pawilon79 30.01.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 dzien dobry proste szybkie pytanie co lepsze tynki czy k-g- co warto położyć żeby nie żałowac ,co wyjdzie taniej dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 30.01.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Tynk - o jakieś 20-30 % tańszy. I w robociznie i w materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 31.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 mam podobny dylemat.ale zdecydowałam się na tynki. bynajmniej przestrzegali mnie przed robieniem sufitów z płyty ponieważ trzeba to zrobić na rusztowaniu bo płyta jest za ciężka i w związku z tym są problemy np z zawieszeniem żyrandola czy naprzykład z zamontowaniem drzwi przesównych w szafie (do czegoś trzeba przykręcić szyny a śróby w takich wypadkach nie mają 110-15 cm) mnie to przekonało!!!!!!!!!!! pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 01.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Też się nad tym zastanawiałam. Gips-karton ma trochę wad. Wygląda 'technicznie'jak w biurze, po pewnym czasie mogą być widoczne łączena płyt, mogą też zamieszkać w szczelinie między ścianą a płytą nowi lokatorzy(karaluchy itp) np. w spiżarce czy kuchni.Za gips kartonem przemawia szybkość wykonania, czysta robota i precyzja. W pewnych sytuacjach to poważne atuty np wymagana szybka adaptacja pomieszczenia na lokal usługowy.Do domu wybiore jednak tradycyjne tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor795 06.02.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 dzien dobry proste szybkie pytanie co lepsze tynki czy k-g - co warto położyć żeby nie żałowac ,co wyjdzie taniej dziekuje za odpowiedzi TYNKI!!! G/K TYLKO NA SKOSY I MOZE SUFITY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 07.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Na ścianach mam c-w, ale sufity to już płyty (dom do remontu, za duże różnice w poziomach, nie chciało nam się już bawić w wyrównywanie) i w sypialni mam szafę wnękową (mocowaną do podwieszanego sufitu), nie było żadnego problemu z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tureek 02.03.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Przemawiam za tynkiem gipsowympozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlozak 04.03.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 tynk gipsowy jest miekki , paznokciem zrobie dziure a moze tynk wapiennocementowy , jest twardy ale drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts