Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam prośbe- powiedz mi czy używałeś "listewek plastikowych" montowanych zaraz przy oknach ,żeby nie pękała ściana. Jesli nie to drugie pytanie brzmi ile czasu jestes juz po tynkowaniu i czy w tym miejscu tynk lubi pękać? dzieki :D
https://forum.murator.pl/topic/70990-je%C5%9Bli-ju%C5%BC-otynkowa%C5%82es-mieszkanie-podpowiedz-mi/

Mam tynki od 4 miesiecy i pekaja one przy oknach. Listewek nie mam. Mysle, ze celowosc stosowania listewek zalezy od standardu wykonczenia i pedantycznosci wlasciciela. Przy standardzie przecietnym, tynkach cementowo-wapiennych, wykazujacych nierownosci, brak listewek jest do zaakceptowania.
Mam tynki od 4 miesiecy i pekaja one przy oknach. Listewek nie mam. Mysle, ze celowosc stosowania listewek zalezy od standardu wykonczenia i pedantycznosci wlasciciela. Przy standardzie przecietnym, tynkach cementowo-wapiennych, wykazujacych nierownosci, brak listewek jest do zaakceptowania.

Jak to ma być :-? przy wyższym standarcie pęknięcia mogą być a przy niższym nie...hmmm. Ciekawe.

slczne dzieki za odpowiedzi , juz myslałam ze to znowu jakies techniczne nowinki ,bez których mozna sie obyć. Ale skoro mam się drażnić gdy tylko podejde do okna to wydam te trzy -cztery dychy na okno i niech chociaż tej fuszerki niezauważam (bo niewiem jak wy ale jak u mnie jest coś nie tak to ciągle wchodzi mi to w oczy i drażni mnie chociaż inni tego niezauważą dopuki im tego nie pokaże) dziekuje :wink:
Mam tynki cementowo wapienne od września 2006 i jeszcze nie zauważyłem żadnych pęknięć na ścianach. A dom położony jst około 500 m od torów kolejowych.

Ne bierz do głowy to nie tylko wina narożników :lol: