Nadziejka 01.02.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Gdzie można kupić dobry workowany ekogroszek w okolicach Wrocławia/Czernica? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sprawdzone namiary Pozdrawiam, Nadia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 01.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Kupowałem ekogroszek we Wrocku na składzie na Wojnowie (wjeżdżając od Kamieńca to blisko, Ul. Betonowa) Kupowałem go luzem a sam sobie workowałem, ale jest możliwość że facet Ci wsypie do woreczków za dodatkowa opłatą. Tona mnie kosztowała we wrzesniu 420zł + transport. Groszek jest dość dobry z Kopalni Julian z Piekar Śl.. Ładnie się wypala Nie ma dużo popiołu, czasami zdażają się spieki ale rzadko. Uważany jest w Polsce za dobry jakościowo. Jutro postaram się znależć nr telefonu i podeślę.scur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 01.02.2007 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Scur, wielkie dzięki bo już zaczynałam tracić nadzieję, że jest coś w okolicach:) Martwi mnie tylko to, że węgiel ze składu może być mokry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 09.11.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 no wlasnie.. jak to z tym ekogroszkiem we wrocku? zna ktos sprawdzony sklad gdzie tanio i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.11.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 no wlasnie.. jak to z tym ekogroszkiem we wrocku? zna ktos sprawdzony sklad gdzie tanio i dobrzeNiestety to co piszą powyżej, to już przeszłość. W jakimś wrześniu tego roku kupowałem przy tej betonowej za 660/tona W październiku już nic nie mieli. Nie wiem jak jest w tej chwili. Poszukaj na allegro. Ale ceny już około 800zł/tonę. Ostatnio kupiłem z Nadolic z hurtowni Styk, ale coś nie tak z nim jest. Niby ma mieć wyższą kaloryczność, a coś marnie u mnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 17.11.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja kupowałem w pazdzierniku na robotniczej 600 zł tona workowany po 50 kg. ale niestety strasznie dużo szlaki zostawia kombinowałem z ustawieniami i nic nie pomogło co do kaloryczności to jest O.K moge wysłać na priv kontakt do gościa z Czernicy który kilka dni temu dzwonił do mnie że ma groszek po 800 zł/tona . Kupowałem od niego w tamtym roku i podobnie zostawiał dużo szlaki , ale teraz ma ponoć inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.11.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 to ja poproszę do tego pana z Czernicy.Ja ostatnio kupowałem w Nadolicach ale chyba coś u niego nie tak z kalorycznością, bo rozpala mi max do 55 stopni a na poprzednim miałem i po 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.11.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 na Jarnołtowskiej jest taka firma KJT mają groszek ekoret po, zdaje się, 800zł/tworkowany - workują sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMBERLI 28.11.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 MY Z SASIADEM TEŻ KUPILIŚMY W STYKU I OBOJE JESTEŚMY ZADOWOLENI JA MAM PIEC ZĘBIEC A SĄSIAD MA GALMET. BARDZO ŁADNIE SIĘ PALI I ZOSTAJE NIEDUŻO POPIOŁU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.11.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 MY Z SASIADEM TEŻ KUPILIŚMY W STYKU I OBOJE JESTEŚMY ZADOWOLENI JA MAM PIEC ZĘBIEC A SĄSIAD MA GALMET. BARDZO ŁADNIE SIĘ PALI I ZOSTAJE NIEDUŻO POPIOŁU.Jaką ma moc ten piec?Mój ma 20. Wczoraj przyglądał się temu węglu mój hydraulik i jak na jego to za bardzo brunatnie mu wygląda. I dla takiego węgla mam za słaby piec - 20KW, a tego typu węgiel podobno dobrze się pali od 25KW. Ale nie ma problemu - mogę zwrócić ten węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Gdzie można kupić dobry workowany ekogroszek w okolicach Wrocławia/Czernica? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sprawdzone namiary Pozdrawiam, NadiaNo cześć Nadia. Nie skumałem za pierwszym razem Ja dzisiaj byłem przy okazji na Żernickiej. Mają workowany węgiel wszelkiej jakości - 3 rodzaje. Dowożą na miejsce. Do Czernicy będzie za dowóz z 35zł (liczę po cenie do mnie a to podobnie). Oferują się na allegro http://www.allegro.pl/item492438570_eko_groszek_wegiel_worki_25_kg_wroclaw_zernicka.html. Zaraz będę też dzwonił na Betonową bo wygląda, że panika węglowa na razie przycichła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMBERLI 28.11.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 JA MAM PIEC 25KW SĄSIADA MUSIAŁBYM SIĘ SPYTAĆ, JA JESTEM GENERALNIE BARDZO ZADOWOLONY- SUPER SIĘ SPALA DO SAMEGO POPIOŁKU, ALE NIE UKRYWAM ŻE TEZ SIĘ BAŁEM BRAĆ OD RAZU 2 TONY. NASZCZĘŚCIE GOŚĆ Z HURTOWNI DAŁ MI KILKA WORKÓW NA PRÓBE Z MOŻLOWOŚCIĄ ZWROTU, TAK WIĘC OGÓLNIE OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 JA MAM PIEC 25KW SĄSIADA MUSIAŁBYM SIĘ SPYTAĆ, JA JESTEM GENERALNIE BARDZO ZADOWOLONY- SUPER SIĘ SPALA DO SAMEGO POPIOŁKU, ALE NIE UKRYWAM ŻE TEZ SIĘ BAŁEM BRAĆ OD RAZU 2 TONY. NASZCZĘŚCIE GOŚĆ Z HURTOWNI DAŁ MI KILKA WORKÓW NA PRÓBE Z MOŻLOWOŚCIĄ ZWROTU, TAK WIĘC OGÓLNIE OK.Amerli - po pierwsze wyłącz tego CapsLocka. Po drugie - tak jak pisałem - masz mocniejszy piec, takiej samej mocy jak i sprzedawca. I to pokrywa się z info od mojego hydraulika, że takiej mocy bym potrzebował, aby palić tym węglem. Ja tam się nie bałem brać od razu większej ilości. Od razu wziąłem 1,5 tony No i teraz większość zwracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.12.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Trociu mógłbyś dać nr tel do tego składu opału na Żernickiej? Widziałem ostatnio koło outleta jakąś ich reklamę ale nie zdążyłem zapisać numeru bo nie było korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.12.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Trociu mógłbyś dać nr tel do tego składu opału na Żernickiej? Widziałem ostatnio koło outleta jakąś ich reklamę ale nie zdążyłem zapisać numeru bo nie było korka O - coś aukcja zniknęła z Allegro. Ich telefon: 790 814 145. Jeszcze u nich nie kupowałem, bo na razie garaż mam zarzucony poprzednią dostawą. Jak ją zwrócę, to będę robił jakieś zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.12.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 a ten co zwracasz to gdzie kupowałeś i po ile? masz sterownik PID? może PID poradziłby sobie z tym węglem? ja mam piec 20kW i PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.12.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 a ten co zwracasz to gdzie kupowałeś i po ile? masz sterownik PID? może PID poradziłby sobie z tym węglem? ja mam piec 20kW i PIDMój sterownik to ST-37 (czy jakoś tak). Trochę się męczyłem z tym węglem, aż wreszcie wezwałem swojego hydraulika i ten po obejrzeniu węgla stwierdził jak już gdzieś pisałem, że ten węgiel jest zbyt brunatny i w piecu 20KW palić się dobrze nie będzie. Z tego co się zorientowałem już, to Ci, którzy mówią, że im się pali bez problemów mają piece 25KW. Tamten węgiel kupowałem w Styku w Nadolicach. Sprowadzany podobno z Afryki. Cena normalna - 790zł/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tete007 09.03.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 http://forum.dobrzykowice.info/showthread.php?tid=98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.03.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 co tam jest? osoby niezarejestrowane nie mogą wejść na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tete007 09.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dobrze jest sie zarejestrowac to jest forum Dobrzykowic a tam jest opis nowego skladu opalu w Dobrzykowicach gdzie jak na razie jest najlepszy ekogroszek ekoret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts