Siago 01.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam Fszystkich budujących i podglądających M08!!! Jestem tu nowa ale od początku śledze losy klubu no i co tu ukrywać historię budowy Mario_ Pa... (to bardzo fajna lektura ) Jestem tu dlatego że już od dawna zdecydoaliśmy się z żonkiem zakupić ten projekt jeśli tylko kupno działki stanie się faktem ale na razie końca nie widać, więc siedze sobie czasem, czytam i wzdycham bo ceny rosną, fachowcy uciekają za granicę i aż strach pomyśleć co będzie dalej... Kilka szczegółów o nas kupujemy działkę pod Nowym Dworem Maz. a trwa to dlatego tak długo bo nasze sądy kochane działają jak działają i człowiek nic nie poradzi na brak terminów.. A propos może ma ktoś znajomości w sądzie właściwym dla Saskiej Kępy??Czekamy na sprawę spadkową... czekamy i nic... W każdym razie projekt M08 po obejrzeniu chyba fszystkich projektów w necie w gazetach ... porównaniu cen projektów indywidualnych i innych wydał nam się wymarzony dla nas no i urzekł nas - swoim tarasem.. Mamy torchę problemów ale za to cena działki niska... np. droga dojazdowa jest - ale za wąska - ponieważ sąsiad postawił swój płot o 1,5 m za daleko... no i czekamy na plan zagospodarowania - gmina jest w trakcie opracowania... I jeszcze jeden mały problemik - chcemy działkę kupić na kredyt tylko nie wiemy czy bank na to pójdzie...no i jaki bank wybrać?? zastanawiamy się nad milenium czy ktoś moze porównywał?? sytuacja nie jest moze za "rózowa" ale ja i tak się cieszę bo przynajmniej jest do czego dążyć a co to by było za życie jak by cżłowek od razu miał wszystko?? W każdym razie pozdrawiam wszytkich forumowiczów serdecznie i dziękuję że jesteście.. mam nadzieje że już niedługo będe miała co opisywać powinno być jakieś pozdrowienie dla budujacych - ale jeszcze go nie wymyśliłam Siago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 01.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Cześć Siago Zielony Ludku. Witaj w gronie budujących M08. Na początek sugeruję żeby wątek przenieść do Klubu budujących M08. Co do kredytu to ja analizowałem Millenium przed zakupem działki na sama ziemię. ale się nie zdecydowałem, a niedawno dostałem kredyt też w millennium na budowę. dodam że nie byłem wielkim zwolennikiem tego banku. co do kredytów na działkę to rok temu dawali tylko na 50% resztę musiałaś dać jako wkład własny, ale możliwe że sie coś pozmieniało. Teraz jest tez możliwość wzięcia kredytu na całość działka + budowa. pewnie warto rozważyć bo wyjdzie pewnie taniej i prościej niż 2 kredyty. Jak prześledzisz wątki w klubie to obecnie Lord jest chyba na etapie poszukiwania kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siago 01.02.2007 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzięki za podpowiedź Meb widać nie tylko w budowaniu ze mnie zielony ludek chciałam dołączyć do klubu budujących M08 i mi nie wyszło ale pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 01.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mogę Ci jakos pomóc ? Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts