binio 01.02.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam,Pewnie rozpoczynam nowy post, a gdzieś wczesniej ktoś już o tym pisał.Zamierzam przeprowadzić remont, ale zależy mi na wyciszeniu sciany. Sąsiedzi maja za nią łazienkę i salon - a u mnie wszystko słychać. Znalazłem na forum porady, ze najlepsza jest do tego wata, ale przez to zmniejszę sobie mieszkanie - konstrukcja, płyty kartonowo gipsowe - ok 10 cm.Wymyśliłem sobie, że możnaby użyć podkłady pod panele podłogowe (takie zielone z pianki), które wygłuszają ok 20 db. pogrubiłoby to ścianę tylko o ok 1 cm.Co o tym sądzicie???Dziękuję za wszystkie uwagi,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek z Łowicza 03.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Ja bym nie wyciszał Jak fajna sąsiadka to jeszcze z chęcią bym się do niej przebił) DObra jest wełna mineralna w matach taka zielona:). Mam taką u siebie na stropie nad parterem. O ile pamiętam mata ma 2 cm grubości. Chociaż dziś są i styropiany które nieźle wyciszają!! Ja rozważyłbym tą pierwszą opcje:)))) Pozdrawiam>> Piotrek>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts