Mis Uszatek1719499023 31.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Karamag się reklamuje, że ma taką specjalną powłokę na swoich umywalkach i muszlach. Nazywa się toto Keratect i kosztuje ekstra 300 zł od sztuki. Czy ktoś ma i stwierdził, że się rzeczwiście mniej brudzi, czy to bujda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 05.02.2007 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 I Koło też ma coś podobnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 06.02.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Koło ma powłokę Reflex . Nie wiem czy jest to zasługa tej powłoki czy jakości wody ale zdecydowanie wolniej sie na niej kamień tworzy niż na tych , które miałam poprzednio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 06.02.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ciekawe tez dlaczego to kosztuje az 300zl.W koncu to tylko umywalka.Wanna Kaldewei z dodatkowa powloka uszlechatniajaca kosztuje tylko o 200 zl wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.02.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Prawdą jest że te powłoki dużo dają. Mam taką specjalną powłokę na wannie Kaldewei chba nazywa się efekt perlisty. Każdy producent zaywa to inaczej i pewnie trochę inaczej działa. Niestety taka powłoka nie zwalnia nas od utrzymania sprzętu w czystości. Łatwiej jest tylko to robić. Na pewno nie należy stosować wynalazków typu mleczko bez zarysowań itp.Jak woda zawierająca związki głównie wapnia i magnezu wyparuje, osadzą się one w postaci osadów i nic nie pomogą same powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 06.02.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam.Mam ceramike villeroy&boch z powloka i jest zauwazalnie lepiej.Koszt jest spowodowany chyba koniecznoscia wypalania ceramiki w duzych temperaturach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korciula 07.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Wlaśnie kupiłam umywalke i wc podwieszane z Koła z powłoką reflex. Zapłaciłam po 70 zł więcej za miskę i umywalkę. Do mycia umywalki polecono mi preparat firmy HG. Do kibelka jest on za słaby. Może macie jakieś doświdczenia czym myć kibelek z taką powłoką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 07.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 kupujesz z powłoką (jakąśtam) i masz problem - kupisz bez powłoki polejesz domestosem wyszorujesz szczotką ryżowa i masz czysto. Jak ktoś nie będzie sprzątał to żadna warstwa nie pomoże. A co do łatwiejszego sprzątania tymi specjalnymi środkami - same nie czyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korciula 07.02.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jest w tym trochę racji, że te z powłoka sa bardziej problematyczne.Trzeba kupic coś specjanego do czyszczenia...Te specjalne środki mają utrzymac ceramikę w bardzo dobrym stanie przez długi czas, same na pewno nie wyczyszczą. Jak dla mnie fajniej jest sprzatać rzadziej, a to da mi ta powłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja myję różnymi środkami , głównie w żelu i łagodnymi . Ostatnio miałam Domestos ale nie ten w dużych butlach tylko taki miejszy , bodajże Multi Purpose( chyba ) . Są dwa rodzaje Alpine( zielony ) i drugi niebieski ( nie pamiętam nazwy ) . Myję raz na tydzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 07.02.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 W sklepie mówią, żeby nie używać kwaśnych środków. Ale bez nich kamień słabo schodzi, np. przy wylewce. To co - zamienił stryjek siekierkę na kijek (za dopłatą)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korciula 08.02.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wyczytałam gdzieś że jest środek z HG który dobrze radzi sobie z zółtymi zaciekami. Może z kamieniem tez sobie poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.02.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kamien pieknie schodzi jesli sie go namoczy przez jakis czas w occie. Tylko nie wiem czy mozna tak robic na tych z spec. powloka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Z moich obserwacji ( ponad dwuletnich ) wynika że jak się czyści regularnie to ten osad i kamień nie ma szans się odkładać . Ravak ma taki łagodny środek , co prawda do kabin prysznicowych z taką specjalną powłoką , ale chyba do ceramiki też się nadaję . Ja oprócz kabiny czyszczę nim brodzik i wannę akrylową . Jak dotąd powłoka zarówno wanny jak i brodzika jest jak nowa , więc można go chyba bez obaw i do ceramiki zastosować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 08.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Od 5 lat mamy kibelek z taką połoka ( nie wiem jakiej firmy) ale z górnej półki. Wyglada jak nowy, a nie jestem fanka sprzątania kibla , mam tylko zamontowane kostki zapachowe - zawsze. Umywalkę też mamy taka, ale niestety osad mydła chwyta się wszystkiego, ale jak ją wyczyszcze to tez jak nówka - zero zarysowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korciula 09.02.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 czy czyszcząc kibelek z taką powłoka mozna używać szczotki, takiej do kibelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts