Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOLNOŚLĄSKIE - Ekogroszek - ceny, składy

Recommended Posts

Hej, ja kupuję groszek od gościa z Kazimierza Górniczego nie wiem jak się nazywa ale podam nr tel 0507-44-93-39, węgiel jest z Kazimierza-Juliusz, jest bardzo dobrej jakości popiół jak z papierosa, kiedyś kupiłem tani przez allegro i było tyle popiołu że nie nadążyłem wybierać i się nie spalał do końca. Naprawdę polecam.

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też kupiłem w Nadolicach w Styku. W tamtym sezonie wziąłem od nich pierwszy raz i byłem miło zaskoczony. wysokie kalorie(ok 29)długo sie pali więc spora oszczędność w ciągu zimy na ilości, czysty i nie mokry. Teraz juz sobie zamówiłem na całą zime i mam spokój. bez problemu przywożą. W tym roku wprowadzili też drugi z Kop. Bogdanka ma 27 kal. spróbuje jak sie pali , tel. do goscia: 722/10 60 00 , z nim najlepiej sie dogadywać pozdr.

• 2 weeks później...
Powiem tyle , po próbach z ekogroszkiem z Bogdanki wracam do tego z Chwałowic w białych workach. Z Bogdanki nie jest zły ale wyczuwalnie słabszy kalorycznie niz z chwałowic. Miałem trochę problemów z rozpaleniem i popioł nie był tak czysty jak w chwałowicach. Co do wilgotności to ten chwałowicki schnie bez problemu mi w podajniku, najważniejsze to kupować węgiel w lecie bo wilgotność jest niska a nie w zimie gdy leży na nim śnieg czy pada deszcz.

• 1 month później...
  • 3 months później...
Dzięki za rady kupiłem a Nadolicach i na prawdę jest to dobry ekogroszek, przedwczoraj wyłaczyli prąd o ósmej rano a właczyli dopiero po osiemnastej. Po tych 10 godzinach piec się sam uruchomił tak węgiel trzymał żar co wczesniej mi się nie zdażyło po pięciu godzinach musiałem na nowo rozpalać. Byłem pod wrażeniem kaloryczności tego ekogroszku.

• 6 months później...

Polecam firmę POLMARK z Wrocławia, ul.Tęczowa.

Mają dobry ekogroszek workowany. Kupuję u nich od paru lat Ekoret, jest świetny. Mają również Pieklorza z Chwałowic i ekogroszek z Kazimierza-Juliusza. Można kupić kilka worków na próbę. Ekogroszek można zamówić telefonicznie.

Więcej o ekogroszku można dowiedzieć się na ich stronie http://www.polmark.com.pl

• 2 weeks później...
Witam, ja już drugi sezon kupuje ekogroszek workowany u OSADKOWSKIEGO, ekogroszek z kopalni chwałowice naprawde bardzo wysoka wydajność i jeszcze nigdy nie zdażył się jakiś "trefny transport" Poprostu kupując tam ekogroszek wiem za co płace i jestem pewien jakości, cena także bardzo dobra. Ja kupuje w sklepie w Oławie a z tego co wiem oddziały OSADKOWSKIEGO znajdują się jeszcze w Oleśnicy, Namysłowie, Świdnicy i Strzelinie. Podobno mają jeszcze dobry miał workowany , oraz ekogroszek KAzimierz-Juliusz. Szczerze polecam. Edytowane przez waterman

• 3 months później...
  • 5 weeks później...

Witam

W tym roku kupiłem ekogroszek na Żernickiej (pieklorz z Piekar Śląskich, pakowany w worki foliowe z nadrukiem kopalni). Szczerze mówiąc jakaś masakra. Popiołu jakieś... 30% ! Mniej popiołu mam z węgla brunatnego (palę nim czasami na wiosnę/jesień). Kaloryczność średnia. Węgiel jest lekko wilgotny (trzymam w kotłowni i podsycha ale nie do końca). Mam pytanie - czy to tylko mi się tak trafiło i marudzę (albo mam złe nastawy pieca - z tym że palę już kilka lat i wiem już co nieco na ten temat) czy jest więcej takich osób?

pozdrawiam

Ktoś poleci jakiś dobry skład opałowy z SUCHYM ekogroszkiem już mi nie zależy na super jakości najważniejsze żeby był suchy, kupiłem 2 tygodnie temu 1500kg workowanego Pieklorza ale niedosyć że pomieszany z miałem to jeszcze prawie błoto w tamtym roku kupowałem tam dwa razy i było wszystko O.K

myślałe w ostateczności o ekogroszku z Castoramy tam może będzie suchy .

• 4 weeks później...

Hej alpin,

polecam Ci firmę tanie eko grzanie z psar. Mają dobry ekogroszek a co najważniejsze jest magazynowany pod dachem i jest w 100% suchy! Od czasu gdy dowiedziałem się o tym składzie (jakieś pół roku), zaopatruje się tam non stop i jestem naprawde zadowolony. Jeśli będziesz chciał namiar to daj znać;)

• 4 weeks później...
Pieklorz oryginalnie workowany z KWK Bobrek w Bytomiu.Oryginalny pieklorz z kwk Borek jest w 20kg workach .Worki sa zgrzewane nie zszywane,na dole worka jest zielony pasek z napisem "węgiel zapakowany u producenta"W ofercie również Pieklorz z Piekar Śląskich w oryginalnych 25kg papierowych workach.Aktualny cennik na naszej stronie internetowej http://www.agrolex.info Zapraszam Edytowane przez szarka 1

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
Witam zamierzam kupić mieszkanie ogrzewane na ekogroszek piec 25 KW mieszkanie ma 75 MK jak wygląda spalanie u was mniej więcej na sezon .

Wiesz to trzeba liczyć jakieś 6 ton przy dobrym piecu i dobrym węglu. Bo nie ma co oszczędzać. Nie ma chyba dobrego i taniego zarazem. Ja wzeszłym roku dałem się namówić na 880zł/t z Kazimierzai nie żałuję. dane do sprzedawcy 534935932 z Kazimierza

• 2 months później...

Macie racje nie ma co specjalnie oszczędzać na jakości węgla, bo potem czyszczenie pieca,

problem ze spiekami i szlaką… Ja nie oszczędzam i kupuje wysokoenergetyczny

ekogroszek z taniopal.pl skład w Zgorzelcu. W 2 -3 dni masz węgiel w domu.

• 2 weeks później...

6 ton na 75 m2 :rolleyes: - to chyba jakiś żart - u mnie przy 185 m2 po podłogach idzie ok. 2,5 tony przy dobrze ustawionym sterowniku kotła i bardzo dobrym ekogroszku [Pieklorz z Bobrek Centrum].

Kazimierz po 880 i tani opal to porażka - zresztą polecam inny wątek:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191362-Bie%C5%BC%C4%85ce-zu%C5%BCycie-ekogroszku/page95

bo ten jak widzę odkopali sprzedawcy i reklamują się jak mogą.

6 ton na 75 m2 :rolleyes: - to chyba jakiś żart - u mnie przy 185 m2 po podłogach idzie ok. 2,5 tony przy dobrze ustawionym sterowniku kotła i bardzo dobrym ekogroszku [Pieklorz z Bobrek Centrum].

Kazimierz po 880 i tani opal to porażka - zresztą polecam inny wątek:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191362-Bie%C5%BC%C4%85ce-zu%C5%BCycie-ekogroszku/page95

bo ten jak widzę odkopali sprzedawcy i reklamują się jak mogą.

Nom aż żal jak sie patrzy na te wszystkie jednopostowce................