Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nowość!

Może macie swoje ulubione żarty rysunkowe? Ale nie rysunek czy gif - to zbyt proste - opiszcie go!

Dacie radę opisać żart rysunkowy?

Mój kandydat (akurat na Forum!)

Na trawie zalegają robotnicy z piwem, obok w pryzmę ziemi wbita łopata. Na niebie, na chmurze siedzi Pan Bóg ze zrezygnowaną miną i mówi:

-Wiecie, mi też się ten ustrój nie podoba, ale jak patrzę na waszą robotę, to chce mi się rzygać.... (Mleczko) :smile:

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja zapamietałem taki żart, być może w nienajlepszym tonie, ale zapadł mi w pamięć bardzo mocno:

na rysunku widać pole, całe usiane porozrzucanymi w róznych pozach zwłokami, na skraju stoi zaprzęg mikołaja, sam święty stoi obok i trzyma dymiącego jeszcze kałasznikowa,

podpis: W tym roku mikołaj trafił do wszystkich dzieci

ps. mam nadzieję,że nikogo nie uraziłem, nie jest to z pewnością ulubiony żart, ale pamiętam go doskonale

Na rysunku na całą strone gazety jest narysowany 150 osobowy śpiewjący chór. Dyrygent mówi Ty w 11 rzędzie 3 lewej nie fałszuj!

Mysle jak on to usłyszał, liczę rzędy i potem 3 z lewej i JEST wszyscy spiewający mają usta otworzone w elipsę a ten jeden w trójkąt!

• 2 weeks później...

Garry Larson - żarty jednorysunkowe, nie publikowane w Polsce. Do nabycia w księgarniach anglojęzycznych i sklepach komiksowych na Zachodzie (w Polsce pewnie też, ale nie wiem gdzie takie sklepy są).

http://www.penet.pl/~mieczu/gl/setter.jpg

Tłumaczenie:

Jak rozpoznać nastrój setera irlandzkiego

wesoły.......................przygnębiony

zły.............................zamyślony

podekscytowany......nastrój samobójczy

• 2 weeks później...

Biblioteka domowa (pałacowa) w stylu angielskim. Szafy z książkami zajmują całą powierzchnię ścian od podłogi do sufitu.

Na żyrandolu kołysze się ciało "dostojnego" wisielca. A stojący w drzwiach kamerdyner mówi do pokojówki: Wszystko już przeczytał ....