Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja lubię taki żarcik rysunkowy:

Na 1 obrazku: sportowiec, niebywale umięśniony, po prostu jakby arbuzy nosił, w koszulce bez rękawów, karczycho się wylewa z niej. Obok stoi mniejszy facecik też w sportowym ubranku. Trener. Trener mówi: no już nie mogę, ciągle nas tylko oskarżają o te sterydy, że się faszerujemy, wciąz tylko te fałszywe oskarżenia.

Na 2 obrazku: sportowiec wybucha płaczem, leją się łzy jak grochy. A trener mówi: przestań, nie mogę patrzeć, jak kobieta płacze.

:))

• 2 weeks później...

Stoi sobie kilkupietrowa kamienica. Obok niej spory ogrodzony placyk, z bramą, wyglądający jak parking. Kamienica stoi w pełnym słońcu, na placyk kładzie się jej cień. Przed bramą stoją spoceni ludzie z nosami na kwintę, na placyku - ludzie zadowoleni. Przy bramie plansza:

CIEŃ - 10 ZŁ :D

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
No już całkiem na łatwiznę poszedłem.... :oops:

Może trochę - a miało być opisowo... :wink:

Dawno tu nikt nie zaglądał, to trochę ten wątek odświeżę, choć nie dowcipem rysunkowym a rzeczywistą scenką (oczywiście można to było sfotografować, ale nie zdążyłem).

Z 10 lat temu w Warszawie na Stegnach była zlewnia szamba: płotek, a za nim szambiary wylewające swą "realną treść" do studzienki. Od tyłu te szambiary, a od frontu był banner z hasłem: "Czysta prawda - Gazeta Wyborcza".

a ja wymyśliłem kiedyś taki dowcip:

http://www.penet.pl/~mieczu/gl/pl-odp.jpg

(kliknij, żeby poznać odpowiedź)

prawda, że śmieszne?

Ja się brechtałem z tego cały dzień. Taki dumny byłem, że na to wpadłem.

Że porty, to odgadłem, ale że lotnicze to do głowy by mi nie przyszło!!

Ja nie mogę zapomnieć jednego rysuneczku, gdzieś z połowy lat 80-tych. Do tej pory próbuję opowiedzieć go znajomym z zagranicy, którzy dopytują się, jak wtedy u nas było.

W smutny, pochmnurny dzień pochód obdartych ludzi snuje się zniszczoną i brudną ulicą, z obłażącymi z tynku i farby domami po bokach, wznosząc nad głowami transparent "Etykieta zastępcza".

• 2 weeks później...

Dwaj faceci w kufajkach, bereciki z antenką. Obok rurki, kolanka i inne akcesoria hydraulików. Przed nimi butelka wódki. Tabliczka z napisem: "Roboty wódociągowe"

Chyba Mleczko.