roni 16.05.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam, Dziękujemy . Miłe słowo zawsze poprawia humor. Domek z okienkami jest już rzeczywiście ładniejszy, coraz bardziej domowy. A jeśli chodzi o dachowe (kupilismy je już dawno)- to okna Velux. Co do syna- o tym samym myślałam pisząc ostatni post - powiem tylko, ze pracujemy i nad tym Pozdrawiam serdecznie i już zaglądam do Ciebie, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.05.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 WitamPrzeglądnąłem Wasz dzienniczek i bardzo podoba mi się Wasz domek.Szczególną uwagę zwróciłem na kominy.Jak będziecie mieli chwilkę to zerknijcie na mój dziennik i ozbaczcie jakie moje są ochydne, już nie mogę na nie patrzeć.Możecie mi napisać czy te płytki klinkierowe to przyklejone są do otynkowanego komina czy może jakoś inaczej ?ja mam na kominie przyklejony styropian na to siatka i klej i zastanawiam się czy mi takie płytki się będą trzymały tego. takie płytki to chyba nie byłby duży koszt a wyglądają kominy superowo. pozdrawiam i powodzenia Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 20.05.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dominika, Jestem pod wielkim wrazeniem, dawno nigdzie nie zagladalam - nie mam neta a tu taaaaaaaaaaaaaaaaaakie postepy SUPER Domek wyglada rewelacyjnie i Wy, jak zwykle, kawal dobrej roboty odwaliliscie - extra Pozdrowienia i oby tak dalej marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 21.05.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Hej Ibryndal... Fajnie, ze podoba Ci się nasz domek, ale na Twoim miejscu nie byłabym tak krytyczna co do Twoich kominów. Według mnie są ok. Co do naszych plytek, w weekend skonsultuję sie z tatą, bo nie mam pojecia, jak to bylo u nas robione i później napiszę... Hej Marta... Dzięki, dzięki...powiem szczerze, ze się nieźle znowu napracowaliśmy przy tym...no ale rzeczywiscie warto bylo. A ocieplenie (planujemy zrobić na lato) będzie robił mój tata, a my pewnie znowu będziemy pomagać...i tak wygląda każdy nasz urlop ostatnio. Jedynie , i całe szczęście, podóż poslubną udało nam się spędzić na prawdziwych wakacjach. Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 27.05.2008 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 ... podóż poslubną udało nam się spędzić na prawdziwych wakacjach... No, no "Pierscionkiem" sie pochwalilas, ale o "obraczkach" nie wspominaliscie GRATULACJE!!!!! Chwaliliśmy się Marta....nawet foty przez chwilę były Pozdrówka....i proszę.... wklej trochę więcej fotek Waszego domku Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 28.05.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ... podóż poslubną udało nam się spędzić na prawdziwych wakacjach... No, no "Pierscionkiem" sie pochwalilas, ale o "obraczkach" nie wspominaliscie GRATULACJE!!!!! Chwaliliśmy się Marta....nawet foty przez chwilę były Pozdrówka....i proszę.... wklej trochę więcej fotek Waszego domku Dominika A to jak przez "chwile", to akurat nie "trafilam" Tak czy inaczej WSZYSTKIEGO NAJ A fotki naszego domu wkleje, ale nie mam neta w domu, a w pracy to roznie bywa... Pozdrowienia, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 30.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 czescMyślałam, że od dawna nic nie piszesz w dzienniku.Odp Ci w wątku c117Drzwi ok 3 tysFajniejsze widziałam drzwi z firmy CAL, tez robia z naświetlem, ale ok 1 tys drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 30.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 deski macie ekstra, bardzo ładneJa mam szer 22 cm i twierdzili dekarze ze to za duzo, ze tak sie nie robi i tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 31.05.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 jeszce mi się przypomniało odośnie tarasu z tyłuMacie juz wylany? Jeśli nie to zrób sobie większy. My właśnie zamierzamy powiększyć. Taki jak w projekcie jest byt wąski nawet do ustawienia stolu. Omijając stół trzeba schodzić z tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 31.05.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Dzięki za odpowiedź...Odnośnie tarasu- już jest wylany i na dodatek jest jeszcze mniejszy niż w projekcie- ma takie rozmiary jak ganek z przodu...ale będziemy powiększać- na pewno!!!Pozdrawiam serdecznieDominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 15.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Bardzo ładny domek. Bardzo dobrze, że daliście takie szerokie deski i nie poddaliście się opini innych. Codzienny wygląda bardzo ładnie gdy jego elewacja składa się z dużej ilości drewna! Myślimy, żeby podbitkę wykonać tak jak u was czy możecie powiedzieć ile metrów kwadratowych podbitki wyszło na domek? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 15.06.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Cześć Jackpal,Dzięki za pozytywny komentarz...A co do podbitki- kupiliśmy 90 metrów kwadratowych desek o długości 2,8 do 3 metrów. W sumie wystarczyłoby tego ok 70 metrów. Nam z całości zostało kilka paczek- około 6 (3m2 w paczce).Wykorzystaliśmy to jednak montując boazerię również na ścianie pod daszkami- niestety tego nie widać na zdjęciach (walczył z tym tata już po naszym wyjeździe). Podobno wygląda super. Teraz zastanawiamy się jeszcze nad obiciem ścian szczytowych (bardzo lubimy drewno). To jeszcze jednak kwestia do przemyślenia. Tutaj jednak wykorzystalibyśmy inne, szersze deski. Z drugiej strony- ładna, tynkowana elewacja też chyba wyglądałaby fajnie. Co o tym myślisz? Wszelkie rady są dla nas bardzo cenne. Pozdrawiamy,Dominika i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 16.06.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 witam Drewno jest bardzo przyjemne my też je lubimy i faktycznie w projekcie te sciany szczytowe są wyłżone drewnem. My jak na razie nie braliśmy takiego rozwiązania pod uwagę, ciekawe jak to wygląda na żywo nikt z "naszych" tego chyba nie zastosował.Myśleliśmy za to za dodatkowym dołożeniem drewna do tarasu tzn balustrada w około tarasu i dodatkowo jakaś lekka zabudowa obniżająca ganek powiedzmy z takich kratek drewninych hm zapomniałem jak to się nazywa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 16.06.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witajcie Nowożeńcy.Ułożenie podbitki powoduje, że domek coraz mniej przypomina budowę a coraz bardziej DOM. Napisałaś, że Twój tata będzie robił ocieplenie. I tu pytanie: czy taka kolejność jest wygodniejsza tzn. najpierw podbitka, później styropian i elewacja? Nam wszyscy mówią, że podbitkę powinno się montować po ociepleniu.Pozdrawiamy:Jola i Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 16.06.2008 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 witam Drewno jest bardzo przyjemne my też je lubimy i faktycznie w projekcie te sciany szczytowe są wyłżone drewnem. My jak na razie nie braliśmy takiego rozwiązania pod uwagę, ciekawe jak to wygląda na żywo nikt z "naszych" tego chyba nie zastosował. Myśleliśmy za to za dodatkowym dołożeniem drewna do tarasu tzn balustrada w około tarasu i dodatkowo jakaś lekka zabudowa obniżająca ganek powiedzmy z takich kratek drewninych hm zapomniałem jak to się nazywa. Też chcemy drewnianą balustrade (koniecznie). Nie wyobrażamy sobie innej Taras też chcemy wyłożyć szerokimi dechami...ogólnie nasza filozofia brzmi- im więcej drewna tym lepiej Czesc, My tez mamy zamiar sciany szczytowe oblozyc deskami, ale to dopiero (najpredzej) w przyszlym roku Wyglada to super, w naszej okolicy sporo domkow ma w taki sposob wykonczona elewacje Wiec POLECAM, bo efekt jest super !!! Moim zdaniem ladniej wygladaja deski ulozone poziomo, choc widzialam sporo pionowo - tez niezle No i oczywiscie musza byc dosc szerokie Tez widzieliśmy już kilka takich domków i rzeczywiście robią wrażenie. Co do ułożenia desek też jesteśmy za poziomem. Chociaż znajomy taty radził żeby je zamontować w pionie (nie wiadomo dlaczego)... Jeśli się zdecydujemy, to i tak zrobimy po swojemu... Witajcie Nowożeńcy. Ułożenie podbitki powoduje, że domek coraz mniej przypomina budowę a coraz bardziej DOM. Napisałaś, że Twój tata będzie robił ocieplenie. I tu pytanie: czy taka kolejność jest wygodniejsza tzn. najpierw podbitka, później styropian i elewacja? Nam wszyscy mówią, że podbitkę powinno się montować po ociepleniu. Pozdrawiamy: Jola i Krzysiek. Chyba nie...łatwiej zrobić najpierw ocieplenie...ale sytuacja nas zmusiła do tego, żeby to zrobić w odwrotnej kolejności- teraz tata już będzie sobie powoli dłubał przy ociepleniu... Na koniec wszystkich pozdrawiamy.. PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 18.07.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Roni gratuluję, nie wiedziałam że planujecie slub zycze wam wszytkiego naj....lepszego na nowej drodze I pokaż co się u ciebie zmieniło w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 01.11.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Gratuluję dzidziusia:) Fajnie, że zostaniecie rodzicami.A co odwiedzin Waszego dziennika to pewnie, że zaglądamy jak coś napiszecie, zaczynaliśmy naszego codziennego w podobnym terminie i śledziliśmy na bieżąco Wasze postępy.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 01.11.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Serdecznie Wam gratuluję tego, że będziecie rodzicami!!Powodzenia w budowie!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 01.11.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Zagladamy, zagladamy! SERDECZNE GRATULACJE KOCHANI! Gdzie sie teraz podziewacie no i jak domek? Czekamy na wiesci od was a ode mnie: http://www.swiatpl.com/zdjecia/1199046019_szampan.jpg Na razie dla przyszlego Tatusia! Dla Mamusi: http://www.e-drinks.com.pl/images/drinki/sok_pomaranczowy.jpg soczek pomaranczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 01.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 GRATULACJE Zyczymy powodzenia, a Tobie Dominika DOBREGO SAMOPOCZUCIA Pozdrowionka i jeszcze raz SUPER WIELKIE GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts