Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny Dominiczki i Tomeczka- komentarze

roni

Recommended Posts

Witam,

Dziękujemy :oops: . Miłe słowo zawsze poprawia humor.

Domek z okienkami jest już rzeczywiście ładniejszy, coraz bardziej domowy.

A jeśli chodzi o dachowe (kupilismy je już dawno)- to okna Velux.

Co do syna- o tym samym myślałam pisząc ostatni post

:p - powiem tylko, ze pracujemy i nad tym :wink:

Pozdrawiam serdecznie i już zaglądam do Ciebie,

Dominika

• Odpowiedzi 302
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Przeglądnąłem Wasz dzienniczek i bardzo podoba mi się Wasz domek.

Szczególną uwagę zwróciłem na kominy.

Jak będziecie mieli chwilkę to zerknijcie na mój dziennik i ozbaczcie jakie moje są ochydne, już nie mogę na nie patrzeć.

Możecie mi napisać czy te płytki klinkierowe to przyklejone są do otynkowanego komina czy może jakoś inaczej ?

ja mam na kominie przyklejony styropian na to siatka i klej i zastanawiam się czy mi takie płytki się będą trzymały tego. takie płytki to chyba nie byłby duży koszt a wyglądają kominy superowo.

pozdrawiam i powodzenia

Łukasz

Hej Ibryndal...

Fajnie, ze podoba Ci się nasz domek, ale na Twoim miejscu nie byłabym tak krytyczna co do Twoich kominów. Według mnie są ok.

Co do naszych plytek, w weekend skonsultuję sie z tatą, bo nie mam pojecia, jak to bylo u nas robione :oops: i później napiszę...

Hej Marta...

Dzięki, dzięki...powiem szczerze, ze się nieźle znowu napracowaliśmy przy tym...no ale rzeczywiscie warto bylo. A ocieplenie (planujemy zrobić na lato) będzie robił mój tata, a my pewnie znowu będziemy pomagać...i tak wygląda każdy nasz urlop ostatnio. Jedynie , i całe szczęście, podóż poslubną udało nam się spędzić na prawdziwych wakacjach.

Pozdrawiam,

Dominika

... podóż poslubną udało nam się spędzić na prawdziwych wakacjach...

No, no "Pierscionkiem" sie pochwalilas, ale o "obraczkach" nie wspominaliscie

GRATULACJE!!!!!

Chwaliliśmy się Marta....nawet foty przez chwilę były :p

Pozdrówka....i proszę.... wklej trochę więcej fotek Waszego domku :oops:

Dominika

... podóż poslubną udało nam się spędzić na prawdziwych wakacjach...

No, no "Pierscionkiem" sie pochwalilas, ale o "obraczkach" nie wspominaliscie

GRATULACJE!!!!!

Chwaliliśmy się Marta....nawet foty przez chwilę były :p

Pozdrówka....i proszę.... wklej trochę więcej fotek Waszego domku :oops:

Dominika

A to jak przez "chwile", to akurat nie "trafilam" :oops:

Tak czy inaczej WSZYSTKIEGO NAJ 8)

A fotki naszego domu wkleje, ale nie mam neta w domu, a w pracy to roznie bywa...

Pozdrowienia,

Marta

• 2 weeks później...

Bardzo ładny domek. Bardzo dobrze, że daliście takie szerokie deski i nie poddaliście się opini innych. Codzienny wygląda bardzo ładnie gdy jego elewacja składa się z dużej ilości drewna!

Myślimy, żeby podbitkę wykonać tak jak u was czy możecie powiedzieć ile metrów kwadratowych podbitki wyszło na domek?

pozdrawiam

Cześć Jackpal,

Dzięki za pozytywny komentarz...

A co do podbitki- kupiliśmy 90 metrów kwadratowych desek o długości 2,8 do 3 metrów. W sumie wystarczyłoby tego ok 70 metrów.

Nam z całości zostało kilka paczek- około 6 (3m2 w paczce).

Wykorzystaliśmy to jednak montując boazerię również na ścianie pod daszkami- niestety tego nie widać na zdjęciach (walczył z tym tata już po naszym wyjeździe). Podobno wygląda super.

Teraz zastanawiamy się jeszcze nad obiciem ścian szczytowych (bardzo lubimy drewno). To jeszcze jednak kwestia do przemyślenia. Tutaj jednak wykorzystalibyśmy inne, szersze deski. Z drugiej strony- ładna, tynkowana elewacja też chyba wyglądałaby fajnie. Co o tym myślisz? Wszelkie rady są dla nas bardzo cenne.

Pozdrawiamy,

Dominika i Tomek

witam

Drewno jest bardzo przyjemne my też je lubimy i faktycznie w projekcie te sciany szczytowe są wyłżone drewnem. My jak na razie nie braliśmy takiego rozwiązania pod uwagę, ciekawe jak to wygląda na żywo nikt z "naszych" tego chyba nie zastosował.

Myśleliśmy za to za dodatkowym dołożeniem drewna do tarasu tzn balustrada w około tarasu i dodatkowo jakaś lekka zabudowa obniżająca ganek powiedzmy z takich kratek drewninych hm zapomniałem jak to się nazywa.

pozdrawiam

Witajcie Nowożeńcy.

Ułożenie podbitki powoduje, że domek coraz mniej przypomina budowę a coraz bardziej DOM. Napisałaś, że Twój tata będzie robił ocieplenie. I tu pytanie: czy taka kolejność jest wygodniejsza tzn. najpierw podbitka, później styropian i elewacja? Nam wszyscy mówią, że podbitkę powinno się montować po ociepleniu.

Pozdrawiamy:

Jola i Krzysiek.

witam

Drewno jest bardzo przyjemne my też je lubimy i faktycznie w projekcie te sciany szczytowe są wyłżone drewnem. My jak na razie nie braliśmy takiego rozwiązania pod uwagę, ciekawe jak to wygląda na żywo nikt z "naszych" tego chyba nie zastosował.

Myśleliśmy za to za dodatkowym dołożeniem drewna do tarasu tzn balustrada w około tarasu i dodatkowo jakaś lekka zabudowa obniżająca ganek powiedzmy z takich kratek drewninych hm zapomniałem jak to się nazywa.

Też chcemy drewnianą balustrade (koniecznie). Nie wyobrażamy sobie innej :wink:

Taras też chcemy wyłożyć szerokimi dechami...ogólnie nasza filozofia brzmi- im więcej drewna tym lepiej :p

Czesc,

My tez mamy zamiar sciany szczytowe oblozyc deskami, ale to dopiero (najpredzej) w przyszlym roku

Wyglada to super, w naszej okolicy sporo domkow ma w taki sposob wykonczona elewacje

Wiec POLECAM, bo efekt jest super !!! Moim zdaniem ladniej wygladaja deski ulozone poziomo, choc widzialam sporo pionowo - tez niezle No i oczywiscie musza byc dosc szerokie

Tez widzieliśmy już kilka takich domków i rzeczywiście robią wrażenie. Co do ułożenia desek też jesteśmy za poziomem. Chociaż znajomy taty radził żeby je zamontować w pionie (nie wiadomo dlaczego)...

Jeśli się zdecydujemy, to i tak zrobimy po swojemu...

Witajcie Nowożeńcy.

Ułożenie podbitki powoduje, że domek coraz mniej przypomina budowę a coraz bardziej DOM. Napisałaś, że Twój tata będzie robił ocieplenie. I tu pytanie: czy taka kolejność jest wygodniejsza tzn. najpierw podbitka, później styropian i elewacja? Nam wszyscy mówią, że podbitkę powinno się montować po ociepleniu.

Pozdrawiamy:

Jola i Krzysiek.

Chyba nie...łatwiej zrobić najpierw ocieplenie...ale sytuacja nas zmusiła do tego, żeby to zrobić w odwrotnej kolejności- teraz tata już będzie sobie powoli dłubał przy ociepleniu...

Na koniec wszystkich pozdrawiamy..

PA

• 1 month później...
  • 3 months później...

Zagladamy, zagladamy! SERDECZNE GRATULACJE KOCHANI! Gdzie sie teraz podziewacie no i jak domek? Czekamy na wiesci od was a ode mnie:

http://www.swiatpl.com/zdjecia/1199046019_szampan.jpg

Na razie dla przyszlego Tatusia! Dla Mamusi:

http://www.e-drinks.com.pl/images/drinki/sok_pomaranczowy.jpg soczek pomaranczowy ;)