Mareko 25.05.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Witajcie, Kupuje domek, ktory byl budowany w 1988 roku. Wlasciciel twierdzi, ze dawal 6 cm izolacji steropianem ale znajomi stwierdzili ze w takim razie juz tego steropianu w scianie nie ma bo sie utlenil. Czy to prawda? I jesli prawda to czy mozna czyms uzupelnic ten brak w scianie? Moze cos sie wtlacza , jakas pianke ? Poradzcie co zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 25.05.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Styropian znika w dwóch przypadkach:1. Gdy zetknie się z wyrobem smołopochodnym np. lepik, abizol R2. Gdy go ktoś za .............(no zagarnie). Czy któryś z przypadków dotyczy tego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareko 25.05.2003 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Zaden z tych przypadkow nie mial mial miejsca o ile mi wiadomo. Wiem tylko tyle, ze steropian jest wewnatrz sciany miedzy dwoma warstwami bloczkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 25.05.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 A czy można tam jakoś zajrzeć? Styropian powinien tam być. Tylko 6 cm to troszkę mało, teraz dają zazwyczaj 12 cm. Być może czeka Cię docieplenie jeszcze raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 25.05.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Spoko, styropian tak szybko nie ,,wyparuje", ale jeżeli się tego obawiasz to mogę Cię uspokoić, są sposoby na wypełnienie pustki pomiędzy dwoma warstwami bloczków za pomocą styropianu granulowanego, wtłaczanego powietrznie pod cićnieniem w otwory w ścianie, aż wypełnią pustką pod sam strop. Warunek pierwszy i jedyny : ta pustka musi istnieć ! Widziałem tak ocieplony dom i gospodarze nie narzekali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts