Gość 20.02.2002 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Chce kupic dom ktorego obecny wlasciciel po wybudowaniu i odebraniu przez wszystkie urzedy i instytuje nie wpisal do ksiag wieczystych. Po zakupie bede musial zrobic to ja, ale mam pytanie czy istnieje jakis okreslony termin od mometu odebrania zakonczonej budowy do obowiazku wpisu nieruchomosci do ksiegi wieczystej i czy groza jakies kary za to, ze ta sprawa nie zostala zalatwiona w wczesniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak2 21.02.2002 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 Z tym wpisem nie jest tak prosto... najpierw notariusz (z regóły) składa wniosek o wpis do księgi wieczystej, a na sam wpis musisz niestety sporo poczekać Ja na to wydarzenie czekam juz 4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak2 21.02.2002 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 oj, co za błąd. Powinno być Z REGUŁY. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 21.02.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 Dom mojej babci ma w księdze wieczystej wpis z lat 50-tych i to nieaktualny, bo tamta wpisana osoba dawno nie żyje i nikt jej nigdy nie ścigał z tego powodu (mojej babci, nie tej nieżywej osoby ). Chyba nie ma takiego przepisu, ale mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts