roni 19.07.2007 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 witam.... sciska mnie w dolku jak czytam twoj dziennik. Strasznie zazdroszcze miejsca w ktorym kupiliście diałeczkę, wielkości działki i pobliskich lasów. Moje marzenie!!! Moja działencja ma niestety tylko 900m2. Mozna powiedziec że jest tyci tycia. gratuluje fundamentów Witaj Roksi, Ciesze się, ze zagosciłas w moim dzienniku. A Twoja działeczka wcale nie taka mała. Najwazniejsze jest chyba, co się z taką działką dalej chce zrobić. Założe sie, ze pięknie ją sobie zagospodarujesz . Najwazniejsze to zacząć i nie przestawac a potem juz z górki. A skoro sa juz fundamenty to wystarczy tylko troche wyobraźni i juz mamy piekny dom...salon, kominek, kuchnię, sypialnię.... W pełni się z Tobą zgadzam. A wyobraźni to mi nie brakuje. Ja już spaceruję po swoim domku Pozdrawiam serdecznie, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 19.07.2007 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ...Dominika zaraz poleciałam do sennika : ....dla kobiety ; otrzymać prezent kryształowy oznacza podziw innych za Twoją błyskotliwość i talent,a także zaleca śmiałe dążenie do celu w przedsięwziętych zamiarach..... ...czyli dobry miałaś sen Dzieki, dzięki marzycielko....już lubię Twój sennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 20.07.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ekipa jak to ekipa , moja tez do aniołków nie nalezy własnie wczoraj przegieli pałę i dziś w kilku słowach wyjaśniłem im kto tu dla kogo pracuje . głowa do góry pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 22.07.2007 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Kochani budowlańcy nareszcie spowrotem. Bardzo jestem z tego powodu zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 25.07.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Czesc, Dawno nigdzie nie zagladala, a tu TAAAAAAAAAAAAAKIE postepy Super!!! Strop wylany, teraz lada dzien beda sciany, wiezba, dach.... EXTRA Wiezba faktycznie jest zle rozpisana/zestawienie drewna, najlepiej zeby dobry ciesla nad tym usiadl... Macie sliczne schody I zapewniamze sa wygodne Pozdrowionka i trzymamy za Was kciuki, Marta i Dawid Hej, Witam po długiej nieobecności w moim dzienniku Fajnie, ze zajrzałaś Jutro mają już u nas zakładać pierwsze krokwie, a nasz wykonawca nie zgłaszał zadnych zastrzeżeń co do więźby Bardzo proszę o szczegóły odnośnie tych błędów... Z góry dzięki... Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.07.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Czesc, Dawno nigdzie nie zagladala, a tu TAAAAAAAAAAAAAKIE postepy Super!!! Strop wylany, teraz lada dzien beda sciany, wiezba, dach.... EXTRA Wiezba faktycznie jest zle rozpisana/zestawienie drewna, najlepiej zeby dobry ciesla nad tym usiadl... Macie sliczne schody I zapewniamze sa wygodne Pozdrowionka i trzymamy za Was kciuki, Marta i Dawid Hej, Witam po długiej nieobecności w moim dzienniku Fajnie, ze zajrzałaś Jutro mają już u nas zakładać pierwsze krokwie, a nasz wykonawca nie zgłaszał zadnych zastrzeżeń co do więźby Bardzo proszę o szczegóły odnośnie tych błędów... Z góry dzięki... Dominika Dominika jakbyś mogła to powiedz mi o co chodzi z tymi błędami Bo już nie pierwszy raz o tym czytam. U nas konstruktor robiąc adaptację, czyli dostosowując parametry domu do naszych warunków ( a sądzę, że Górki Wielkie i Bielsko mają tę samą III strefę obciążenia wiatrem i śniegiem) zmienił całą więźbę. Do oryginału nawet nie patrzę bo strona z więźbą jestna czerwono przekreślona A jak to jest u ciebie? Czy wy budujecie według oryginalnego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 28.07.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Dominika jakbyś mogła to powiedz mi o co chodzi z tymi błędami Bo już nie pierwszy raz o tym czytam. U nas konstruktor robiąc adaptację, czyli dostosowując parametry domu do naszych warunków ( a sądzę, że Górki Wielkie i Bielsko mają tę samą III strefę obciążenia wiatrem i śniegiem) zmienił całą więźbę. Do oryginału nawet nie patrzę bo strona z więźbą jestna czerwono przekreślona A jak to jest u ciebie? Czy wy budujecie według oryginalnego projektu? Hej Kasiu, U nas też architekt wprowadził niewielkie zmiany i budujemy według projektu już po jego adaptacji. Odnośnie tych błędów to Krzysiek, Marta i Iwona pisali, że są nieścisłości w projekcie- gdzieniegdzie trzeba dodać centymetrów. Nasz wykonawca zamawiał wszysko z zapasem. Więźbę już układali i chyba jest ok, bo nic mi nie zgłaszali. Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 30.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Cześć. Odnośnie tych błędów to Krzysiek, Marta i Iwona pisali, że są nieścisłości w projekcie Te nieścisłości w projekcie polegają na różnicy pomiędzy zestawieniem a rzutem. Jak się porówna te dane to cieśla będzie sam wiedział, który wymiar jest prawidłowy. Dodanie centymetrów wynikało raczej z dokonanych przez nas zmian w projekcie [należy przewidzieć wszelkie konsekwencje wprowadzanych zmian]. Uwagi mojego cieśli w porozumieniu z dostawcą drewna były takie, że więźba jest pod względem konstrukcyjnym wyliczona prawidłowo, ale pod względem praktycznym zbyt skromnie. Szczególnie murłaty, do których nie byłoby jak wbić gwoździa gdybyśmy zamówili takie jak w projekcie. Podkreślam, że to są opinie praktyków ale jak się tak zastanowić to więźba musi przecież utrzymać kilka ton! Pozdrawiam, Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.08.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Kurczę Dominiczka bardzo smutne to co piszesz. Wstrętne dranie, takim to bym łeb urwała. Mieliście umowę na wykonanie poszczególnych etapów budów? A może jeszcze jest szansa, żeby wrócili i dokończyli to co mają dokończyć? A zaliczkami masz rację - NEVER!!!!!! Trzymaj się i napisz jakie podjęliście decyzje.Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dominika wysłałm Ci na priva namiary na jednego faceta Luknij sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 08.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Hej Dominika! Tak dobrze żarło i zmarło!! Niestety nasz budowlaniec - nasz pan i to nie zawsze uczciwy. Teraz dopiero doceniam "moją" ekipę: zażądali więcej jeszcze przed przystąpieniem do budowania [na zasadzie: zgadzam się to budują, nie zgadzam się to szukam sobie innej ekipy]. Głowa do góry. Problemy pojawiają się po to, by je pokonywać. Nabierz do tego wszystkiego trochę dystansu [tym bardziej, że i tak budujesz z dość dużej odległości ]. Pozdrawiam, Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 09.08.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dziękujemy wszystkim za pomoc i namiary. Wkrótce zaczynam dzwonić. Mówię Wam, taka byłam wściekła, ze chyba w dziesięciu miejscach na forum wkleiłam ten sam post- oj ale mnie oszukali Już się lepiej czuję. Oczywiście nie zgodziłam się na te dodatkowe 5tys ...wolę to zapłacić komuś innemu...pewnie niktórym trudno będzie to zrozumieć, ale ja już nie mogę z tym człowiekiem rozmawiać po tym, jak się zachował. Tutaj nie ma miejsca na jakiekolwiek dyskusje i próby dogadania się- facet jest tak bezczelny i ograniczony, że szkoda gadać. Niedługo lecimy do Polski i postaramy się jak najwięcej zrobić sami. Przynajmniej włożymy w to dużo serca. A tak w ogóle poczułam ulgę, ze mamy faceta z głowy. Mam go kompletnie dosyć....a pieniądze i tak będzie musiał oddać, bo mu tego nie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 10.08.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 A jakby tak popróbować postraszyć go sądem konsumenckim... jakimkolwiek... Jak przeczytałem to mnie zmroziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 11.08.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Hej sasq,Chyba tak będziemy musieli zrobić. Chociaz na odległość się sądzić- to chyba trochę skomplikowane. Trochę głupio obciążać rodziców kolejną sprawą- już chyba maja wszystkiego dosyć.Pozdrawiam,Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 15.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Faktycznie przyszło nam żyć w w nieciekawym czasie , draństwa i bezczelności jest tyle z możnna by obdzielić ze trzy generacje , pocieszam sie tym że to kiedyś moze nie zniknie bo kanalie są i będą ale może będzie ich mniej co do cegły widziałem na składzie żółty klinkier coś jak sahara , nie wiem gdzie budujecie , i czy nie jest za póżno już na niego pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.08.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Teraz mamy zamiar skupic sie na tym, co dobre, co miało nam dawac radość i szczęście. Budujemy własny dom, realizujemy nasze najwieksze marzenie i nikomu nie pozwolę tego zepsuć. I tak trzymać - Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 22.09.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 witaj Dominika Jestem pod wielkim wrażeniem waszej pracy . Zrobiliściehttp:// BARDZO dużo w krótkim czasie. Gratuluje skuteczności. Podziwiam. Domek wygląda bardzo ładnie. Mierzyliście kąt nachylenia małych daszków?? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 23.09.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witaj Iwonko,Dziękujemy bardzo za miłe słowa. Sami jestesmy zaskoczeni, biorąc pod uwagę okoliczności, że roboty aż tak posunęły się do przodu.No ale, tak jak napisałam, razem można zdziałać wiele. Trzeba tylko wierzyć i nie załamywać się przeszkodami, a potraktować je jako przestrogę na przyszłość.Odnośnie daszków to kąt już był wyznaczony- tzn. główna belka- ta środkowa- i dwie zewnętrzne były już osadzone, ale mniej więcej ( chyba) się zgadzało. I jeszcze kilka pytań- jak tam roboty u Was, proszę o fotki ( skoro nie masz dziennika- zapraszam do wklejenia ich w naszych komentarzach).Który pokoik wybieracie dla siebie? Pozdrawiam serdecznie.Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.09.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 http://celtorek.fotosik.pl/albumy/125856.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.09.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Wieczorem powinnam wstawić aktualne fotki (ew jutro)Będą pod linkiem z poprzedniego postu. Będziemy mieli pokój na parterze - "po garażu". Na górze mam tylko 2 pokoje i łazienkę. Serio jestem pod wrażeniem waszego zorganizowania przy dokańczaniu dachu.Ja na podobnym etapie miałam też PROBLEM z cieślą. Wzięliśmy drugiego. Ogólnie ten drugi był ok, ale to było...."męczące". Powiększałaś okna w łazience -parter i w gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts