Dyletant 25.05.2003 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Jest tania i blisko mnie. Ale widziałem gdzieś (nie pamiętam gdzie) na Forum niepochlebne opinie na jej temat. Może ktoś ma na dachu? I w związku z tym ma jakieś przemyślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 26.05.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Witam. Bardzo konkretnie...Seminarium Duchowne w Białymstoku, pokryte ok. 10 lat temu dachówką tej firmy. W tym roku cały dach wymieniono na blachodachówkę, ponieważ Jopek się pokruszył i wszędzie przeciekał. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 26.05.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Rok temu szukałem dachówki (mieszkam niedaleko fabryki Jopka) i pytałem w okolicznych hurtowniach również o nią. Każda hurtownia i każdy fachowiec odpowiadł, ze nie da żadnej gwarancji na ten produkt! Chodziło o jakość materiału a nie robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKR 26.05.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Przejrzałem forum i widze że ARTMedia jesteś jakimś wrogie Jopka co chwile piszęsz że się rozsypuje po paru latach ciekawe czy ludzie wymieniaja go na gwarancji ( 25 lat)Czy może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tymi dachówkami Jestem bardzo ciekawy ponieważ sam prawie się nanie zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 26.05.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 WitajJa nie mam dachówek Jopka ale polecam jedno:Jedź do fabryki (Bytom Stroszek) i zobacz jaka jest obsługa, jakiej jakości są materiały, jaka jest tolerancja na wymiar i kolor. Jak wygląda II gatunek i spytaj o możliwość zakupu kolorów, które są na wystawce. Gwarantuje Ci że przestaniesz myśleć o Jopku Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzejj_ 01.08.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 moj dach na mojej chałupie pokryłem dachówka Roben---jestem zadowolony i polecam 0601447444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Nie wiem jak jest teraz,ale moja ciocia położyła chyba ok.90-92r. karpiówką od Jopka i jest ...dramat w tej chwili.Mają problem poważny.Może się poprawił przez tyle lat.Mam nadzieję.opal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 05.08.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Witam. Nie jestem niczyim wrogiem. Odpowiadam jak ktoś pyta o Jopka, ktorego widziałem na własne oczy. I widze, że mamy potwierdzenie... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareg 05.08.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 W zeszłym roku Jopek dawał 40% upustu, jak wybudujesz całą chatę z jego tandety, osobiście słyszałem jak w hurtowni kobieta zamawiając dachówkę Brasa opowiadała o swoim pięcioletni dachu od Jopka, teraz go wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 05.08.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 ja swoja chałupę pokryłem dachówka Roben..jestem zadowolony i polecam,szczegolnie kolor kasztan-szkliwiona....super jakosc i niedroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 04.09.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Ojej- Ja też chcę kupić , czy nikt nie powie nic dobrego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość uszek 05.09.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Sorry, ale raczej nic dobrego na temat tej dachówki sie nie dowiesz. Jak chcesz kupic coś w cenach niższych niż dachówki niemieckie proponuję dachówkę czeską Tondach. Ja mam czarną szkiwioną i jest super. Produkowana w czechach w zakładach kupionych przez austryjaków na ich licencji i technologii, a że jest tańsza - koszt pracy i mediów w niemczech a w czechach napewno się dużo różni. Nie zawsze co tanie to dobre, ale przepłacanie tylko ztego powodu, że coś jest niemieckie jest bezsensem. Pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerzyD 07.09.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Ojej- Ja też chcę kupić , czy nikt nie powie nic dobrego ? Kupuj śmiało! Ja kupiłem i widzę, że jakość jest dobra, moi dekarze też tak twierdzą. Dobra dachówka jest warunkiem koniecznym do wykonania dobrego dachu ale niewystarczającym, potrzebne jest jeszcze fachowe wykonanie. Większość wypowiedzi na tym forum potwierdza stare przysłowie "Cudze chwalicie, swego nie znacie". Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.09.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Czy jest dobra to sie dopiero dowiesz za kilka lat...Życzę Ci aby była lepsza niż ta robiona 10 lat temu... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 08.09.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Też mieszkam niedaleko producenta, ale nie znalazłam ani jednej hurtowni, w której powiedzieliby choć jedno dobre słowo o dachówce Jopka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 08.09.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 A ja taką kupiłam i dekarze wchodzą za trzy tygodnie. Kupowałam u Jopka i była miła obsługa nie mam problemu z ewentulanym zwrotem materiałów polecili mi transport i cały czas z niego korzystam jestem zadowolona. Jesli za dziecięć lat spadnie mi ta dachówka to wymienią. Mam już palety z dachówkami są bardzo ładne. Zresztą tylko na taką było nas stać. Widziałam dach robiony tą dachówką bardzo ładny. Słyszę tylko ciocia, babcia, wujek, siostra jakoś nie odezwał się nikt kto by ją kupił i krytykował. Jeśli chodzi o to że te sprzed 10 lat są do wymiany to nie sądzicie że mogło się wiele zmienić jednak technologie są nieco inne. Kiedyś beton komórkowy był największym dziadostwem wszyscy krytykowali a teraz cała masa ludzi z niego buduje i chwalą sobie. Dlaczego nie opierają się na opiniach że 10-letnie domy z betonu są zawilgocone czy co tam jeszcze. Ludzie nie przesadzajcie. Może rzeczywiście macie tyle kasy że możecie przebierać w materiałach my nie mamy. Myślę że będzie równie dobrze mieszkało mi się w domu krytym Jopkiem jak wam w waszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.09.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 ...tak.Tylko, że 30-letnie domy z BK stoja i nic im nie jest. Trzymają się dobrze i żadnych zawilgoceń nie mają. A 10 letni Jopek rozpada się w drobny mak bez udziału osób trzecich.Miejmy nadzieję, że teraz robią lepszy. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 09.09.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 I tu się nie zgodzę widziałam taki dom (jest w rodzinie mojego męża) i od dwóch lat non stop go przebudowują właściwie stawiają od nowa bo w starym po prostu nie dało się mieszkać. Zawilgocenia, zapach stęchlizny (a to jest wysoki parter). Nie krytykuję betonu komórkowego sami zastanawialiśmy się czy z niego nie budować chcę tylko powiedzieć że dużo się zmienia i tak naprawdę nikt z nas nie wie co będzie z jego domem za 20-30lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.09.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Słyszę tylko ciocia, babcia, wujek, siostra jakoś nie odezwał się nikt kto by ją kupił i krytykował. Tylko jak ciocia i wujek wtopili to ciężko oczekiwać by ktoś też tyłka nadstawiał. Ja mam obawy przed TONDACH'em ale raczej wybór padnie na niego. Nie słyszałem by się sypał (nawet babci). Są zastrzeżenia ale na tym koniec, więc raczej wybór jest prostszy niż Jopek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 09.09.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Witam ponownie. I tu się nie zgodzę widziałam taki dom (jest w rodzinie mojego męża) i od dwóch lat non stop go przebudowują właściwie stawiają od nowa bo w starym po prostu nie dało się mieszkać. Zawilgocenia, zapach stęchlizny (a to jest wysoki parter). Nie krytykuję betonu komórkowego sami zastanawialiśmy się czy z niego nie budować chcę tylko powiedzieć że dużo się zmienia i tak naprawdę nikt z nas nie wie co będzie z jego domem za 20-30lat. To juz kompletnie OT, ale obwinianie BK za zapach stęchlizny to nieporozumienie. Ja teraz mieszkam w domku z pustakow ceramicznym i mam wszędzie pleśń i zapach stęchlizny (na szczęście wynajmuje). I co? Brak wentylacji, kompletnie niesprawna. To jest przyczyna takich problemów, a od tego sie BK nie rozpadnie, tak jak Jopek od typowych warunków atmosferycznych. Domek moich rodziców z BK, 30-letni z dobrą wentylacją ma sie wyśmienicie i nawet nie trzeba go docieplać... Całe osiedle z tego materiału ma się dobrze i jakoś nie widziałem, by w którymś domku coś odpadło... A Jopek 10-letni widziałem na dachu... Przykro patrzeć. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts