brachol 30.01.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witambylem w Fortis Banku i mila pani powiedziala mi ze zeby obliczyc moja zdolnosc kredytowa to musze zlozyc wszystkie dokumenty tak jakbym skladal wniosek o kredyt czy li wyceny wypisy z KW i takei tam rozne nazbiera sie tego pewnie kolo 1000 zl i teraz mam pytanie czy jest to normalna praktyka czy moze sa banki w ktorych najpierw mozna sie dowiedziec czy dadza i w jakiej wysokosci kredyt a dopiero potem sklada sie wszystkie dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 30.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 normalne banki policzą ci mniej więcej zdolnośc kredytowa jak podasz im swoje dochody i obciążenia nie znaczy to jednak że to co ci policzą naprawdę dostaniesz, dopiero jak wszystkie papiery dostanie analityk faktycznie policzą ci zdolność i wielkość kredytu jaki możesz dostać. A konsultant niestety może mylić się sporo U nas zdolność wyliczona przez analityka i doradcę kredytowego rózniła się o prawie 100 tys. .... z powodu wykazania 800 zł straty na działalności gospodarczej która jest oczywiście dodatkową działalnością i najchętniej wogóle nie bralibyśmy jej pod uwage ale niestety w BIK-u jest info o tej działalności więc bez jej podania wyszło by że jesteśmy oszustami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts