Gość 26.05.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Pomozcie, prosze, jak pozbyc sie mrowek, ktore zaczely odwiedzac moja kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Sposób który wypróbowałem to: wymieszać boraks (albo boramon już dokładnie nie pamiętam nazwy, ale jest to środek który zawiera każdy preparat mrówko-bójczy)z ugotowanym żółtkiem jajka.Proporcje są obojetne. Żółtko ma nęcić mrówki.Tak przygotowaną mieszaninę rozłożyć w mieszkaniu , w miejscach gdzie mrówek jest najwięcej. Mróweczkom krzywdy nie robić! Wypełzną z zakamarków, wezmą pokarm i zaniosą do gniazda. Dzięki temu zatrują wszysko , łącznie za larwami, i sczezną doszczętnie.Po takiej kuracji przez rok miałem spokój.Po tym zastosowałem jeszcze raz, i o mrówkach ślad zaginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Sposób który wypróbowałem to: wymieszać boraks (albo boramon już dokładnie nie pamiętam nazwy, ale jest to środek który zawiera każdy preparat mrówko-bójczy)z ugotowanym żółtkiem jajka.Proporcje są obojetne. Żółtko ma nęcić mrówki.Tak przygotowaną mieszaninę rozłożyć w mieszkaniu , w miejscach gdzie mrówek jest najwięcej. Mróweczkom krzywdy nie robić! Wypełzną z zakamarków, wezmą pokarm i zaniosą do gniazda. Dzięki temu zatrują wszysko , łącznie za larwami, i sczezną doszczętnie.Po takiej kuracji przez rok miałem spokój.Po tym zastosowałem jeszcze raz, i o mrówkach ślad zaginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 A jakie to są mrówki faraona, czy ogrodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 to sa mrowki ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 29.05.2003 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 stosuję środek kupiony w sklepie ogrodniczym - to takie czerwone kryształki - rozsypuję to w ogródku koło mrowiska, mróweczki rzucaja się na to, wnoszą do środka mrowiska i za kilka dni mrowiska nie ma może będzie to działało też w domu? zobacz czy nie ma gdzieś resztek jedzenia w kuchni do których ściągaja mrówy... snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sajmon 02.06.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Do mojej mamy w bloku mrówki wchodziły w okolicy balkonu "odgrodziła" balkon skórkami ze świeżo obranego ogórka, zeschnięte skórki były wymieniane. Mrówki odeszły.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 04.06.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Jeśli mrówki znajdują się w okolicach domq a nie w jego murach, proponuje bardzo skuteczny sposób a chyba najprostszy - wysypać dosyć dużą ilość soli na drogi ich podróżowania i oczywiście na mrowisko. Mrówek nie zabija (huma-... mrówko-nitarne) tylko zmusza sie je usunięcie się z danego terenu. Odchodzą zawsze dosyć daleko. A sól wypłukuje pierwszy deszcz - i problem z głowy. Miłej zabawy ogólnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 05.06.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 w sklepach ogrodniczych jest super środek odstraszający mrówki, robactwo wszelkie (w tym blokowiskowe karaluszki). nazywa się to K-Otrinum. działa rewelacyjnie, trzeba tylko pamiętać, że są dwie odmiany - jedna do wnętrz, druga do stosowania na zewnątrz. Sprzedawca będzie wiedział. Mieszasz środek z buteleczki z wodą i opryskujesz miejsca przejść obcych wojsk + miejsca, ktrędy mogą się dostawać - ściany przy oknach i drzwiach, podłoga itp. u mnie pomogło jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.06.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Na mrówki ogrodowe w mieszkaniu doskonale działa zwykły ocet. Nie znoszą tego zapachu i wynoszą się w jeden dzień. Przetrzeć trzeba podłogę i miejsca gdzie jest ich najwięcej 10% octem. Skuteczne nietrujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareko 08.06.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 ja tez nie znosze tego zapachu wiec pewnie bym sie predzej niz mroki wyprowadzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts