Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny Dominiczki i Tomeczka- komentarze

roni

Recommended Posts

Wybieram sie za ocean do ukochanej starszej siostry, spodziewa sie 3-go dzieciaczka

Kiedy pare dni temu kupilsmy bilet powiedziala:

jak przylecisz omówimy plan mojego powrotu do domu

Ja wiem ze ona nigdy nie przestanie tesknic i to ja wykonczy, ale tez boi sie takiej zmiany, ma juz rodzine i ulozone tam życie. Musze jej dodac otuchy i chyba faktycznie wspierac ja w planie powrotu bo przez te lata nie udało sie tej tesknoty złagodzić i oswoić z tym, że mama i siostry są tak daleko.

Róznie to bywa, jedni zamieszkuja na drugim koncu swiata i jest OK , a inni tesknia i cierpia

Trzeci dzieciaczek- to piękne.

Ciekawe jaką siostra podejmie decyzję ??? W każdym przypadku będzie potrzebowała dużo wsparcia. Trzymam kciuki.

• Odpowiedzi 302
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem, nie rozumiem dlaczego inni potepiaja, ale to prawda niektórzy tego nieakceptuja.

Czasem z mezem zalujemy ze nasze podroze (kiedy bylismy jeszcze w szkole) ograniczyly sie tylko do wakacyjnych wojazy autostopem po Europie.

No cóż..., co ja poradze ze w wieku 25 lat dopadly mnie takie uczucia macierzynskie, że jak złapałam mojego męża za fraki i powiedzialam:

nie puszcze jak zaraz nie bede miała dziecka

No, ale nie uwazamy ze dzieci ograniczaja, dlatego lubimy sie z nimi troche wloczyc

One tez to kochaja

Kiedy nie bylo jeszcze synka nasza córcia lat 3 jechala w aucie w foteliku z usmiechem od ucha do ucha przez 22 godziny non stop.

Pozdrawiam

Podróże autostopem- my tylko po Polsce. Oj, ale musicie mieć wspomnienia...

Co do tych uczuć macierzyńskich- coraz bardziej dają mi o sobie znać :p

Zresztą Tomek też coraz bardziej sie wzrusza na widok bobasa.

Absolutnie się z Tobą zgadzam- dzieci nie ograniczają.

Kiedy w końcu będę je miała, chciałabym je, już od ich najmłodszych lat, przyzwyczajać do różnych fajnych form spędzania czasu. Powinno się udać.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dzięki,

Mam nadzieję, ze wykorzystaja...ale wiesz- to jednak dużo kasy, a liczy się każdy grosz. Jesli na kazdym etapie kupimy czegos za dużo i koszty sie powiększą...nie chcę myśleć, co będzie na koniec. Ale moze rzeczywiście przesadzam i trochę się stresuję :-?

• 2 weeks później...
witam jestem z powiatu cieszyńskiego i również zamierzam w tym roku budować codzienny tylko wariant c117a 127m2. budowa bedzie w mikołowie zamierzamy zaczynać w lipcu albo początek sierpnia. przeczytałem wasze posty i musze powiedzieć że dosyć atrakcyjne koszty przedstawiliście zarówno materiałów jak i robocizny. chciałem zapytać czy ci murarze to jakieś solidne firmy z polecenia?

Witajcie,

Mam nadzieję, ze solidni, ale nie, nie z polecenia...

Znaleźliśmy ogłoszenie w internecie. Mój tata jest budowlańcem...

Z wstępnych rozmów taty i ekipy wynika, ze firma zna się na rzeczy.

Ojciec już ich przetestował :wink:

Mamy nadzieję, ze wszystko będzie ok.

Muszę jednak przyznać, ze inni forumowicze, np. marta_zaz, mają jeszcze lepsze oferty, jesli chodzi o cenę robocizny stanu surowego otwartego.

Tak czy siak, wszystko powoli dopinamy na ostatni guzik- ekipa, materiały, studnia, itp., a pozwolenia jak nie było tak ni ma... :cry:

Pozdrawiamy serdecznie...

Witajcie,

Muszę jednak przyznać, ze inni forumowicze, np. marta_zaz, mają jeszcze lepsze oferty, jesli chodzi o cenę robocizny stanu surowego otwartego.

Czołem przodownicy:)

my jesteśmy na etapie zakupu działki właśnie jutro finalizujemy jej zakup, i mamy nadzieje stać się szczęśliwymi posiadaczami ziemskimi:)

rozpocząć budowe mamy zamiar w lipcu lub początkiem sierpnia a więc tak jak wy będziecie już mieli wybudowane albo będziecie kończyć. w związku z tym mam pytanie czy jest możliwość otrzymania na "p.w." namiarów na te firmy które wam budują zwracam się tu także do marta_zaz lub na tych wykonawców którzy wam robili wyceny np: tych z gliwic gdyż my budujemy w mikołowie to by mieli blisko do nas z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby:)

Witajcie,

Czołem przodownicy:)

my jesteśmy na etapie zakupu działki właśnie jutro finalizujemy jej zakup, i mamy nadzieje stać się szczęśliwymi posiadaczami ziemskimi:)

rozpocząć budowe mamy zamiar w lipcu lub początkiem sierpnia a więc tak jak wy będziecie już mieli wybudowane albo będziecie kończyć. w związku z tym mam pytanie czy jest możliwość otrzymania na "p.w." namiarów na te firmy które wam budują zwracam się tu także do marta_zaz lub na tych wykonawców którzy wam robili wyceny np: tych z gliwic gdyż my budujemy w mikołowie to by mieli blisko do nas z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby:)

Witamy w gronie "budowniczych" :D

Moge podac namiar na ta ekipe z Gliwic, mam maila: [email protected] a uzytkownik to katarzyna krupa. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa :wink:

Pozdrowienia i powodzenia,

Marta