bedewu 30.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 proszę o pomoc: muszę wygłuszyć ścianę oddzielającą mnie od sąsiada, która jest wykonana z cegły silka. wiem, ze mogę ją wygłuszyć przez zainstalowanie profili, polozenie specjalnej wełny mineralnej i przykręcenie płyty kartonowo-gipsowej. jakich materiałów użyć i jaką zastosowac technologię? może jest inny sposób wygłuszania (niedrogi) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek budowniczy 30.01.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 w ostatnim muratorze jest opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 30.01.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 W starym budownictwie i blokach z wielkiej płyty często stosujemy wygłuszenie za pomocą płyt styropianowych klejonych na ściany i sufity. Póżniej całość jest zbrojone siatką PCV i tynkowane - najczęściej MP75. Na wierzch gładź i malowanie. Grubość w zależności od zastosowanego styropianu od 5 do 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 31.01.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Artur K. napisał W starym budownictwie i blokach z wielkiej płyty często stosujemy wygłuszenie za pomocą płyt styropianowych klejonych na ściany i sufity. Póżniej całość jest zbrojone siatką PCV i tynkowane - najczęściej MP75. Na wierzch gładź i malowanie. Grubość w zależności od zastosowanego styropianu od 5 do 8 cm. Nie jestem ekspertem ale jak czytam takie teksty to dla mnie jako laika coś jest nie tak??? Styropian od wewnątrz?????? Wełna to jeszcze jeszcze, ale styropian ????? Jak dla mnie to taka metoda jest nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 31.01.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Zanim zaczniesz sprawdź czy dźwięk nie przedostaje się przez szachty kominowe lub instalacyjne. A w ogóle to jakie dźwięki słyszysz - niskie (bu bu)czy wysokie (pi pi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 01.02.2007 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 W każdym razie nie daj się nabrać na wygłuszanie styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedewu 01.02.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ok, w takim razie pozostajemy przy wełnie.... jaką wybrać? czytałem poradnik z ostatniego muratora jak wygłuszac sciany. Niestety był on dosyc ogólny jezeli chodzi o materiały i sposób ich mocowania. Stąd ponawiam pytanie: jak wygłuszyć scianki? aha. zrobiłem test i słyszę zarówno "bu bu" jak i "pi pi". pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 To ty człowieku sprawdź, czy nie masz na tej ścianie kominów wentylacyjnych. Tam jest cienko i słychać jak przez papier. I opukaj ją czy nie ma dziur wypełnionych przez robotników "czymkolwiek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 01.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A nie taniej i prosciej zapodać sobie do ucha takie zatyczki ani "pi pi" ani "bu bu" nam nie grozi bedewu Na stronach prducentów wełny są pewnie porady jak rozwiazac taki problem i jaką odmianę wełny dać, poklikaj sobie na te stronki poczytaj i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedewu 01.02.2007 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A nie taniej i prosciej zapodać sobie do ucha takie zatyczki ani "pi pi" ani "bu bu" nam nie grozi bedewu Na stronach prducentów wełny są pewnie porady jak rozwiazac taki problem i jaką odmianę wełny dać, poklikaj sobie na te stronki poczytaj i do dzieła czytając Twój post dochodzę do wniosku, że ciałem też jestes we wsi. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 01.02.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 bedewu masz rację, w 100 % masz rację, Widzisz bedewu, u nas na wsi to ludziska się znaja na żartach a widzę że takie mieszczuchy jak ty to nic tylko ponurasy same. Ciekawe jakie to miasto z takimi ponurymi mieszkńcami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 01.02.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ja swoje mieszkanie w bloku ociepliłem styropianem 2 cm. i na to dałem karton gips, siateczka i w zimę cieplutko, (stare budownictwo z płyty betonowej), myślę że jak tak oddzielisz się od hałasu sąsiada napewno trochę pomoże, ale nie zawiele, decyzja należy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fileiro 01.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 jeżeli mówimy i izolacji od dźwięków powietrznych a nie uderzeniowych myślę że sprawdziłby się system Isovera Optima Sonichttp://www.isover.pl/products.php?p=o&category_id=111&parent=109&level=4można również zastosować obudowę nie będącą systemem, używając np. wełny Rockwoola Rocton, trzeba wtedy zwrócić uwagę na dobre odizolowanie profili pod płyty GK i uchwytów profili od ścian taśmą z pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts