Gość 01.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Kris2222 i Njerzy, jesteście nieocenieni . Baaardzo mi pomogliście. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 01.02.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! Dziękuję wszystkim za wypowiedzi - jesteście wspaniali - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz12 01.02.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mam terive od trzech lat.Pare drobnych pęknieć i żadnych problemów.Gary z karamzytu. Szybko i sprawnie.Kosztów nie porównywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A jak wychodzą cenowo te płyty kanałowe? liczmy 60m2 stropu z dowozem i dzwigiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 EZS, płyty kanałowe np (wym. 120x470 cm., wys. 24 c.) w Kolbuszowej kosztują do końca lutego 380 zł/szt., w Raciborzu - 499 zł (od jutra, dzisiaj jeszcze 50 zł tańsze). Szukaj w Twoich stronach, na pewno znajdziesz coś w Warszawie lub samej Łodzi. Transport to około 5 zł/km w obie strony i dźwig. U nas dzwig 60 zł/godź. Mnie się opłaca, choćbym miała transportować te płyty na dwóch samochodach 400 km. Za strop 180 m2 z tych płyt wychodzi nam bez transportu 12 tys. zł, za monolityczny ok. 25 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Niestety moje problemy rozwiązują płyty o rozpiętości 7,5m, a takie robią tylko sprężone (HC..). Ciekawe, czy ktoś zna ich ceny? Czy dużo droższe? Geno...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 02.02.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Istotna różnica - teriva ma grubośc 24 cm, monolit o połowę mniej.Teriva powinna lepiej tłumic dżwieki między poziomami.Co do pęknięć - ja i tak robę sobie podwieszane sufity więc nie ma co pekać.Na pewno ważne jest, żeby jednak dobrze podstepmlowac belki i żebra rozdzielcze, nie zdejmowac stempli za szybko i nie wrzuc ac za szybko palet z cegłami na strop. Teoretycznie można szybciej niż w monolicie ale nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Najtańsze płyty kanałowe na wschodnim krańcu Polski. W Będziniu te płyty o których pisałam wcześniej kosztują prawie 700 zł. szt. Mimo iż do Będzina jakieś 40 km, bardziej opłaca mi się jechać po nie 200 km dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 z dedykacją dla wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 z dedykacją dla wiadomo kogo Załatwiłeś szefa tymi stropami na cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 19.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 WitamMy będziemy mieli strop żerański.Wyszedł nam najtaniej.Nasz fachowiec chce 1500 zł ja uważam,że to za dużo,jak jest u Was?Ile bierze za położenie takiego stropu majster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 22.07.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 jesteśmy bardzo zadowoleni z tego stropu,szybki i jak nam wyszedł najtaniej!! A z majstrem nie daliśmy za wygraną dostał tylko 600zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qni 10.10.2008 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam. Jak to jest z klawiszowaniem plyt zeranskich, czy zachowuja sie tak jak stropy w blokach, gdzie widac wyraznie laczenia plyt? Czy robia je, te plyty, z jakimis wcieciami np. na komin, czy wala wszystkie jako prostokatne (w rzucie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 10.10.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Wbrew pozorom filigran nie powinien wyjść drogo - widziałem kiedyś porównanie, w którym był tańszy niż teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam. Jak to jest z klawiszowaniem plyt zeranskich, czy zachowuja sie tak jak stropy w blokach, gdzie widac wyraznie laczenia plyt? Czy robia je, te plyty, z jakimis wcieciami np. na komin, czy wala wszystkie jako prostokatne (w rzucie ) jak robi się tak jak powinno być - nie klawiszują nie robi się z wcięciami, walą tak jak piszesz, wole pola - monolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 10.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 WitamW przypadku stropu żerańskiego jak jest z otworami na kominy i inne instalacje? Trzeba kuć otwory, czy są może jakieś inne sposoby?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 10.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 WitamW przypadku stropu żerańskiego jak jest z otworami na kominy i inne instalacje? Trzeba kuć otwory, czy są może jakieś inne sposoby?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 10.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 WitamW przypadku stropu żerańskiego jak jest z otworami na kominy i inne instalacje? Trzeba kuć otwory, czy są może jakieś inne sposoby?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 10.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 WitamW przypadku stropu żerańskiego jak jest z otworami na kominy i inne instalacje? Trzeba kuć otwory, czy są może jakieś inne sposoby?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 10.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 WitamW przypadku stropu żerańskiego jak jest z otworami na kominy i inne instalacje? Trzeba kuć otwory, czy są może jakieś inne sposoby?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts