pierwek 09.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tete007 09.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Eko-Centrum Opału Dobrzykowicedawny zwykły skład opałuznajduje się między Wrocławiem a Dobrzykowicami przy torach kolejowychAsortyment najwyższej jakości.Ekogroszek -- EkoretWęgiel OrzechMiał węglowyPeletEkobrykietDrewno kominkoweDrewno rozpałkoweTani transportTel 669-114-567Nowa dostawa = nowa cenaEkogroszek-- Ekoret 760,-zł T.LuzWorkowany po 25kg = 21,50złWęgiel Orzech 690,-zł KWK ChwałowicePelet Barlinek na zamówienieDrewno kominkowe dąb-180 mpDrewno rozpałkowe 5zł wiązPiece na (ekogroszek,węgiel,miał)Tel 669... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amars1 09.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kupiłem w styczniu ekogroszek w STYKU w nadolicach i jestem bardzo zadowolony (nie mialem lepszego przez 6 lat odkąd mam piec z podajnikiem) węgiel pochodzi z kopalni z chwałowic. polecam wszystkim bo go totalnie sprawdziłem wraz z całą ulicą moich sąsiadów. Worki są pakowane w kopalni, tak więc nie ma mowy o jakimś kamieniu czy miale. Idealna gramatura i waga groszku w każdym worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tete007 09.03.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ewidentna reklama sprzedającego.Chyba ulica dostała za darmo i nie wypada inaczej mówić.Brałam z tamtąd ten pseudo ekogroszek Makabra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ewidentna reklama sprzedającego.Chyba ulica dostała za darmo i nie wypada inaczej mówić.Brałam z tamtąd ten pseudo ekogroszek Makabra... Pewnie brałaś ten pierwszy który miał sprowadzany bodajże z Afryki. Też go miałem, ale jak się okazało, że nie da się nim palić w moim piecu, to bez problemów go oddałem. Teraz właśnie w Styku mają podobno Chwałowice. Na razie dostałem od nich na próbę dwa worki ale czekają, aż znajdę czas, żeby się nimi zająć. Póki co palę jakimś z allegro - duży plus to fakt, że jest paletowany i palety wwożą do garażu. Więc nosić za dużo nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Eko-Centrum Opału Dobrzykowice dawny zwykły skład opału znajduje się między Wrocławiem a Dobrzykowicami przy torach kolejowych Czy to ten za Domex'em i kostką brukową? Jeżeli tak, to z oględzin wynika mi, że nie mają sztywnych godzin otwarcia. Albo są otwarci bardzo krótko. Jak tyle na ich temat wiesz - to może powiesz w jakich godzinach mają otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tete007 11.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Mam chyba szczęście bo nie trafiłam na zamknięte,zresztą zamawiam przez telefon A z tego co mi wiadomo to jest otwarte od 9 do 16:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 A z tego co mi wiadomo to jest otwarte od 9 do 16:30 Czyli ani przed pracą ani po pracy nie można podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tete007 11.03.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 nie chce mi się już na ten temat polemizować nikt mi za reklamę nie płaci .Chcieliście wiedzieć o ekogroszku to podałam a po drugie to Bel wymyślił telefon a u źródła chyba więcej się dowiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrejew 11.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam . Kupowałem ekogroszek w wielu miejscach- w dobrzykowicach, na kowalach i w nadolicach jak tutaj piszecie. zdecydowanie najlepiej sie palił ten z nadolic -( mają z Chwałowic) jeżeli będą miec taki sam w przyszłym sezonie to również tam kupie. PS. forum miało słuzyć informacjom o węglu a nie kłótniom... ale może sie nie znam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 12.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 a powiedzcie mi moi drodzy czy ten ekogroszek workowany co kupowaliscie byl suchy czy mokry? Bo ja w tym roku kupilem z Olesnicy i byl baardzo mokry.. i palil sie strasznie slabo. Sprzedawca zgodzil sie na wymiane tego mokrego shitu. Wymienil ale okazalo sie ze znowu jest mokry chociaz juz nie tak jak ten poprzedni. Moglem go zwrocic ale w zadzwonilem do Chwalowic i powiedzieli mi ze nie ma szans zeby teraz kupic suchy groszek bo wszystko jest pod sniegiem. Wiec musze wywalac po 5,6 sztuk na podloge i sie przesusza i wtedy pali sie bardzo dobrze. A wy jak tam maice z ta wilgotnoscia groszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrejew 12.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Niestety każdy ekogroszek jest wilgotny z tego względu , że nikt nie jest w stanie przechowywać go pod zadaszeniem. Nawet jeżeli kopalnia go podsusza to może zmoknąć choćby przy ładowaniu wozkiem widłowym czy podczas transportu. Proponuję nie rozsypywać go na podłodze tylko wystarczy wnieść do kotłowni 5-6 worków i na pewno wyschnie. Ważne jest tylko żeby nie zawierał miału bo to jest najgorsze- robi się z tego taki cieknący szlam. Jeżeli są same groszki to schną bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrejew 12.03.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Acha i jeszcze jedno, są dwa rodzaje "mokrości" w eko groszkach, pierwsze to gdy wegiel jest luzem i to jest masakra bo węgiel leży na chałdach albo jest wieziony wagonami czy barkami j deszcz czy śnieg non stop na niego leci. Druga wilgotność wynika tylko z tego że gdy jest kruszony w kopalni do wielkości eko groszku to strasznie sie pyli- wtedy jest myty i od razu szczelnie pakowany w plastikowe worki- wtedy jest tylko wilgotny a nie zgnojony. Tak więc tak naprawde lepiej dopłacić pare złotych za paczkowany i nie ma kłopotu z "błotem". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Co do pakowania. Większość workowanego węgla jest sprzedawana w plastikowych workach. Wtedy aby węgiel mógł wyschnąć, musimy rozbebeszyć worek. Ja raz spotkałem się z węglem pakowanym w worki jutowe (czy jak to się nazywa). Węgiel sechł mimo że był zeskładowany na kupce.Tylko pewnie takie workowanie jest droższe i dlatego wszystko idzie w folię. p.s. Co robicie z pozostałymi pustymi opakowaniami foliowymi? Trochę się tego zbiera w ciągu sezonu. Myślałem o wyrzuceniu do tych kontenerów na plastik, tylko one są uwalone węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 16.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Wlasnie ten pierwszy groszek co kupilem to byl workowany z mialem i to byla masakra bo robil sie szlam. po otwarciu workow nawet przez kilka tygodni nie byl w stanie wyschnac i dalej "lało" sie z workow. Natomieast ten drugi to juz jest lepiej - Po otwarciu postoi z tydzien to przeschnie ale dalej jest wilgotny dlatego wole go wysypac i potem jest suchutki - a nic n ie jest lepsze dla pieca i spalania niz suchutki wegiel. Mozecie sobie ustawiac co chcecie a i tak jak jest wilgotny wegiel to nigdy nie wyciagniecie z niego tych Juli co sa na worku napisane. Dlatego uwazam ze lepiejh chyba kupic ze skladu i wsypac sobie do kotlowni. Oczywiscie trzeba miec gdzie. I tu pojawia sie pytanie: ile m3 zajmuje tona ekogroszku LUZEM ? Bo miejsca nie mam zbyt duzo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrejew 16.03.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No wlasnie - nie ma nic gorszego niz węgiel pakowany do worków przez chłopaków na skladach bo zgarniaja do worków wszystko co popadnie , resztke miału przy okazji trochę ziemi i jest totalnie zgnojony w połączeniu z deszczem bo skladowany jest na dworze. Najlepiej kupować węgiel pakowany fabrycznie przez kopalnie jest myty i nie ma możliwości aby pozostał w nim miał. Porządny wegiel schnie po nacięciu worka po 48 godzinach i na prawdę jest wtedy suchy, taki własnie kupiłem w nadolicach. Raz w życiu kupiłem ekogroszek luzem i nigdy więcej nie popełnię tego błędu zmasakrowałem sobie wtedy nowiutką kotłownię wszystko się rozsypywało brudziło a później kurzyło Na pewno więcej wegla na m3 wejdzie jak bedzie ułożony worek na worku np. za piecem niż na kupce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 19.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Na pewno więcej wegla na m3 wejdzie jak bedzie ułożony worek na worku np. za piecem niż na kupce. a to ci.. skad taka pewnosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Na pewno więcej wegla na m3 wejdzie jak bedzie ułożony worek na worku np. za piecem niż na kupce. a to ci.. skad taka pewnosc?Jeżeli to będzie zwykła kupka, to wtedy można się zgodzić, że w workach więcej zmieścisz. Ale już wystarczy, ze boki obudujesz i już luzem więcej się zmieści. Dodatkowo zawsze będziesz zasypywać do pieca tą wartswę z góry - czyli suchą. A przy workach, to dodatkowo potrzebujesz trochę miejsca, aby wysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 27.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Na pewno więcej wegla na m3 wejdzie jak bedzie ułożony worek na worku np. za piecem niż na kupce. a to ci.. skad taka pewnosc?Jeżeli to będzie zwykła kupka, to wtedy można się zgodzić, że w workach więcej zmieścisz. Ale już wystarczy, ze boki obudujesz i już luzem więcej się zmieści. Dodatkowo zawsze będziesz zasypywać do pieca tą wartswę z góry - czyli suchą. A przy workach, to dodatkowo potrzebujesz trochę miejsca, aby wysuszyć. no i tu wpelni sie zgodze... problem jedynie w tym ze mam niezbyt duzo miejsca na zrobienie tego skladziku na luzny wegiel. I dlatego potrzebuje wiedziec ile 1tona zajmuje m3. bo z pierwszych szacunkow wychodzi mi ze musze obudowac boki na 1.5m wysokosci... a wtedy robi sie problem z nabieraniem wegla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patom 03.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 faktycznie ten węgiel ze Styku Nadolice jest zapakowany super. Fabryczne mocne worki -zgrzane- węgiel suchy - w workach specjalna perforacja. Czysta sprawa - łatwo poukładać. Na to wszystko transport iście rajdowy- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts