nidziowa 02.02.2007 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witam Takie schody mogę wykonać w Lublinie,kontakt do mnie tel 502682336 pozdrawiam Witam To chyba umówimy się, pan obejrzy moje schody i zrobi wycenę a ja chciałabym zobaczyć co ma pan do zaoferowania. Odezwę się niedługo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 03.02.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 w tym topicu zamieściłem zdjęcia niektórych z moich schodów. Oczywście w swojej długoletniej karierze stolarskiej wykonałem ich o wiele wiele więcej lecz jakoś nigdy nie myślałem aby dokumentować je w postaci zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 03.02.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 03.02.2007 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 te moga wystepowac w roli głównej, meble sa juz zbedne:) http://www.weranda.pl/index.html http://pazura.com.pl/images/cms/743/katalog2/B1(1).jpg http://pazura.com.pl/images/cms/743/katalog2/B7.jpg http://pazura.com.pl/images/cms/743/katalog1/s11.jpg http://pazura.com.pl/images/cms/743/katalog1/S8.jpg http://pazura.com.pl/images/cms/743/katalog2/B15.jpg http://pazura.com.pl/images/cms/743/katalog2/B17.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 04.02.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 witam wszystkich Ogladajac zdjęcia zamieszczone pzrez annkier aż robi się goraco Brakuje słow na opisanie wrażeń, jednak - niestety są to schody do pałaców, do duzych salonów. U mnie jest znacznie mniej miejsca. A szkoda...... I jeszcze pytanie do g.zawada . W jaki sposób mocowane sa trepy do betonu? Moj teść twierdzi ze aby się tzrymało muszą być podstopnice. pa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 04.02.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 .. I jeszcze pytanie do g.zawada . W jaki sposób mocowane sa trepy do betonu? Moj teść twierdzi ze aby się tzrymało muszą być podstopnice.papozdrawiamWitamSchody takie mocuje się na specjalne kołki niewidoczne od góry i klejone na piankę poliuretanowąPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 04.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 .. I jeszcze pytanie do g.zawada . W jaki sposób mocowane sa trepy do betonu? Moj teść twierdzi ze aby się tzrymało muszą być podstopnice. pa Zapomniałem dodać schody pierwszego wątku mają podstopnie z MDF lakierowanego na biało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 04.02.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 witam Dzieki za odpowiedz. TAk własnie myślałam ze pod stopnicami cos jest Na pierwszy rzut oka wydaje się ze to tynk, ale...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 04.02.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 witam Dzieki za odpowiedz. TAk własnie myślałam ze pod stopnicami cos jest Na pierwszy rzut oka wydaje się ze to tynk, ale...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vicki 09.02.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dawno juz nie zagladalam na forum... To sa moje schody Ciesze sie, ze innym tez sie podobaja, po ponad roku uzytkowania nadal jestesmy z nich zadowoleni. Moze wyjasnie kilka rzeczy... Schody zostaly wylane z betonu przez ekipe, ktora stawiala stan surowy. Poniewaz dom mamy pietrowy, nie ma skosow na pierwszym pietrze, a do tego jest jeszcze trzecia kondygnacjia, czyli strych, wszystkich stopni jest 33. Do tego dwa duze podesty i mniejszy podest na strychu, przed drzwiami, czyli w sumie mamy trzy podesty, tez wylozone drewnem jatoba. Jatoba byla zakupiona przez stolarza w DLH drewno na Modlinskiej. Pierwsze trzy stopnie sa harmonijkowo rozrzerzane, sa szersze, wszytkie pozostale maja 105 cm dlugosci i 31 cm glebokosci. Stopnie sa przykryte drewnem jatoba, bo jest to twarde drewno, a nam podobala sie ta kolorystka do reszty wnetrza. Podstopnie sa z lakierowanego MDF, lakierowanego w kolorze sciany. Balustrada jest rzeczywiscie ze stali nierdzewnej, a porecz jest na dole gieta, tez z jatoby. Caly projekt schodow jest nasz wlasny, stolarz zrobil schody wedlug naszej specyfiakacji. Za 33 stopnie i trzy podesty zaplacilismy 12 tys zlotych, ale i tak wyszlo o niego taniej niz np w Papis. Teraz juz nie pamietam ile kosztowala balustrada z porecza. Moj brat ma schody zabiegowe, debowe, tralki sa tez drewniane, podstopnice z jasnego mdf, stopni ma duzo mniej i zaplacil 7000 zl za calosc. Ja konsultowalam sie z 4 firmami stolarskimi i dostawalam duzo wieksze wyceny. Pozdrawiam A może byś sobie przypomniała ile kosztowała taka balustrada też bardzo mi się podobają te schody, a i rejon mój, więc jakbyś jakiś namiar dała na stolarza byłabym wdzięczna. a stolarz to robił Ci wszystko tzn. schody i balustradę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 09.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ja widziałam prześliczne schody wykonane przez mojego znajomego (nie ma on nic wspólnego z zawodem stolarza). Chociaż to drewno egzotyczne (doussie), schody kosztowały ok 1000zł. U mnie będą podobne i zrobi je mój mąż według "przepisu" kolegi. A przepis jest bardzo prosty:kupic w supermarkecie parkiet (czy klepkę- nie znam się) z takiego drewna, jakie chcemy miec na schodach. Następnie skleic klepki na odpowiednią szerokośc, długośc i grubośc (tam były sklejone dwie warstwy parkietu). Na koniec przykleic gotowe pięknie przycięte i wyprofilowane trepy do podłoża i gotowe. Do tego jeszcze tylko poręcze, ale tych nie było, kiedy byłam u tych znajomych.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 09.02.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam Jestem max laikiem w tematach drewno-schody, duzo czytam , zaczynamy z mezem wykańczac domek. Jednak mysle, nie chce mi się wierzyc ze z takich klepek marketowych, sklejanych w domowych warunach mozna zrobić schody. Na schody tzreba drewno b. dobrej jakości. Moze schody wyjdą ale na jak długo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 21.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 My też myślimy o robieniu schodów. Chcemy zrobić same stopnie, bez podstopnic. Tyle że u nas schody są "korytarzem" pomiędzy dwoma ścianami (ściana z lewej i prawej). Jest tam mało miejsca. Naszym zdaniem zrobienie schodów z podstopnicami będzie wyglądało "ciężko". Rozmawiałem z jednym stolarzem i tan namawiał nas na podstopnice (z drewna, z płyty wiórowej, z czegoś fornirowanego ...). Mówi, że tak będzie "lepiej", choć może zrobić same trepy. Powiada, że gdy nie są idealne schody betonowe, to trep będzie pracował. połączenie między trepem i betonem może sie kruszyć ... . No i mam pytanie do fachowca (g_zawada). W jaki sposób przymocować trep do betonu? Czy należy się wkuwać z trepem w boczne ściany? W jaki sposób najlepiej wykończyć połączenie pomiędzy schodami betonowymi i doną stroną trepa, by nic nie pękało, nie łuszczyło się i ładnie wyglądało (słyszałem coś o akrylu ...???). Na co zwrócić uwagę przy takim wykonaniu schodów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 21.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 WitamStopni takich nie trzeba wkuwać w ścianę ,mocuje się je na kołki do schodów i piankę.Pod stopniami styk stopnia i podstopnia z tynku wypełnia się akrylem .Przy ścianach robimy to samo lub dajemy oblistwowanie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 22.03.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Dziękuję. Wkrótce rozmowa z potencjalnym wykonawcą. Przedstawimy opisane wyżej wytyczne. Takie schody bez podstopnic powinny być też sporo tańsze. Jaka jest "rozsądna" cena za sam stopień o długości 90cm + oblistwowanie z dwóch stron (sama robociznaoraz wersja materiał + robocizna). Pozdrawiam ps. podłogi będziemy mieć z desek modrzewiowych. z jakiego twardego materiału najlepiej zrobić schody by najlepiej zgrało się to z podłogą z modrzewia. Póki co myślimy o dębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 22.03.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 WitamNa tej stronce macie przykłady cen schodówZobaczcie tutaj: http://www.budujemydom.pl/cozaile/schody_i_balustrady/schody_wewnetrzne_schody_i_drabinki_na_strych_schody_zewnetrzne/polecane_produkty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 22.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 WitamDo podłogi z modrzewia, zastanowiłbym się nad jesionem.Cena stopnia,kołków,pianki,oblistwowania,lakieru to140-160zł dąb, jesion.Cena z montarzem to 200-230zł w zależności od stopnia trudności.Dokładną wycene mogę zrobić po obejrzeniu schodów.PozdrawiamW razie pytan nr.domnie 502682336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia0107 24.03.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam, ja zamówiłam schody z firmy z Kalisza.Polecam sa rewelacyjne.Dla zainteresowanych do obejrzenia na stronie http://www.wroblewskidesign.pl (moje zdjęcie nr 3-koszt 10 tys.zł).pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 25.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Czy firma Wróblewski montuje schody na terenie całej Polski? Maja bardzo ładne wzory, ale nie wiem, czy przyjeżdżają do Warszawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts