pietrek23 30.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 WitamW tytyule pozowlenia wystepuje: Budowa dwoch budynkow mieszkalnych...Pozwolenie jest napisane na mame, ktora po otrzymaniu pozwolenia podzielila dzialke na dwie czesci. Jedna dostalem ja (na niej znajdowac sie bedzie jeden z projektowanych domow), druga dzialke zostawila sobie. Po przepisaniu notarialnym zlozylem wniosek o dopisanie mnie do pozwolenia. Lepszym rozwiazaniem (chocby ze zwgledu na kredyt) bylby podzial pozwolenia na dwa osobne. Jedno na mnie z budynkiem na mojej dzialce a drugie na mame...Moze poradzicie czy mozna wystapic z wnioskiem o rozdzielenie pozwolenia na budowe? W starostwie mowia ze nia ma takiej mozliwosci, ale mowa i poparcie tego przepisami to co innego. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 03.02.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 To się nazywa przeniesienie w części, na podstawie art.40 Pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 04.02.2007 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Wielkie dzieki za odpowiedz Zobaczymy co mi powiedza w starostiwe nie w filii. Chociaz ten artykul mowi o przeniesieniu... ale nie nic nie mowi o czesci... Jak mi odpowiedza napewno napisze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 12.02.2007 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Niestety nie ma takiej możliwości tak brzmi odpowiedz Starostwa Powiatowego Jezeli macie jakis pomysl dajcie znac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Art. 33 usp.1Wniosek o objęcie odrębnymi pozwoleniami poszczególnych obiektów.Ja tak zrobiłam.Urząd nie ma prawa odmówić.Mama powinna wystąpić z tym wnioskiem a potem dopiero z wnioskiem o przeniesienie na podstawie art. 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 13.02.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Aniu powiedz mi czy dobrze zrozumialem Mama ma pozwolenie na budowe na dwa budynki i teraz moze wystapic o objecie kazdego z nich nowym pozwoleniem? tj zlozyc wniosek o pozwolenie od nowa? Termat jest taki ze wedlug nowego planu zagospodarowania jeden budynek ma powstac na dzialce rolnej. Dostalismy warunki zabudowy (pozniej pozwolenie) w czasie kiedy nie bylo planu zagospodarowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Nie ma znaczenia kiedy się o to wystąpi.Urząd nie ma podstawy prawnej żeby odmówić, nawet jeśli budowa jest rozpoczęta.Jeśli odmówią to się odwołasz i uzyskasz to co chcesz w drugiej instancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 13.02.2007 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W drugiej instancji? Ja bylem u p.dyrektora w starostwie i on oodpowiedzial ze nie ma takiej mozliwosci (jak ja nie lubie tego sformulowania) :/ Kto jest druga instancja? Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 13.02.2007 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W drugiej instancji? Ja bylem u p.dyrektora w starostwie i on oodpowiedzial ze nie ma takiej mozliwosci (jak ja nie lubie tego sformulowania) :/ Kto jest druga instancja? Zobacz co znalazlem "Nie jest przestrzegany przepis o konieczności dostosowania projektu do otoczenia oraz przepis zakazujący dzielenia pozwolenia na budowę na części (art.33)." link http://www.pkpp.krakow.pl/Korupcja/bubula.html Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.02.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W tym tekście ktoś najwyraźniej się pomylił. Ten artykuł nie zakazuje tylko dopuszcza "dzielenie pozwoleń na budowę".Składaj podanie zaczynające się od słów: " na podstawie art. 33 ustawy prawo budowlane wnoszę..." Art. 33. 1. Pozwolenie na budowę dotyczy całego zamierzenia budowlanego. W przypadku zamierzenia budowlanego obejmującego więcej niż jeden obiekt, pozwolenie na budowę może, na wniosek inwestora, dotyczyć wybranych obiektów lub zespołu obiektów, mogących samodzielnie funkcjonować zgodnie z przeznaczeniem. Jeżeli pozwolenie na budowę dotyczy wybranych obiektów lub zespołu obiektów, inwestor jest obowiązany przedstawić projekt zagospodarowania działki lub terenu, o którym mowa w art. 34 ust. 3 pkt 1, dla całego zamierzenia budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 13.02.2007 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Temat jest wlasnie taki ze moje starostwo miesci sie w Krakowie i najwidoczniej tutaj wogole sie myla (ten artykul dot. Krakowa) podanie i tak mam zamiar zlozyc jak mi poradzilas ale szukam podobnej sprawy i nie moge znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.02.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Jak będziesz miał problem to ci przyślę skan mojej decyzji o dwóch pozwoleniach. Miałam dwa budynki na jednej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 13.02.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 bardzo chetnie jak mozesz to wyslij na [email protected] WIELKIE DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek23 16.02.2007 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Aniu ponawiam prosbe jezeli mozesz to przeslij mi te skany na meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.02.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Aniu ponawiam prosbe jezeli mozesz to przeslij mi te skany na meila Pietrek, wolałabym pchnąć to faxem. Skanera niet. Daj jakiś numer na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts