Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd bramy dwuskrzydłowej, co radzicie?

Recommended Posts

zajrzyj tu: http://www.bramar.pl

Ja kupiłem u nich napęd BAT400. Sprawuje się dobrze i jest na niego mniejsze zapotrzebowanie (na rynku wtórnym) niż na nice, ale i tak śruby trzeba zaspawać.

Oglądałem ich stronę i nie widzę już mojego napędu ale jest bardzo podobny, prawie identyczny o nazwie SILVER 300.

• 7 months później...

Sprobuj odwiedzic strone FAACa http://www.faac.pl -tam znajduje sie opis wielu modeli. Ja np w ten sposob dobralem sobie automat oczywiscie po dalszych konsultaciach. Sila lwa w kazdym razie jest szeroko polecana Bo o nim piszą też i monteży - wszyscy twierdzą że najlepszy jest sprzet znany i wysokiej jakosci bo przy dobrym montazu, masz gwarancjie że brama dobrze użytkowana i od czasu do czasu czyszczona zapewni wiele frajdy.

Pozdrawiam

jesli chcesz dobry naped z profesjonalnum montazem o radze zaczac myslec o 2500 bo 1700 czy 1800 to jest super cena markowego automatu z montazem gdzie wszystko jest przygotowane-ALE DOTYCZY BRAMY PRZESUWNEJ

ps ja bym za tyle nie zrobil ale znam konkurencje...ktora robi

reasumujac to luksus za ktory placi sie jak za luksus

zawsze zostaje market ale zycze powodzenia podczas montazu

zastanow sie zebys nie kupowal dwarazy za poltorej ceny...

pozdr

• 4 weeks później...

Witam, dziękuję wszystkim za opinie, mija właśnie pół roku odkąd jestem szczęśliwym użytkownikiem napędu firmy KEY STAR 200, napęd kupiony w firmie Vissanta w Warszawie, gdzie pani Jabłońska przedstawiła mi bardzo szczegółową i rzeczową ofertę kilku firm, wybrałem KEY bo jest tańszy od porównywalnych innych marek. Siłowniki z programowalnym wyłącznikiem końcowym tzw. enkoderem ( nie wymagają ograniczników końcowych) kosztowały w komplecie niecałe 1800zł, montowałem samodzielnie, wymaga to trochę pracy i czasu ale dla średnio zaawansowanego majsterkowicza jest jak najbardziej wykonalne. KEY ma siedzibę w Warszawie więc z serwisem nie przewiduję problemów. Brama działa super, centrala ma wiele opcji programowania, m.in. czas i siła otwierania. Otwarcie bramy trwa ok.12 sek więc dosyć szybko, pilot ma naprawdę duży zasięg nawet bez anteny zewnętrznej, centralę zamontowałem wewnątrz garażu. Ciekawy jestem jak będzie zimą przy mrozach i śniegu.

Jak na razie widzę, że podobne urządzenia "markowe" sa sporo droższe, pewnie ze względu na solidną reklamę, KEY nie ma raczej duzych sukcesów na tym polu, dystrybucja i reklama są takie sobie, ale i poziom obsługi klienta w firmach sprzedających automatykę też zostawia wiele do życzenia, na tym tle "moja" firma wypadła swietnie, łącznie z szybką i bezpłatną dostawą automatu do domu! Pani Jabłońska zostawiła mi też telefon do motażysty abym , w razie problemu mógł miał kogo się poradzić. Polecam.