Ew-ka 09.09.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Pozdrawiam pionierkę olejarstwa syntetykiem. dzieki ale gdybym nie widziała olejowanego parkietu na żywo -na wlasne oczy - parkietu po 4 latach używalności .....pewnie dalabym lakier ,bo nie znalam takiego rozwiązania Niestety firma Junckers nie sprzedaje już olejów w Polsce. Dystrybutor - firma SPJ - zajął się czymś innym, ale nie zdążył od roku poprawić stron www. nasz olej Junckers kupiliśmy w Niemczech - to właśnie u brata widzieliśmy ten olejowany parkiet i chcieliśmy mieć dokładnie ten sam kolor i efekt ( brat kupił parkiet w Polsce ...my olej w Niemczech ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 12.09.2007 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 4. jeszcze jedno parkieciarz poleca tez nowość firmy BONA nazwa to chyba Natural czy coś w podobie - jest to olej który ma właściwości lakieru w utrzymaniu czystosci Ja bym w to nie wierzył. Zresztą zasięgnąłem opinii fachowca, który stwierdził, że to bardziej lakier niż olej. Wszystkie substancje do konserwacji drewna dzielą się na takie które 1) wnikają i działają wewnątrz drewna 2) pozostają na powierzchni, tworząc mniej lub bardziej elastyczną i twardą warstwę. Cudów nie ma, a raczej są tylko w folderach reklamowych. Jeśli to cudo zostaje na powierzchni, choćby w niewielkim stopniu, to musisz się liczyć z takimi samymi uciążliwościami, jak w przypadku lakieru. Ale może się wypowie ktoś, kto to ma i eksploatuje przez ... powiedzmy 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 13.09.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Właśnie polecono mi ten nowy produkt Bona Naturale do parkietu ? W październiku będe miała układany parkiet przemysłowy tekowy - zaproponowano mi pokrycie go tym właśnie nowym produktem. Byłam zdecydowana na olej ale bałam sie troche tego sprzątania . Napisze pare zdań o tym produkcie - podłoga pokryta tym produktem nie musi być konserwowana pastami, olejami, czy woskiem ( do czyszczenia używamy tylko produktu Bona Care Cleanerem - bardzo prosty w użyciu spryskujemy podłoge preparatem i wycieramy specjalnym mopem i wszystko). Powierzchnie zabezpieczona tym produktem w razie uszkodzenia można naprawić miejscowo, bez konieczności matowienia całej powierzchni i nakładania nowej warstwy na całej powierzchni ( jak przy olejowanej podłodze ). I co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 26.09.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Uprzejmie donoszę, że mój parkiet olejowany syntetykiem już leży. Od 2 tygodni odbywa się testowanie, które polega na: * wdeptywaniu kurzu pobudowlanego, pyłu gipsowego, trocin * szuraniu ciężkimi przedmiotami * upuszczaniu zabawek i ślinieniu podłogi (dziecko!) Już wkrótce przedstawię wyniki. Witam, A jakim olejem ( nazwa produktu , firma) pokryłeś parkiet, przedstaw jakieś fotki. pozdrawiam; Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 26.09.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam!Ja też proszę o nazwę oleju i firmy,który użył Miś Uszatek.I oczywiście fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 26.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Tukaj Twoja podłoga zaolejowana jest magikiem?Przy tym oleju podane są różne kolory, mam rozumieć, że jest to olej barwiący?Czy też nadaje tylko odcień Jakiś?Ty użyłeś bezbarwnego.?pozrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 26.09.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ze zdjęć widać, że tukaj użył bezbarwnego/naturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 27.09.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ze zdjęć widać, że tukaj użył bezbarwnego/naturalnego. Witam, Potwierdzam opinię Profesjonalisty, jest to olej bezbarwny. pozdrawiam; Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 09.10.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ja też proszę o nazwę oleju i firmy,który użył Miś Uszatek. I oczywiście fotki! Przepraszam za zwłokę - byłem na wakacjach. Fotek na razie nie mogę zrobić, ale dostarczę takowe razem z podsumowaniem, które obiecałem po okresie próbnym. Olej nazywa się Flugger Traeolie. Kosztuje ok. 25 zł/l i jest przeznaczony teoretycznie do tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 02.03.2008 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Kobyłka u płota i pokazuję swoją podłogę.http://farm4.static.flickr.com/3179/2305895496_b34b9f14b7_o.jpgW międzyczasie zaolejowałem ją drugi raz i zawoskowałem, a więc osiągnęła swoj docelowy stan. Oleju dałem "do syta", aż się prawie kleiła, ale to minęło z biegiem czasu.A teraz podsumowanie. Podłoga ma lekki połysk, ale dużo mniejszy niż lakierowana. Rysy, nawet jeśli powstają, to są słabo widoczne. Jest intensywnie eksploatowana i często lądują na niej resztki jedzenia z dziecięcej buzi. Raz przez nieuwagę zlądował na niej kubeł wody i nic się nie stało. Zmywa się znakomicie i nie zostają ślady ani zmatowienia. Czytam sobie posty o strasznych plamach, które powstają na olejowanej podłodze po myciu wodą i uśmiecham się pod wąsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Misiu a co to za drewno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.03.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 dołaczam sie do pytania na ipe za jasne może doussie lub jatoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 30.03.2008 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ciekawe, czy ktoś zgadnie. Chyba nie. Na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.03.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 usłojenie jak na starych meblach :)Jakieś takie mi się kojarzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 31.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Sucupira???albo hmm wydaje mi sie że raczej na 90% sapeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts