Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zielony nalot na betonie komórkowym

Recommended Posts

A dlaczego mówisz że to nie grzyb . Mój sąsiad kupił sobie parę palet przed kopaniem rowów postało trochę na deszczu i wszystkie z wierzchu miały zielony nalot =mchu

Uroki tego materiału jak namoknie wiedziałam to już nie na jednej budowie

Jak miały zielony to zeszlifowali wygląda dobrze tam gdzie zczerniało bloczki jakieś dla mnie całe sine

Nic to nie szkodzi, każdy materiał trochę porowaty, szorstki na wilgoci łapie różne porosty (także cegła, dachówki itp.). To nie wchodzi do środka BK, ani też cegły. Na białym natomiast bardziej widać. To nie prawda, że BK wchłania wodę - tylko na bardzo małą głębokość i mniej niż czerwona ceramika. Zeszlifować dla powodów głównie estetycznych.

Na 2 czy 3 sztukach siporexu pojawił nam się zielony nalot. Co to może być, bo przecież nie grzyb. Co można z tym zrobić? Mąż twierdzi, że to było od początku, wykonawca, że nic nie było. :roll:

Są trzy możliwości:

-wieźba "farbuje",

-wytrącił sie promieniotwórczy pluton,

-jest tak przyjazny środowisku, że "przyroda go pokochała".

Pozdrawiam.

Nie chodzi tylko o to jak to usunąć, ale jak zapobiec powstawaniu w przyszłości. A sposób jest tylko jeden: zapobiec wilgoci.

Dokładnie tak.

Bloczki BK muszą stać na suchym miejscu i pod daszkiem, to powinno wystarczyć.

Miłość bloczków i natury będzie dalej trwała, :D lecz nie będą mieli tego zielonego potomstwa :wink:

Pamiętać nalezy , że to taki tymczasowy środek antykoncepcyjny :wink:

Pozdrawiam