Mistic_2005 31.01.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie.Bardzo się cieszę, ze będę mógł wreszcie zaistnieć i zadać kilka pytan na tym formu.Mam 26 lat i od urodzenia mieszkałem w bloku. Po ślubie kupilismy z żoną mieszkanie, spłaciliśmy kredyt, wyremontowalismy całośc najlepiej jak moglismy - 50 m2. Kiedy urodziła się moja największa radość - córeczka Otylia Helena -postanowiłem, że musze coś zmienić. Prowadziłem już 4 lata swoją firmę i z roku na rok szło mi coraz lepiej. Postanowiliśmy "zainwestowac" w budowę domu. Sprzedaliśmy mieszkanie za 135 tys. i wybaliśmy projekt muratora:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=326&IdKolekcji=33#Domek ma 83,6 m2 - dla nas wystarczy - może kiedyś dobudujemy cos jeszcze.Kupiliśmy działkę 1600 m2 za 32 tys. zł.Po sprzedaży domu łącznie mamy około 200 tys. zł "na kupce".Czy za te pieniążki damy radę wybudowac i wyposażyć nasz nowy domek???Jak długo może potrwac taka budowa???Na co zwócić uwagę???Jakim systemem budowac???Jakie ogrodzenie wybrać - drewniane czy murowane??? (ogrodzenie działki).Na co uważać podczas budowy.Materiały będziemy mieli w rewelacyjnych cenach ponieaż moja siostra jest kierownikiem jednej z wiekszcyh hurtowni w wielkopolsce i rabaty będą bardzo duże.Prosze o kilka wskazówek - z góry wszystkim dziekuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasiac 01.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 To był kiedyś mó faworyt:) Niby pomysl mi sie zmienil ale w sumie projekt nadal nie wybrany... Wiec chetnie poczytam co tutaj zostanie napisane. Bo dysponuje dokladnie takimi samymi funduszami - 200 tys. na sam dom do wprowadzenia z tym, ze nie mam zadnych znizek w hurtowniach... Ale jak bedziesz mial info gdzie ewentualnie moglabym kupic cos taniej w Wielkopolsce to daj znac Pozdrawiam! Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucik5 07.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 To dopiero zbieg okoliczności. Ja również wybrałem z żona ten projekt, a co najlepsze też mam zamiar zmieścić się w kwocie 200KPLN. Mamy działkę uzbrojoną ogrodzoną ( trzeba "tylko" wstawić tam domek ) i czekamy na zakończenie formalności spadkowych. Jestem na etapie wyboru technologii. Moje typy na początek to płyta fundamentowa ( jestem ze śląska - szkody górnicze) , ściany z porotherm 37 albo 44 ( ściana jednowarstwowa ) strop drewaniany, pokrycie dachu - blachodachówka. Co wy na to. Może ktoś ma jakiś inny pomysł. Chętnie nawiąże kontakt z osobą , która juz wybudowała taki dom.Proszę o maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 03.03.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Tez planuje budowe tego domku. wariant i z a\garażem!! Rowniez myslalem o kwocie 200tys zl. ciekawe co z tego wyjdzie!! Ale skoro inni tez tak mysla - to chyba jest szansa!! POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.03.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 To dopiero zbieg okoliczności. Ja również wybrałem z żona ten projekt, a co najlepsze też mam zamiar zmieścić się w kwocie 200KPLN. Mamy działkę uzbrojoną ogrodzoną ( trzeba "tylko" wstawić tam domek ) i czekamy na zakończenie formalności spadkowych. Jestem na etapie wyboru technologii. Moje typy na początek to płyta fundamentowa ( jestem ze śląska - szkody górnicze) , ściany z porotherm 37 albo 44 ( ściana jednowarstwowa ) strop drewaniany, pokrycie dachu - blachodachówka. Co wy na to. Może ktoś ma jakiś inny pomysł. Chętnie nawiąże kontakt z osobą , która juz wybudowała taki dom.Proszę o maila. Ja także za kilka tygodni rozpoczynam budowę tego domku . Ty budujesz w Rudzie Śląskiej a ja koło Siewierza . I też zamierzam zmieścić się w kwocie 200 tys. do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rofmaniak 13.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Tak wlasnie patrze na Twoj projekt - Mistic_2005 - i smieje sie wlasnie sam do siebie bo bardzo mi sie podobal ten domek i w moich pierwotnych zamiarach byla budowa tego domu - ale wersja z wiata , jednak warunki zabudowy wymagaly domu z dachem o nachyleniu min 35 stopni i niestety musialem zmienic projekt!!! Hehe , ale uwazam ze ten projekt jest zgrabny , funkcjonalny i bardzo ladnie bedzie sie prezentowal:) pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 13.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Lejecie miód na moje serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 13.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 I najważniejsza uwaga na bieżąco. Niech Wam ktos sprawi więźbę dachową . Według mojego kierownika budowy brakuje w projekcie kilku krokwi..... - generalnie więźba do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 18.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Podtrzymuję temat.Czy osoby budujące ten dom moga cos dodać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 18.03.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Podtrzymuję temat. Czy osoby budujące ten dom moga cos dodać ? Staszek rzuć okiem proszę na część swojego dziennika do kometowania - zapytałem tam o kilka rzeczy związanych z naszym domkiem. Będę wdzięczny za informacje i wskazówki ------------------------------ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts