściej 20-25 zł mkw ściany niezależnie od ilości warstw.)

Witam,

nie jest tak strasznie z cenami - chyba.

Widzę że rozpiętość cen jest duża. Czy to znaczy że czym taniej tym wykonanie jest gorszej jakości ??? Mój znajomy kiedyś stwierdził że wykonawcę można określić po jego narzędziach ???

Może do każdej pracy wziąść osobnego fachowca ??? Tzn, do malowania, do ułożenia płyt, do gipsowania, szlifowania także osobno.

Nie wyjdzie wtedy taniej ???

Pozdrawiam

Jest wolny rynek - to Ty decydujesz czy ceny Ci odpowiadają, i czy chcesz jednego wykonawcę, czy wielu. Najprościej - zamieść ogłoszenie w prasie lokalnej i zobaczysz ilu przyjdzie i jakie Ci ceny zaoferują. Na pewno nie wybieraj najtańszego - bo można się przejechać, ale na pewno od każdego poproś o dwa ostatnie adresy prac, abyś mógł sprawdzić ich "referencje"

Witam,

w sasiedztwie mieszka facet/mój sasiad/ który miał remont mieszkania. Najął dwóch fachowców /swoich znajomych/ bez faktury. Umówili się słownie co i jak a gdy przyszło do płacenia to sąsiad okazał się niechętny do płacenia. Teraz toczy się sprawa w sądzie.

I tak się też zdaża i wcale mi nie żal sasiada. Za pewne przegra sprawę. Podobno umowa słowna to także umowa ważna, chociaż ja wolę to przelać na papier nawet gdy nie mam za pracę faktury. Ogłądałem prace tych jego znajomych. Mnie się podobała ich robota. Ceny mieli średniej klasy, ale jak dla mnie dobre wykonanie.

Czy może mnie fachowiec pozwać do sądu jeśli jemu nie zapłacę tyle ile on chce ???

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Szukam wykonawcy sufitu z płyt gk z okolic Trójmiasta. Budowa w Jankowie, niedaleko Gdańska, za obwodnicą.

Czy ceny podane przez was w opowyższych postach zawierają matweriał, czy tylk

o sama robociznę.

jestem z gdanska.wykonuje takie prace,ceny sa cenami samej robocizny.jezeli jestes jeszcze zainteresowany to sie polecam

• 2 weeks później...

poddasze zakres:

-wełna 2 warstwy

-stelaż metalowy

-paroizolacja

-płyty G-K

-spoinowanie

-szpachlowanie 100% całości

-jednokrotne malowanie (gruntowanie)

stawka: ---- 35zł/m2---- 45zł/m2

płyta na klej - 10-15 zł/m2

sufit podwieszany prosty - 20-25 zł/m2