Bezdomna 01.02.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Który bank uznaje taka umowę? Mam dwie: jedna (trzecia z kolei,od 2002) 2-letnia do sierpnia br , druga roczna do sierpnia br. Mąż ma na czas nieokreślony, ale jego dochody nie wystarczą, chyba że szef zaksięguje prowizje jako umowę o dzieło - tylko czy taka umowa się liczy? A jeśli tak, to w którym banku? Pośrednik open finanse twierdzi, że żaden bank nie przyjmuje takich umów, praktyka znajomych nie potwierdza tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba________ker 27.02.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Spróbuj w banku DOM, mocno promują ostatnio ŁATWOBRALNY KREDYT HIPOTECZNY. Uzależniają kwotę kredytu od wartości nieruchomości, a nie od źródła dochodów. Akceptują każde źródło regularnych dochodów. Obsługują nawet tych z gorszą historią kredytową. http://www.bankdom.pl PowodzeniaBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja77 28.02.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Jestem w tej samej sytuacji i nie ma problemu w GE, Millenium i Santander (w Santander wystarczy oświadczenie o dochodach, ale jest wtedy wyzsze oprocentowanie).Doradca kredytowy mówił, ze mogę też spróbować w PKO BP, ale też w takich sytuacjach podnoszą opłaty i oprocentowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 28.02.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Sprawdziłam stronę Dom Bank - mają strasznie wysokie oprocentowanie (przy symulacji wyszło mi w PLN - od 8 do 9% , i to biorąc pod uwagę umowę na czas nieokreślony (na czas określony - podobnie). Podobno wykonując zawód, który określają jako "zaufania publicznego" można być łagodniej traktowanym (ja się tu łapię), więc jeśli będę miała umowę na czas określony (co się okaże po 30 kwietnia) będę musiała ich wziąć pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malpis 28.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Wiem, że BPH nie wymagał umowy na czas nieokreślony. Jedynym warunkiem było minimum 6 pełnych miesięcy do wygaśnięcia obecnej umowy. Problem w tym, że część BPH została przejęta przez PKO SA, a co z pozostałą się stanie... nie wiem. No i nie wiadomo jak na te warunki zapatruje się PKO SA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 02.03.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ja mam umowę na czas określony , mąz na nieokreślony i przyznano nam kredyt preferencyjny w PKO BP i brali pod uwagę moje zarobki (bo inaczej nie dostałabym takiego kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 03.03.2007 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 My też mamy umowę na czas określony (oboje) i w najbliższym czasie nie zanosi sie by miało sie to zmienić. Na zakup działki dostaliśmy bez problemu kredyt w Polbanku (na 100%), Jak pytaliśmy wstępnie o budowe, to też nie robili problemu, choc to była tylko wstępna konsultacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 03.03.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Millenium również udziela kredytów hipotecznych na podstawie umowy na czas okreslony. Jak ktos wyzej wspomniał trzeba mieć umowę na 6 czy 9 miesięcy od momentu wzięcia kredytu. Nie ma to wpływu na oprocentowanie. W moim przypadku musiałem mieć ubezpieczenie na życie jako jedyny zarabiający, i ze względu na dochody z zagranicy kredyt na 60% wartości inwestycji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 11.03.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jest więcej banków (poza Polbankiem, Millennium, i innymi wymienionymi), które przyjmują czas określony umów o pracę. Właściwie teraz większość banków tak robi. Ale PKO BP? Ta informacja mnie zdziwiła, bo oni tego nie przyjmowali. Być może w tym przypadku było to odstępstwo i przyjęto twój zarobek jako dodatkowy dochód dopełniający do zdolności kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 12.03.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 jak ktos wspomnial powyzej wiele banków (a na pewno millenium bo u nich to uslyszalem) biora pod uwage umowy na czas okreslony jezeli wygasaja nie wczesniej niż za pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 12.03.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 hipoteczni napisał: Jest więcej banków (poza Polbankiem, Millennium, i innymi wymienionymi), które przyjmują czas określony umów o pracę. Właściwie teraz większość banków tak robi. Ale PKO BP? Ta informacja mnie zdziwiła, bo oni tego nie przyjmowali. Być może w tym przypadku było to odstępstwo i przyjęto twój zarobek jako dodatkowy dochód dopełniający do zdolności kredytowej. Przypuszczam , że w tej wypowiedzi chodzi o mnie . Rzeczywiście gdybym była jedynym kredytobiorcą to na pewno nie dostałabym kredytu tak więc przepraszam jeśli kogoś wprowadziłam w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 12.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Magda2005 napisał: Sprawdziłam stronę Dom Bank - mają strasznie wysokie oprocentowanie (przy symulacji wyszło mi w PLN - od 8 do 9% , i to biorąc pod uwagę umowę na czas nieokreślony (na czas określony - podobnie). Podobno wykonując zawód, który określają jako "zaufania publicznego" można być łagodniej traktowanym (ja się tu łapię), więc jeśli będę miała umowę na czas określony (co się okaże po 30 kwietnia) będę musiała ich wziąć pod uwagę. Nie zgadzam się - mam kredyt w DomBanku 309tyś - rata 1400zł/mies na 30 lat - oprocentowanie 3% z ogonkiem. Kredyt dostałem mając tylko umowę zlecenie (x2) i dochody z najmu. W ogóle to przy szukaniu Banku polecam skorzystać z usług doradcy kredytowego, np. z Open Finance. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts