misza 25.05.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Czy ktoś ma lub wie czy warto? Przymierzamy się do kupna: deska 8mm + mata 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 06.06.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 nikt nie odpowiada, bo może mało kto ma. Witex/Pergo to podobno the beściaki w tych klockach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 06.06.2003 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Miron - teraz już nie mają wyjścia, muszą być OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.06.2003 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 ja mam pergo....i myśle ze sa beznadziejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 06.06.2003 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Mam Pergo na clic czyli zatrzask, dąb-klepkę. Użytkuję półtora roku i są świetne. Warte są tej ceny[prawie 100zł. minus mały upust]. Dlaczego? - mają 5 klasę scieralności, -mają piekny połysk bez używania środków nabłyszczających -idealnie przylegają -nie ma żadnych szpar, trudno dostrzec łączenia -nie mam przy nich żadnej pracy ,poza przemyciem samą woda -ułożone na pokładach wyciszających[nie na gąbce] nie "stukają" - maja dożywotnia gwarancję Jestem bardzo zadowolona, a dodam ,że szukałam i myslałam o podłodze blisko pół roku. Polecam. Sa też bardzo łatwe w montażu,wszystko pasuje idealnie, nie miałam ani jednej uszkodzonej deski. Szczerze powiem, że wybrałam Pergo ze wzgledu na jakość i piekny połysk. Pozdrawiam. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.06.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Tesca- napisz coś - dlaczego beznadziejne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.06.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 1. mam klepke wisnia...najgorsze jest to ze musze ciagle je mys specjalnymi płynami i prawie sucha szmata albo mopem bo sa widoczne slady2. przejdziesz latem bosa stopa po panelu i juz sa paskudne slady..3. mam je 5 rok..i mimo ze panele zaczynaja byc widoczne łaczenia...4. raz moj kot załatwił swoja sprawe na panelu...i zgadnijcie co sie zrobiło? burchel.. Ogólnie wygladaja ładnie...ale moze jednak jakies jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.06.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 dzięki - a ja myslałam że Pergo to taki mercedes i wszystko musi być OK. Ale fakt- znałam tylko ze sklepów, a nie znałam opinii użytkownika . Teraz jestem mądrzejsza pozdrawiam (wciąż z dylematem co położyć na podłodze ???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 11.06.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Zapewniam Cię, że Pergo to naprawdę mercedes wśród paneli. NIe ma smug po umyciu, gdyż panel jest nabłyszczany.Mój brat użytkuje te panele blisko 5 lat[on ma jeszcze klejowe], ma położone w przedpokoju w którym przebywają 2 psy , nie ma śladu zniszczeń,żadnych rys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.06.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 to już nic z tego nie rozumiem - albo to rzeczywiscie kwestia koloru czy może partii ?? acha, Tesca - co to jest "burchel":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 12.06.2003 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Chmurka, czy Pergo to panele bezklejowe? i czy może też układałaś je na jakiejś macie podkładowej/wyciszającej? U mnie będzie Witex na takiej zasadzie, i interesuje mnie jak to się sprawdza. Bo wygląda - przynajmniej w sklepie =- b. w porządku. Ponieważ te panele będą na parterze, więc nie przejmuję się tak b. efektami akustycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 12.06.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Cześć Misza, ja mam położone panele Pergo clic-clac, które układa się bez kleju. Pasują idealnie, nie ma żadnych szpar miedzy deskami. Należy je układac ściśle wg. instrukcji, od właściwej strony ściany. U mnie "fachowcy" żle zaczęli{od prawej ściany zamiast lewej] i mieli problem. Aponieważ ich pilnowałam i nie pozwoliłam dobijac młotkiem nie mogli ułożyc. Skończyli na drugim rzędzie, na drugi dzien nie przyszli bo się zbyt stresowali{to ich słowa]. Układanie skończył ktoś inny. Reasumując, układanie jest łatwe, ale zatrzask Pergo jest na dwóch stronach deski i wymaga uwagi przy starcie roboty. Jako podkładu użyłam płyty, kóre wygłuszaja i ocieplają, do kupienia w każdym markecie budowlanym, o grubości chyba 5 mm. Musisz mieć bardzo równą podłogę pod panele bezklejowe. Ja jestem zadowolona. nie mam z podłogą zadnej pracy, poza przetarciem odkurzaczem lub sciereczka. Pa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Ivonesca...Burchel to jest panel który zrobił sie pod wpływem cieczy bardzo gruby...spęczniał.. Ja fakt mam jeszcze klejowe..natomiast moze byc to kwestia koloru , na jasniejszych tak nie bedzie widac sladów... Popatzr jeszcze na jasniejsze , byc moze teraz produkuja juz bardziej porzadne...a co do tych "mercedesów" i w takich sa kichy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 13.06.2003 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Dzięki, Chmurka. Pozostaje przypilnowanie układaczy, i trzeba liczyć na to, że wszystko jakoś pójdzie i sprawdzi się 'w praniu'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts