roni 23.02.2007 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Wybieram sie za ocean do ukochanej starszej siostry, spodziewa sie 3-go dzieciaczka Kiedy pare dni temu kupilsmy bilet powiedziala: jak przylecisz omówimy plan mojego powrotu do domu Ja wiem ze ona nigdy nie przestanie tesknic i to ja wykonczy, ale tez boi sie takiej zmiany, ma juz rodzine i ulozone tam życie. Musze jej dodac otuchy i chyba faktycznie wspierac ja w planie powrotu bo przez te lata nie udało sie tej tesknoty złagodzić i oswoić z tym, że mama i siostry są tak daleko. Róznie to bywa, jedni zamieszkuja na drugim koncu swiata i jest OK , a inni tesknia i cierpia Trzeci dzieciaczek- to piękne. Ciekawe jaką siostra podejmie decyzję ??? W każdym przypadku będzie potrzebowała dużo wsparcia. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 23.02.2007 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Nie wiem, nie rozumiem dlaczego inni potepiaja, ale to prawda niektórzy tego nieakceptuja. Czasem z mezem zalujemy ze nasze podroze (kiedy bylismy jeszcze w szkole) ograniczyly sie tylko do wakacyjnych wojazy autostopem po Europie. No cóż..., co ja poradze ze w wieku 25 lat dopadly mnie takie uczucia macierzynskie, że jak złapałam mojego męża za fraki i powiedzialam: nie puszcze jak zaraz nie bede miała dziecka No, ale nie uwazamy ze dzieci ograniczaja, dlatego lubimy sie z nimi troche wloczyc One tez to kochaja Kiedy nie bylo jeszcze synka nasza córcia lat 3 jechala w aucie w foteliku z usmiechem od ucha do ucha przez 22 godziny non stop. Pozdrawiam Podróże autostopem- my tylko po Polsce. Oj, ale musicie mieć wspomnienia... Co do tych uczuć macierzyńskich- coraz bardziej dają mi o sobie znać Zresztą Tomek też coraz bardziej sie wzrusza na widok bobasa. Absolutnie się z Tobą zgadzam- dzieci nie ograniczają. Kiedy w końcu będę je miała, chciałabym je, już od ich najmłodszych lat, przyzwyczajać do różnych fajnych form spędzania czasu. Powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.03.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 czesc Roni popytaj na forum grupy RYBNIK o te firme z Gliwic, to w koncu tamte okolice, albo w grupie Górny Śląsk, naprawde warto wczesniej zasiegnac jezyka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 10.03.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dzięki Malmuc...Na pewno zajrzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.03.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witaj Pierwsze koty za płoty . Wydaje mi się ,ze w dobrej cenie kupiłaś pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 23.03.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witaj, To chyba rzeczywiście dobra cena za pustaki. Ale co myślisz o tej ilości stali? U Was tez wchodzi tyle złomu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witaj, To chyba rzeczywiście dobra cena za pustaki. Ale co myślisz o tej ilości stali? U Was tez wchodzi tyle złomu? stal średnica 12 ja mam ok 650 kg kupione spr na fakturze pozostala ilość nie umie odp Nie stresuj się wykorzystaja "ten złom". Najwyżej solidniej zazbroją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 23.03.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki, Mam nadzieję, ze wykorzystaja...ale wiesz- to jednak dużo kasy, a liczy się każdy grosz. Jesli na kazdym etapie kupimy czegos za dużo i koszty sie powiększą...nie chcę myśleć, co będzie na koniec. Ale moze rzeczywiście przesadzam i trochę się stresuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 (edytowane) nie chcę myśleć, co będzie na koniec Ja mam nadzieję, ze ładny, przytulny, wymagający mało sprzatania i wygodny domek . Edytowane 6 Lipca 2018 przez celtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 23.03.2007 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Tez nam się wydawało, że trochę tych pustaków za dużo, ale wyliczył to nam wykonawca. Jesli zostanie- to, w tym wypadku, dobrze, bo chcemy sobie wymurować pomieszczenie z daszkiem na kosze na smieci, opał, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 23.03.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Czesc, Tez sie zastanawialam dlaczego sa rozne ilosci... Mam nadzieje, ze nam wystarczy tych pustakow Policzone sa z podniesiona sciana kolankowa o jeden bloczek - moze nie braknie Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 23.03.2007 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pożyjemy- zobaczymy . Najważniejsze, ze już mamy materiał i niedługo, przy dobrych wiatrach, będzie można zaczynać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 23.03.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pożyjemy- zobaczymy . Najważniejsze, ze już mamy materiał i niedługo, przy dobrych wiatrach, będzie można zaczynać. No dokladnie Powodzenia i milego weekendu, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 01.04.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 witam jestem z powiatu cieszyńskiego i również zamierzam w tym roku budować codzienny tylko wariant c117a 127m2. budowa bedzie w mikołowie zamierzamy zaczynać w lipcu albo początek sierpnia. przeczytałem wasze posty i musze powiedzieć że dosyć atrakcyjne koszty przedstawiliście zarówno materiałów jak i robocizny. chciałem zapytać czy ci murarze to jakieś solidne firmy z polecenia? Witajcie, Mam nadzieję, ze solidni, ale nie, nie z polecenia... Znaleźliśmy ogłoszenie w internecie. Mój tata jest budowlańcem... Z wstępnych rozmów taty i ekipy wynika, ze firma zna się na rzeczy. Ojciec już ich przetestował Mamy nadzieję, ze wszystko będzie ok. Muszę jednak przyznać, ze inni forumowicze, np. marta_zaz, mają jeszcze lepsze oferty, jesli chodzi o cenę robocizny stanu surowego otwartego. Tak czy siak, wszystko powoli dopinamy na ostatni guzik- ekipa, materiały, studnia, itp., a pozwolenia jak nie było tak ni ma... Pozdrawiamy serdecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 01.04.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 cześćByłaś w urzędzie się spytać o pozwolenie??U nas np nie przysyłają do domu trzeba odebrać samemu.Sprawdź, moze Twoje pb leży i czeka. A jeśli nie to przynajmniej dowiesz się kiedy będzie tzn na jakim etapie postępowania się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 01.04.2007 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 WItaj Nam wszystko architekt załatwia, aż do pozwolenia na budowę. Dzwoniliśmy ostatnio do niego i mówił, że powinno być po Świętach ( na wszelki wypadek prosze trzymac kciuki)... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 02.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witam trzymam kciuki za wasze pozwolenie na budowę mam nadzieje że urzędnicy uporają sie z tym przed świętami w końcu według prawa budowlanego mają na to tylko 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 02.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witajcie, Mam nadzieję, ze solidni, ale nie, nie z polecenia... Znaleźliśmy ogłoszenie w internecie. Mój tata jest budowlańcem... Z wstępnych rozmów taty i ekipy wynika, ze firma zna się na rzeczy. Ojciec już ich przetestował Mamy nadzieję, ze wszystko będzie ok. Muszę jednak przyznać, ze inni forumowicze, np. marta_zaz, mają jeszcze lepsze oferty, jesli chodzi o cenę robocizny stanu surowego otwartego. Czołem przodownicy:) my jesteśmy na etapie zakupu działki właśnie jutro finalizujemy jej zakup, i mamy nadzieje stać się szczęśliwymi posiadaczami ziemskimi:) rozpocząć budowe mamy zamiar w lipcu lub początkiem sierpnia a więc tak jak wy będziecie już mieli wybudowane albo będziecie kończyć. w związku z tym mam pytanie czy jest możliwość otrzymania na "p.w." namiarów na te firmy które wam budują zwracam się tu także do marta_zaz lub na tych wykonawców którzy wam robili wyceny np: tych z gliwic gdyż my budujemy w mikołowie to by mieli blisko do nas z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 02.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witajcie, Mam nadzieję, ze solidni, ale nie, nie z polecenia... Znaleźliśmy ogłoszenie w internecie. Mój tata jest budowlańcem... Z wstępnych rozmów taty i ekipy wynika, ze firma zna się na rzeczy. Ojciec już ich przetestował Mamy nadzieję, ze wszystko będzie ok. Muszę jednak przyznać, ze inni forumowicze, np. marta_zaz, mają jeszcze lepsze oferty, jesli chodzi o cenę robocizny stanu surowego otwartego. Czołem przodownicy:) my jesteśmy na etapie zakupu działki właśnie jutro finalizujemy jej zakup, i mamy nadzieje stać się szczęśliwymi posiadaczami ziemskimi:) rozpocząć budowe mamy zamiar w lipcu lub początkiem sierpnia a więc tak jak wy będziecie już mieli wybudowane albo będziecie kończyć. w związku z tym mam pytanie czy jest możliwość otrzymania na "p.w." namiarów na te firmy które wam budują zwracam się tu także do marta_zaz lub na tych wykonawców którzy wam robili wyceny np: tych z gliwic gdyż my budujemy w mikołowie to by mieli blisko do nas z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby:) Witamy w gronie "budowniczych" Moge podac namiar na ta ekipe z Gliwic, mam maila: [email protected] a uzytkownik to katarzyna krupa. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa Pozdrowienia i powodzenia, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 02.04.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Przesyłam namiary na priva Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts