kasia w 26.06.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Dzięki Kasiu, A może ty masz namiary na jakieś fajne darmowe programy do projektowania wnętrz, ale, co ważne, z jakimiś fajnymi meblami. Cześć Dominika Na dzień dzisiejszy to jedynie program Ikei do projektowania kuchni mam przerobiony. Nie mam kurczę na nic czasu, a fajnie byłoby zrobić sobie wizualizację właśnie w jakimś fajnym i łatwym programiku. Ale zerknij do dziennika Małgosi "Muchowy dziennik". Ona tam robiła fajną wizualizację swojego parteru Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 27.06.2007 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dzięki,Ściągnęłam sobie już inny program- Chief Architect, ale jest dosyć skomplikowany. Trzeba bedzie przy tym troche dłuzej posiedzieć.Pozdrawiam,Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.07.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Cześć Dominika Coś dawno nie pisałaś - jak tam stropik zalany???? Ja wiem Dominika tak nic nie pisze a za tydzień wklei zdjęcia z więźbą i ułożoną dachówką Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 09.07.2007 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Bałam się, ze już nikt do mnie nie zagląda Strop zalany..... Ale odnośnie budowy, to już mi ręce opadają- kasy ostro brakuje- rozglądamy się za jakąś małą pożyczką, zeby zamknąć nasz domek...a za reszte chcemy się wziąć dopiero w przyszłym roku. Żeby zakończyć na pozytywie....mam nowe fotki z budowy, ale musze najpierw wprowadzić pare zmian w dzienniku i poźniej wkleję. Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 09.07.2007 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Ok- wprowadziłam kilka zmian do naszego dziennika- wzbogaciłam go o kilka fotek- zapraszam do oglądania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 10.07.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 cześć Dominika Widzę, że na budowie wszystko dobrze. Zaglądam do Ciebie czasem, bo jestem bardzo ciekawa fotek gotowego c117 bez zmian. Taki podoba mi się najbardziej. Zamawialiście już więźbę?? W projekcie jest kilka błędów w więźbie. MOIM ZDANIEM słupy gankowe trzeba zamówić 3 m, bo 25 cm z góry jest przewidziane na łączenie z belką poziomą. W wykazie więźby jest 275cm. Krokiew koszową ja miałam zmienioną na przekrój 10x20. I kilka innych uwag też mam na temat więźby, ale muszę już wychodzić. Najlepiej zamawiać więźbę z MĄDRYM cieślą, który poświęci na jej przeanalizowanie troch czasu. Odnośnie kosztów domku- najdroższy jest niesolidny wykonawca. My też mamy "kilka" problemów z kosztami i w wielu sytuacjach robi nam się tak . Jesteśmy na podobnym etapie budowy jak Marta, tylko my mamy pełne deskowanie ...lecz nie mamy dachówki. Pozdrawiam Was serdecznie Iwona i Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.07.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witaj Roni! Dawno mnie u Ciebie nie było, ale już nadrobiłam zaległości cieszę się że wasze gniazdko tak szybko pnie sie do góry Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 10.07.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Cześć.Dom rośnie i to najważniejsze. Uwagi Iwony są niezwykle cenne [sam z kilku skorzystałem]. Ja zamawiając więźbę dodałem do każdego wymiaru po 1/2 metra i wcale nie żałuję! Zestawienie sobie a rzeczywistość sobie. Jeszcze uwaga co do murłat - są za cienkie [to opinia mojego cieśli]. My zamówiliśmy dużo grubsze. Pozdrawiam, Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 10.07.2007 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witaj Iwona, Oops...a nasza więźba już na budowie...szybko dzwonię do taty, czy dodali jakiś zapas Wydaje mi się, że jeśli chodzi o więźbę to nie zawalili...boję się jednak, że jeśli chodzi o słupki- to zamówili takie, jakie sa w projekcie. Napiszę później co i jak... No i oczywiście dziękuję za dobre rady Witaj Roni! Dawno mnie u Ciebie nie było, ale już nadrobiłam zaległości cieszę się że wasze gniazdko tak szybko pnie sie do góry Pozdrawiam serdecznie Witaj Malmuc, Ja równiez pozdrawiam... Domek rzeczywiscie sobie rośnie...bardzo chcielibyśmy jeszcze w tym roku wstawić okna, drzwi i bramę garażową, ale czy wystarczy kaski- duuuży znak zapytania ??? Cześć. Dom rośnie i to najważniejsze. Uwagi Iwony są niezwykle cenne [sam z kilku skorzystałem]. Ja zamawiając więźbę dodałem do każdego wymiaru po 1/2 metra i wcale nie żałuję! Zestawienie sobie a rzeczywistość sobie. Jeszcze uwaga co do murłat - są za cienkie [to opinia mojego cieśli]. My zamówiliśmy dużo grubsze. Pozdrawiam, Krzysiek. Witaj, 1/2 metra ? Zaczynam się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 11.07.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 1/2 metra ? Zaczynam się bać. Cześć. Bać się nie ma czego. Więźbę zamawialiśmy jeszcze bodaj w lutym. Wtedy nie bardzo mogliśmy sobie wyobrazić o ile zmienią się nam gabaryty domu. Pamiętaliśmy o tym, że podnosimy ściankę kolankową o jednego maxa [czyli ok 22 cm], do tego zapas montażowy jakieś 30 i już masz 1/2 metra [wysokość słupów]. Liczyliśmy się z tym, że przy zmianach jakie planujemy konstrukcja dachu może ulec niewielkim korektom, więc woleliśmy się zabezpieczyć i dołożyć jeszcze kilkanaście cm do każdego wymiaru. Ale przecież Wy nie zmieniacie zbyt wiele. Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał C117 11.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 hej,napisz jak wykonaliście taras i ganek bo projekt w tym zakresie ma delikatnie mówiąc braki. Wylewaliście na gruncie podpierając na słupkach ??? A może masz jeszcze jakiś zdjęcia z tego etapu.z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 11.07.2007 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj, Niestety nie widziałam tego na własne oczy, ale postaram się pomóc. Po pierwsze jeszcze na etapie przygotowań do zalania fundamentów, zostało wypuszczone zbrojenie w stronę tarasów ( ponoć niekonieczne, jesli teren jest równy). Jeden koniec zbrojenia został zalany podczas zalewania fundamentów. Nie mamy hydroizolacji, a podłoze u nas gliniaste. W związku z tym musielismy stworzyć warstwę przepuszczalną- wszystko zostało zasypane żwirem i później piaskiem. Na koniec zalano to betonem. Oto jedyne zdjęcia, które mamy z tego etapu ( niestety). Jeśli chodzi o szczegóły- musiałabym pogadać z wykonawcą. http://images28.fotosik.pl/19/188ba26a0594adc7med.jpg http://images27.fotosik.pl/19/13918edec3bfc203med.jpg Styropian, który widac na zdjęciach ma też, oprócz docieplenia fundamentów, pomóc w uniknięciu naprężeń, pęknieć, itp. ( o ile dobrze pamiętam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 11.07.2007 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej Krzysiek,Rzeczywiscie...my prawie nic nie zmieniamy, ale i tak mamy jednak 30cm zapasu ( dzisiaj dzwoniłam do taty). Chyba będzie w porządku.Pozdrawiam,Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.07.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dominika po zdjęciach z budowy widać, że wasza ekipa to porządni budowlańcy Z tego co pamiętam to twój tata z branży więc nie mam w sumie się co dziwić Tak tam masz czyściutko, że mój Łukasz nie mógł się nadziwić, że tak ładnie i czysto da się budować Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 13.07.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dominika po zdjęciach z budowy widać, że wasza ekipa to porządni budowlańcy Z tego co pamiętam to twój tata z branży więc nie mam w sumie się co dziwić Tak tam masz czyściutko, że mój Łukasz nie mógł się nadziwić, że tak ładnie i czysto da się budować Pozdrówka kasia Porządni...Mam nadzieję, ze tak zostanie do końca- chociaz ostatnio nam uciekli z budowy, nie dali znać, kiedy będą spowrotem, a ojciec ciągle czeka na nich na budowie. Trochę mnie takie sytuacje wkurzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 15.07.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 włączam sie do obserwowania budowy (jak ja lubię te małe domki ) , zyczę pogody i rzetelnych wykonawców pozdrowienia maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 16.07.2007 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 włączam sie do obserwowania budowy (jak ja lubię te małe domki ) , zyczę pogody i rzetelnych wykonawców pozdrowienia maanmy Witaj, Ty nam tu dobrych wykonawców życzysz, a naszej ekipy jak nie było tak ni ma No ale...dam im jeszcze trochę czasu. Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 18.07.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 witam....sciska mnie w dolku jak czytam twoj dziennik. Strasznie zazdroszcze miejsca w ktorym kupiliście diałeczkę, wielkości działki i pobliskich lasów. Moje marzenie!!! Moja działencja ma niestety tylko 900m2. Mozna powiedziec że jest tyci tycia. gratuluje fundamentów. Najwazniejsze to zacząć i nie przestawac a potem juz z górki. A skoro sa juz fundamenty to wystarczy tylko troche wyobraxni i juz mamy piekny dom...salon, kominek, kuchnię, sypialnię.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 18.07.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ajc jeszcze zapomnialam dlaczego na Ciebie trafilam i twój dziennik Moja przyjaciółka Dominika też się buduje i ma narzeczonego Tomka i pomyslałam że to może oni A tu niespodzianka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 19.07.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ...Dominika zaraz poleciałam do sennika : ....dla kobiety ; otrzymać prezent kryształowy oznacza podziw innych za Twoją błyskotliwość i talent,a także zaleca śmiałe dążenie do celu w przedsięwziętych zamiarach..... ...czyli dobry miałaś sen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts