Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt i Millenium i GE Money

S. K

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj.

Złożyłem wniosek 20 Grudnia i dopiero tydzień temu dostałem pozytywną odpowiedz, wcześniej chcieli dokumenty które już raz składałem i po interwencji okazało się że jest ok. Ostatecznie wybrałem ofertę millenium bo w GE przed podpisaniem umowy znów chcą dodatkowe dokumenty a to mnie przeraża , że tak będzie ciągle.

Witaj.

Złożyłem wniosek 20 Grudnia i dopiero tydzień temu dostałem pozytywną odpowiedz, wcześniej chcieli dokumenty które już raz składałem i po interwencji okazało się że jest ok. Ostatecznie wybrałem ofertę millenium bo w GE przed podpisaniem umowy znów chcą dodatkowe dokumenty a to mnie przeraża , że tak będzie ciągle.

Znaczy jakie ??

Byłem w banku dwa razy

1) złożyłem papiery takie jak chcieli

2) podpisałem umowę

Do dziś dali 3 raty i nie mam uwag.

Ale jeszcze kupa czasu współpracy więc nie mogę ich polecać :lol:

Naczytałem się postów „bankowych” i niepotrzebnie się wystraszyłem, jednak chyba jest prawdą że niezadowoleni przekazują więcej informacji niż zadowolenie (ci się nie rozpisują) ;)

U mnie jednak bez problemu :) (Warszawa), obawiałem się długiego czasu na uzyskanie decyzji banku a jednak jest szybko, byłem raz w banku złożyłem wszystkie dokumenty, po trzech dniach zadzwonił do mnie doradca i poprosił o dodatkowe rozpisanie wykończenia w kosztorysie. Wysłałem e-mail na drugi dzień i po w sumie tygodniu dostałem pozytywna decyzję i umowę kredytową którą właśnie studiuję.

Ponieważ mam ciśnienie na podpisanie umowy z wykonawcą na stan surowy (w środę podpisuję) w międzyczasie pobiegłem do Nordei. Pan z Nordei obiecał mi dać lepszą ofertę do wtorku + decyzję o przyznaniu kredytu (wszystkie dok. złożyłem), zobaczymy we wtorek.

Jak dostane w Nordei jak obiecano to raczej wezmę w Nordei w GE obawiam się opóźnień w wypłatach (dużo osób narzeka na GE , Norde chwalą ).

• 2 weeks później...

Witam

Ja w końcu wybrałem też GE, i jak na razie jest chyba normalnie, po 4 dniach od złożenia papierów mam pozytywną decyzję i tylko muszę uzupełnić dwa papierki (jeden z winy doradcy a drugi to braki w kosztorysie). Mam nadzieję, że dalej też pójdzie w miarę gładko, myślę że to dzieki temu że kredyt jest załatwiany przez expandera, oni mają ciągły kontakt z bankiem i chyba ich lepiej obsługują niż indywidualnego klienta. Na plus liczy się to że nie muszę wyceniać nieruchomości, wystarczą zdjęcia i kosztorys też mogę zrobic sam. Pozostałe papiery też bez jakichś udziwnień.

:lol: Pierwsza transza wypłacona więc na razie idzie jak po maśle :lol: .

Ja też byłem w expanderze ale ostatecznie poszedłem sam do 3 banków.

OD 4-02-2007 do 22-02-2007 załatwiłem wszystko w GE bez żadnych problemów (pieniądze wypłacone dziś przez GE).

W trakcie załatwiania kredytu poprosiłem o zmianę wysokości transz ustalonych przez bank , zmienili bez problemu - jedyny minus że czekałem na decyzje w tej sprawie trzy dni. Ogólnie jestem bardzo zadowolony , zobaczymy jak będzie dalej. :wink:

Bank Dom promuje łatwobralny kredyt hipoteczny. Łatwobralność to esencja filozofii banku, który nie włączając się w wojnę cenową na rynku, stale buduje przewagę konkurencyjną w oparciu o dostępność i łatwość uzyskania kredytu.

http://www.bankdom.pl

ok i mów dalej o warunkach ...jaki spred itp..

Bank Dom promuje łatwobralny kredyt hipoteczny. Łatwobralność to esencja filozofii banku, który nie włączając się w wojnę cenową na rynku, stale buduje przewagę konkurencyjną w oparciu o dostępność i łatwość uzyskania kredytu.

http://www.bankdom.pl

Proszę nie rozśmieszać klientów :lol: Jak dostałem w tym banku zestawienie prowizji i oprocentowania, to ... dobrze, że siedziałem :lol: Nawet po obniżeniu tego o 50% i tak byłoby drożej, niż w innym banku, najmniej konkurencyjnym cenowo z pozostałych..

Przecież to chyba jakiś dowcip :lol:

Proszę nie rozśmieszać klientów Jak dostałem w tym banku zestawienie prowizji i oprocentowania, to ... dobrze, że siedziałem Nawet po obniżeniu tego o 50% i tak byłoby drożej, niż w innym banku, najmniej konkurencyjnym cenowo z pozostałych..

Przecież to chyba jakiś dowcip

Podaj konkurencyjne cenowo banki , szukam kredytu na zakup mieszkania.

POZ. pepi

• 1 month później...