S. K 01.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam.Mam decyzję kredytową z Millenium i GE Money kredyt hipoteczny w CHF, właściwie obie podobne więc mam dylemat. Co sądzicie o tych bankach, jakie są wasze doświadczenia.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 04.02.2007 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witaj, Jak długo czekałeś /aś na decyzje z GE, ja właśnie złożyłem wniosek który jest w analizie,zalezy mi na czasie , troche sie obawiam ile to trwa. z góry dziekuje za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S. K 05.02.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witaj.Złożyłem wniosek 20 Grudnia i dopiero tydzień temu dostałem pozytywną odpowiedz, wcześniej chcieli dokumenty które już raz składałem i po interwencji okazało się że jest ok. Ostatecznie wybrałem ofertę millenium bo w GE przed podpisaniem umowy znów chcą dodatkowe dokumenty a to mnie przeraża , że tak będzie ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witaj. Złożyłem wniosek 20 Grudnia i dopiero tydzień temu dostałem pozytywną odpowiedz, wcześniej chcieli dokumenty które już raz składałem i po interwencji okazało się że jest ok. Ostatecznie wybrałem ofertę millenium bo w GE przed podpisaniem umowy znów chcą dodatkowe dokumenty a to mnie przeraża , że tak będzie ciągle. Znaczy jakie ?? Byłem w banku dwa razy 1) złożyłem papiery takie jak chcieli 2) podpisałem umowę Do dziś dali 3 raty i nie mam uwag. Ale jeszcze kupa czasu współpracy więc nie mogę ich polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 10.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Naczytałem się postów „bankowych” i niepotrzebnie się wystraszyłem, jednak chyba jest prawdą że niezadowoleni przekazują więcej informacji niż zadowolenie (ci się nie rozpisują) U mnie jednak bez problemu (Warszawa), obawiałem się długiego czasu na uzyskanie decyzji banku a jednak jest szybko, byłem raz w banku złożyłem wszystkie dokumenty, po trzech dniach zadzwonił do mnie doradca i poprosił o dodatkowe rozpisanie wykończenia w kosztorysie. Wysłałem e-mail na drugi dzień i po w sumie tygodniu dostałem pozytywna decyzję i umowę kredytową którą właśnie studiuję. Ponieważ mam ciśnienie na podpisanie umowy z wykonawcą na stan surowy (w środę podpisuję) w międzyczasie pobiegłem do Nordei. Pan z Nordei obiecał mi dać lepszą ofertę do wtorku + decyzję o przyznaniu kredytu (wszystkie dok. złożyłem), zobaczymy we wtorek. Jak dostane w Nordei jak obiecano to raczej wezmę w Nordei w GE obawiam się opóźnień w wypłatach (dużo osób narzeka na GE , Norde chwalą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 21.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 No i jednak wybrałem GE Money, na razie wszystko idealnie - do końca tygodnia mają byc pieniądze na koncie - pożyjemy zobaczymy. Pozwole sobie opisywać współprace z GE w trakcie mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 22.02.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 WitamJa w końcu wybrałem też GE, i jak na razie jest chyba normalnie, po 4 dniach od złożenia papierów mam pozytywną decyzję i tylko muszę uzupełnić dwa papierki (jeden z winy doradcy a drugi to braki w kosztorysie). Mam nadzieję, że dalej też pójdzie w miarę gładko, myślę że to dzieki temu że kredyt jest załatwiany przez expandera, oni mają ciągły kontakt z bankiem i chyba ich lepiej obsługują niż indywidualnego klienta. Na plus liczy się to że nie muszę wyceniać nieruchomości, wystarczą zdjęcia i kosztorys też mogę zrobic sam. Pozostałe papiery też bez jakichś udziwnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 22.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Pierwsza transza wypłacona więc na razie idzie jak po maśle . Ja też byłem w expanderze ale ostatecznie poszedłem sam do 3 banków. OD 4-02-2007 do 22-02-2007 załatwiłem wszystko w GE bez żadnych problemów (pieniądze wypłacone dziś przez GE). W trakcie załatwiania kredytu poprosiłem o zmianę wysokości transz ustalonych przez bank , zmienili bez problemu - jedyny minus że czekałem na decyzje w tej sprawie trzy dni. Ogólnie jestem bardzo zadowolony , zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba________ker 26.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Bank Dom promuje łatwobralny kredyt hipoteczny. Łatwobralność to esencja filozofii banku, który nie włączając się w wojnę cenową na rynku, stale buduje przewagę konkurencyjną w oparciu o dostępność i łatwość uzyskania kredytu. http://www.bankdom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 26.02.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Łatwobralność a jakie jest oprocentowanie kredytu na 30 lat w CHF powiedzmy 250 000 pln wkład własny 100 000 pln. uwzgledniając wszystko (prowizja itp.) czyli rzeczywista stopa % Zaglądałem na tą stronę i CHF jakoś mało Albo jaki jest całkowity koszt takiego kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 26.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Bank Dom promuje łatwobralny kredyt hipoteczny. Łatwobralność to esencja filozofii banku, który nie włączając się w wojnę cenową na rynku, stale buduje przewagę konkurencyjną w oparciu o dostępność i łatwość uzyskania kredytu. http://www.bankdom.pl ok i mów dalej o warunkach ...jaki spred itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.02.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Podciągam, bo też jestem zainteresowana porównaniem ofert tych banków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba________ker 27.02.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Jeśli chodzi o porównanie można porównać kredyty hipoteczne tych dwóch banków i 13 innych na stronie. http://pozyczki-hipoteczne.pl/kredyty_mieszkaniowe.html Chyba trochę wygodniej niż chodzić od banku do banku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 07.03.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Pierwsza wpadka GE, dostałem poleconym orginał ubezpieczenia jakiegoś goscia z Białegostoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S. K 07.03.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 W Millennium też wpadka, byłem dzi dostarczyć dokumenty o wypłatę transzy i okazało się że bank zgubił umowę ubezpieczenia nieruchomoci a bez tego nie można uruchomić kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 08.03.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Bank Dom promuje łatwobralny kredyt hipoteczny. Łatwobralność to esencja filozofii banku, który nie włączając się w wojnę cenową na rynku, stale buduje przewagę konkurencyjną w oparciu o dostępność i łatwość uzyskania kredytu. http://www.bankdom.pl Proszę nie rozśmieszać klientów Jak dostałem w tym banku zestawienie prowizji i oprocentowania, to ... dobrze, że siedziałem Nawet po obniżeniu tego o 50% i tak byłoby drożej, niż w innym banku, najmniej konkurencyjnym cenowo z pozostałych.. Przecież to chyba jakiś dowcip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 08.03.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 tak myślałem , ubaw po pachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 09.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Proszę nie rozśmieszać klientów Jak dostałem w tym banku zestawienie prowizji i oprocentowania, to ... dobrze, że siedziałem Nawet po obniżeniu tego o 50% i tak byłoby drożej, niż w innym banku, najmniej konkurencyjnym cenowo z pozostałych.. Przecież to chyba jakiś dowcip Podaj konkurencyjne cenowo banki , szukam kredytu na zakup mieszkania. POZ. pepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 12.03.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Porównania, zestawienia, porównania - myślę, że warto. Zajrzyjcie do tego tematu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=94316 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 07.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dziś został wrzucony wniosek do GE o wypłatę II transzy. Procent zawansowania prac około 20 % ( II transza po 25%) ciekawe jak będzie. Teoretycznie powinienem dostać 50% drugiej transzy, tytułem zaliczki (ze względu na nie osiągnięty stopień zawansowania 25%) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts