Bluszczowcy 31.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Zakupiliśmy rozpoczetą budowę. Projekt budowlany, wg którego dom zbudowano jest na poprzedniego właściciela - czy powinniśmy zgłosić fakt zmiany właściciela do projektanta czyli firmy, od której poprzedni właściciel kupił projekt? Czy powinniśmy projekt przepisać na siebie? Zaznaczam, że zamierzam kontynuować budowę zgodnie z owym projektem. Czy zmiana właściciela domu ma znaczenie dla twórcy projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 31.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Potrzebna cesja pozwolenia na budowę... o cesję powinna wystąpić osoba na którą jest wydane pozwolenie....dourzędu, który pozwolenie wydał.... Sprawa jest czysto formalna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 31.01.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Cesję pozwolenia na budowę już mam. Chodzi mi o sam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 31.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 eeeee.... kurcze nie przekombinowywujesz nieco w obawach aby???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 01.02.2007 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 pewnie moje obawy są bezzasadne, ale są one spowodowane wielką biurokracją naszych instytucji. Ostatnio np. dowiedziałm się że moje świeżo przepisane pozwolenie na budowę jest nieprawomocne - mimo tego, że już je od paru dni maiłam u siebie. Po 2 tyg dopiero uprawomocniło się i wtedy musiałam pojechac ponownie po stempelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts