celtorek 22.01.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 cześć Dominika Nie widziałam, że piszesz w dzienniku. Spóźnione gratulacje zaręczynowe Mi bardziej podobaja się drzwi, które Ty wybrałaś. Stobrawie robi tez drzwi jakiś podwykonawca, może będą taniej. Drzwi Tomka przypominają chińskie drzwi (charakterystyczna klamka i próg). Odnośnie pokoiku po garażu to opcja Marty nr 1, a jeśli musicie mieć duzy pokój to tylko przejscie przez łazienkę (bardzo ciasno) lub pokój. Nie martw się, że pom gosp będzie za duże i go nie wykorzystasz. Podręczne rzeczy trzyma się w domu, bo nikomu się nie chce biegać do garażu na podwórko np zimą po śrubokręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 22.01.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witajcie - tu nowy amator Codziennego Moja koncepcja na parter jest taka, jak pod linkiem: http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=1cmftetmyzj&thumb=4 (przepraszam, ale nie umiem jeszcze wstawić obrazka) Ściana 'po lewej' jest ślepa, gdyż tam ma być w przyszłości dostawiony do budynku garaż. I co towarzystwo na to? witaj masz juz projekt? łazienka rewelacja- mam taką Jesli powiększasz łzienkę powiększ trochę okno. Ja mam trochę za ciemno. mam taki układ pomieszczeń parter jak u ciebie, ale w pokoiczku mam garderoby, a w pom gosp pokój. Każdy buduje domek , tak jak mu pasuje, ale pokoik będzie malutki. Robisz jakieś zmiany na górze?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roizdek 22.01.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam Domowników i Bywalców Mam dopiero działkę od 4 miesięcy i pomysł budowy pojawił się niejako wskutek jej kupienia (to była lokata kapitału). Tak trochę chyba na odwrót niż normalnie... Projektu jeszcze nie kupiłem, ale Codzienny to jest to! Tylko ścianę kolankową chciałbym koniecznie podwyższyć, tak do 120cm. Chciałem ruszać z budową od maja 2008, ale pojawiły się dwie okoliczności: 1. jakoś się nie widzę w roli doglądacza-pilnowacza ekip, o których słyszałem strasznie niemiłe rzeczy (w skrócie: albo chcą cię okraść, albo oszukać) 2. okazało się, że prąd mogę mieć już na jesieni... 2009 I oto jak chciałbym powyższe tematy obejść: ad1) postanowiłem zlecić budowę domu gotowego w technologii ciężkiego szkieletu drewnianego; wszedłem w kontakt z dwoma firmami i jedna mnie wystawiła do wiatru, a na ofertę drugiej mnie nie stać; mówią, że do trzech razy sztuka więc zobaczymy co z tego będzie; ad2) ponieważ mój teren jest niemal dziewiczy, więc nie ma zwyczajnie sąsiada, od którego mógłbym prąd 'pożyczyć'; prowizorka odpada bo to chyba z 500 m mam do najbliższej linii - i cóż, pozostaje zaczynać od solidnego garażu, gdzie schowam generator na paliwko ciekłe. Co się tyczy góry - bez zmian, tylko okna nad 'garażem' planuję zamienić na drzwi balkonowe. Po lewej stronie od domu na stanąć garaż zewnętrzny i coś tak czuję, że z tarasem zamiast dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.01.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Tylko ścianę kolankową chciałbym koniecznie podwyższyć, tak do 120cm. to sporo. Daszki gankowe pozostawiasz na poziomie wg projektu czy tez podnosisz? postanowiłem zlecić budowę domu gotowego w technologii ciężkiego szkieletu drewnianego zaskoczyłeś mnie, czyli każdy c117 będzie inny tylko okna nad 'garażem' planuję zamienić na drzwi balkonowe robisz przejście z dobudowanego garażu do domu? Dominika troszkę sie u ciebie pogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 06.03.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Hej Marta,Przepraszam, ze tak późno odpisuję, ale ostatnio wiele się dzieje.Dzięki za info...A co tam U Was...jakieś postępy???Pozdrawiam,Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 06.03.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Kompletnie nic- oczywiście mówię o sprawach budowlanych...bo ogólnie w życiu to się dzieje wiele, ale o tym za jakiś czas...Pozdrawiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dominika z niecierpliwością czekamy na wieści od ciebie Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 06.03.2008 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Kasiu...no cześć...ale długo Cię nie było...U nas emocji wiele...wszystko baaardzo w porządku- chyba nigdy nie było lepiej...ale odezwę się za jakiś czas...Pędzę zajrzeć do Ciebie...Buźka...Pozdrawiam,Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 16.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Hej Kochani, Co tam u Was - brzmi bardzo tajemniczo, ale piszesz, ze jest bardzo dobrze wiec trzymam kciuki i czekam na wiesci Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.03.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 .Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego życzy TomKa http://images30.fotosik.pl/180/481aa4dbd6f65e99.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dużo miłości i uśmiechu w te Święta http://www.przedszkole134.poznan.pl/ilustracje/wielkanoc33.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 05.04.2008 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki za pamięć....Pozdrawiam wszystkich baaardzo serdecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 05.04.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 SERDECZNE GRATULACJE! ZYCZE WAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA - DOMEK JUZ POWSTAJE TERAZ TYLKO DZIDZIA Slicznie wygladacie na zdjeciach - bardzo szczesliwi - i tego Wam zycze z calego serca - takich usmiechow przez cale zycie razem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.04.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Dominiczka Przepiękne zdjęcia... Ty śliczna i taka elegancka - cuudnie razem wyglądacie Życzę Wam, żebyście byli razem szczęśliwi, uśmiechnięci, żeby Wasza miłość nigdy nie zgasła Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.04.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Dominiczko, życzę Wam, żebyście zawsze byli tacy piekni, uśmiechnięci, szczęśliwi, zakochani jak na tych zdjęciach ! Prześlicznie wyglądacie! Wszystkiego dobrego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 08.04.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Dziękujemy pięknie za życzenia... Fajnie być żonką...jest w tym coś magicznego Pozdrawiam... Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 16.05.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witajcie, Bardzo ladne zdjecia - no i ten widok na Rownice Ciesze sie ze prace znowu ruszaja - czekamy na wiecej zdjec! Dlaczego zdecydowaliscie sie na przerobienie garazu na pokoj goscinny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 16.05.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Dzięki, dzięki... A co do przeróbki- wiele za tym przemawiało. Bardzo chcieliśmy mieć taki pokój, w którym będziemy mogli umieścić komputer, rowerek do ćwiczeń i naszych ukochanych, zawsze mile widzianych, gości. Chcemy, żeby czuli się u nas swobodnie i mieli tzw. własny kąt.Garaż zbudujemy sobie wolnostojący, większy- po budowie zostało nam sporo pustaków (na cały garaż, jak obliczyliśmy i jeszcze trochę), trochę dachówki, którą będziemy mogli spokojnie wykorzystać, trochę drewna (łaty, kontrłaty, kilka krokwii).Materiałów dokupimy niewiele, a garaż zbudujemy sami. Będzie więc dosyć tanio. Planujemy w garażu wydzielić (z tyłu) duże pomieszczenie gospodarcze, bo okazuje się, że to naprawdę niezbędne. Poza tym dzięki tej przeróbce będą miała na dole pralnię, suszarnię i prasowalnię. Koniec z suszarkami w przedpokoju, czy salonie.Niektórzy pewnie będą krytykować to, ze będę musiała schodzić na dół z praniem, ale może zrobimy jakiś zsyp, a nawet jeśli nie, to i tak wolę schodzić z praniem niż oglądać wyprane rzeczy po kątach (tak mam teraz i strasznie mnie to denerwuje). Wprowadziliśmy jeszcze jedną zmianę. Zmniejszyliśmy jeden pokoik na górze i dzięki temu w tym malutkim przedpokoju umieścimy całkiem sporą szafę- garderobą. Pozdrawiam,Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 16.05.2008 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A co u Ciebie Lipowa Panienko, bo w dzienniku ciszszsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 16.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 roni, domek coraz ładniejszy! Jednak to prawda, że okna dodają dużo uroku. Drzewo zasadzone, dom się buduje, tylko syna brakuje ... Jakiej firmy wybraliście okna dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts